ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Από δω και στο εξής θα μας διαβάζετε στο: http://www.aparaskevi-images.gr/

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΩΜΗΣ

Από σήμερα η λαϊκή γύρισε στην Μακεδονίας κλείνοντας την είσοδο του αδιεξόδου!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

καλείσθε να προσέλθετε σε :ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου

ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ.213 2004 530,502 (εργάσιμες ημέρες από 9.00-14.00)

Ο Α.Ο. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ "ΑΧΑΙΟΙ" ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Τα μέλη και οι φίλοι του Α.Ο. τοξοβολίας "ΑΧΑΙΟΙ" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 19/1/12και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς...

30 Σεπτεμβρίου 2011

Παρατηρησεις επι της Απογραφης - Ισολογισμου των Δημ.Ιατρειων (από τον Μ. Γαβρα)

1. Η απογραφή αυτή αφορά την λειτουργία των Δημ.Ιατρείων από της ιδρύσεώς τους το 1992, από της συστάσεώς τους το 2001 ως ξεχωριστό Νομικό Πρόσωπο έως σήμερα και όχι μόνο την τελευταία τετραετία.
2. Όλα αυτά τα χρόνια τα Δημ.Ιατρεία λειτουργούσαν χωρίς δικό τους συγκροτημένο Λογιστήριο αλλά με 2 υπαλλήλους του Δήμου από τους οποίους, ο ένας είχε την λογιστική ευθύνη, ο άλλος την γραμματειακή υποστήριξη του ΔΣ.
3. Η απογραφή και ο ισολογισμός έχει γίνει σύμφωνα με ορισμένους λογιστικούς κανόνες – παραδοχές που δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα αλλά έχουν συγκριτική αξία για τους επόμενους ισολογισμούς. Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με αυτές τις παραδοχές τα υλικά που βρίσκονται στην αποθήκη των Δημ.Ιατρείων στον Τσακό δεν έχουν υπολογιστεί ως περιουσία του Νομικού προσώπου.
4.
Επίσης όπως προκύπτει από τα παραστατικά - τιμολόγια ο εξοπλισμός που αγοράστηκε τα δυο τελευταία χρόνια για το Ιατρείο στα Πευκάκια (ντουλάπες, Η/Υ, Φωτοτυπικό, κουρτίνες, καθίσματα και εξεταστικά κρεβάτια, εργαλεία και ιατρικά μηχανήματα, κ.λ.π.) αλλά και για την κάλυψη των αναγκών και ανανέωση του εξοπλισμού των άλλων δυο Δημ.Ιατρείων δαπανήθηκαν 46.390,00€, που ενώ αποτελούν περιουσία αποκτηθείσα προσφάτως το λογιστικό πρότυπο τα θεωρεί ως αποσβεσθέντα την ίδια χρονιά και δεν περιλαμβάνονται στο ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ. Με αυτόν τον συνυπολογισμό το ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ θα ήταν 49.172,56€ αντί για 2.782,56€, το έλλειμμα των 48.749,36€ θα ήταν πλεόνασμα 423,20€ καθώς επίσης το ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ θα ήταν 139.436,40€.
5. Το Σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού (ταμειακό υπόλοιπο στις 31.12.2010) που είναι 90.263,84€ καλύπτει πλήρως τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις που είναι 89.436,09€, δηλ. τα τιμολόγια και τις δαπάνες που δεν πρόλαβαν να πληρωθούν μέσα στο 2010.
6. Τέλος πίσω από τους αριθμούς βρίσκεται μια τετράχρονη λειτουργία των Δημ.Ιατρείων που έφεραν έναν άλλο αέρα στις προσφερόμενες υπηρεσίες στους δημότες. Στο κέντρο αυτών των υπηρεσιών βρέθηκε η Προληπτική Ιατρική και Αγωγή Υγείας με τις Υπηρεσίες συμβουλευτικής και δευτερογενούς πρόληψης, τα Σεμινάρια πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ, τις δεκάδες επιστημονικές Ημερίδες, ενημερωτικές εξορμήσεις και καμπάνιες, με την προώθηση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, προληπτικές εξετάσεις για σημαντικές παθήσεις, σωματομετρικούς ελέγχους στο σχολικό πληθυσμό, καταπολέμηση της παχυσαρκίας και του καπνίσματος, κ.λ.π.


Μιχάλης Γαβράς
Πρώην πρόεδρος Δημοτικών Ιατρείων 2007-2010

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Με προκήρυξη ο Δήμος επανέρχεται στο θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να έχουμε αποτέλεσμα.


Προκήρυξη
για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Αφού έλαβε υπόψη του το άρθρο 77 του Ν.3852/10.


Προκηρύσσει την πλήρωση της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης η οποία θα γίνει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής κατά τη Συνεδρίασή του της 19ης Οκτωβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00.

Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.

Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, δηλαδή από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής.

Ως προς το αξίωμα του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν.3852/10.

Η θητεία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.

Όσοι επιθυμούν να επιλεγούν στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, μπορούν να καταθέσουν σχετική δήλωση στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής μέχρι την έναρξη της ανωτέρω συνεδρίασής του, κατά την οποία θα διεξαχθεί η διαδικασία επιλογής.

Πληροφορίες παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το Τμήμα Δημοτικών Οργάνων του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Η παρούσα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

29 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΙΟΛΑ ; (του Γιάννη Σταθόπουλου)

Είναι περίπου δύο δεκαετίες που ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διεκδικεί το κτήμα ΙΟΛΑ, έκτασης 7 στρεμμάτων στο Κοντόπευκο – Παράδεισο. Θυμίζουμε ότι το 1998 η βίλα Ιόλα 1250 τετρ. Μέτρων, έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο ιστορικό μνημείο με απόφαση του Υπ. Πολιτισμού και δεν μπορεί να κατεδαφισθεί ή να αλλοιωθεί αρχιτεκτονικά χωρίς έγκριση του Υπουργείου. Το 2000 όλη η έκταση χαρακτηρίσθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων με τροποποίηση του Ρυμοτομικού σχεδίου μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής.
Όλες οι προσπάθειες, για την αγορά του κτήματος όμως, μέχρι τώρα απέτυχαν. Ούτε η ανάμειξη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, ΚΕΔ, ούτε το Υπ. Πολιτισμού έδωσαν λύση στις απαιτήσεις του Εργολάβου ιδιοκτήτη (που έχει μηνύσει κάποιους από εμάς) και στην αγωνία και τους αγώνες των κατοίκων και του Δήμου.
Που βρισκόμαστε σήμερα ; Η προσφυγή του εργολάβου κατά της απαλλοτρίωσης του χώρου είναι πραγματική απειλή να χαθεί το κτήμα και να γίνει μπετόν. Τι κάνει η σημερινή Δημοτική αρχή ; Πότε και πως θα πιεσθεί το Υπουργείο Πολιτισμού ; Αυτά είναι ερωτήματα όλων όσων δεν θέλουν να χαθεί ένας προνομιακός χώρος πολιτισμού και αναψυχής που υπάρχει στο Δήμο μας, χρόνια εγκαταλελειμμένος.

28 Σεπτεμβρίου 2011

... κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του ...

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς και η Δημοτική Αρχή , εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τους εργαζομένους του Δήμου και τους δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα τους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους ,των μισθών και συντάξεων και του επιπέδου διαβίωσης τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις συνέπειες των ολοένα και σκληρότερων μέτρων που επιβάλλει στους εργαζόμενους.

Γνωρίζουμε και μοιραζόμαστε την αγωνία σας, είμαστε στο πλευρό σας με κάθε τρόπο.

Η Δημοτική Αρχή, συνεπής στην ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και στο νοικοκύρεμα του Δήμου, είναι σε θέση να εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας σε μακροχρόνια βάση και να εξασφαλίσει ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του.


Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Βασίλης Ζορμπάς

27 Σεπτεμβρίου 2011

"...αμεση ενεργοποιηση και ληψη δραστικων μετρων..." ζητα ο Δημαρχος απο Αστυνομια και Τροχαια

Προς:
Τον Διοικητή Α.Τ Αγ. Παρασκευής
Την Διεύθυνση Τροχαίας Αγ. Παρασκευής

Κοινοποίηση:
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας


ΘΕΜΑ : «ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗ & ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ/ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΑΤΤΙΚΗΣ»


Αξιότιμοι κύριοι,

Κατά το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται με αυξημένη συχνότητα, ιδιαίτερα ανησυχητικά φαινόμενα παραβατικότητας στην περιοχή του Άη – Γιάννη (από την πλατεία και πάνω).

Ενδεικτικά αναφέρονται η πρόσφατη ένοπλη ληστεία στην οδό Ζεφύρων, η δράση ομάδων που κλείνουν το δρόμο, η λειτουργία πολλών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δημιουργούν προβλήματα ηχορύπανσης, το παράνομο παρκάρισμα χωρίς έλεγχο από την Τροχαία, κατά τις νυχτερινές ώρες που η Δημοτική Αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει, καθώς και παλαιότερη έκρηξη βόμβας σε καφετέρια και δολοφονία ατόμου στην πλατεία.

Επίσης, στην περιοχή της εκκλησίας Αγίου Δημητρίου - Κοντοπεύκου παρατηρείται παραβατικότητα και διεξαγωγή αυτοσχέδιων αγώνων μηχανών με αποτέλεσμα έντονη ηχορύπανση και επικινδυνότητα για τους πολίτες και τους μαθητές των γύρω σχολείων.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η νομιμότητα και η τάξη στις προαναφερόμενες περιοχές και να αποτραπούν περιστατικά όπως τα παραπάνω τα οποία είναι πιθανόν να έχουν δυσάρεστες συνέπειες για τους πολίτες , παρακαλούμε για την άμεση ενεργοποίηση της Υπηρεσίας σας και τη λήψη δραστικών μέτρων προστασίας των δημοτών .

Τελεί ευνόητο ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα σταθεί αρωγός παρέχοντας κάθε είδους διευκόλυνση.
Παρακαλώ για την άμεση ανταπόκρισή σας στο παραπάνω ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα και την ενημέρωσή μας για τις ληφθείσες αποφάσεις και ενέργειες,
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος
Βασίλης Ζορμπάς

Επιστολή του Δημάρχου στα αρμόδια Υπουργεία για το υπο ανέγερση συγκρότημα του 1ου και 2ου ΤΕΕ (πρ. ΜΠΑΡΜΠΙΚΑ)

Προς:
Το Υπουργείο Υποδομών,
Μεταφορών & Δικτύων
Το Υπουργείο Παιδείας Διά
Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Κοινοποίηση:
Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε

ΘΕΜΑ : «ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 1ο & 2ο Τ.Ε.Ε ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (πρ.ΜΠΑΡΜΠΙΚΑ) »


Αξιότιμοι κύριοι,
Με το παρόν έγγραφο επιθυμούμε να τονίσουμε εκ νέου την εικόνα εγκατάλειψης, φαινομένων παραβατικότητας και έντονης ρύπανσης που παρατηρείται στο χώρο του υπό ανέγερση συγκροτήματος 1ου και 2ου Τ.Ε.Ε Αγίας Παρασκευής (πρ.Μπαρμπίκα) ,από τον Ο.Σ.Κ. Α.Ε.
Τονίζεται ότι ο εν λόγω χώρος βρίσκεται σε περιοχή αμιγούς κατοικίας και ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής γίνεται καθημερινά αποδέκτης παραπόνων και καταγγελιών τόσο από δημότες που διαμένουν στην γύρω περιοχή όσο και από φορείς και εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας .
Σε απάντηση εγγράφου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής προς τον Ο.Σ.Κ. Α.Ε με θέμα: «Χρονικός Προγραμματισμός για το έργο 1ο και 2ο Τ.Ε.Ε Αγίας Παρασκευής», λάβαμε με το υπ’ Αριθμ. Πρωτ. ΕΓ: 36.00-9806,Ημ/νια. 19-05-2011 έγγραφο του Ο.Σ.Κ. Α.Ε, την ακόλουθη ενημέρωση: «…το πέρας του συγκροτήματος της σχολικής μονάδας σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, εκτιμάται περί τις 31/12/2011.Επίσης εξετάζουμε τη δυνατότητα για τμηματική παράδοση προς χρήση ορισμένων αιθουσών του συγκροτήματος» .
Το γεγονός ότι εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο έχει σταματήσει ο εργολάβος του Ο.Σ.Κ . Α.Ε. να δουλεύει, θέτει σε αμφιβολία την τήρηση της παραπάνω ημερομηνίας παράδοσης .Με αυτό το δεδομένο εκφράζουμε για μια ακόμα φορά την έντονη ανησυχία του Δήμου μας ,εκπροσωπώντας ασφαλώς και την έντονη ανησυχία των δημοτών μας, για την προβληματική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια κατάσταση του χώρου.
Ως εκ τούτου ζητούμε για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών και την πλήρη παράδοση του έργου, να ληφθούν άμεσα μέτρα για την περίφραξη και εποπτεία του χώρου.
Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας στο παραπάνω ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα και την έγγραφη ενημέρωση μας για τα μέτρα προστασίας που πρόκειται να ληφθούν,

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος
Βασίλης Ζορμπάς

Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΩΔΕΙΟ

Φτάσαμε στο τέλος Σεπτεμβρίου και στα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου :
1. Οι καθηγητές είναι απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο.
2. Οι συμβάσεις των εργαζομένων που απέμειναν είναι στον ΄΄αέρα΄΄.
3. Διαφαίνεται ΄΄απόλυση – αποβολή΄΄ σημαντικών καθηγητών ενώ ήδη απεχώρησαν τρείς (3).
4. Δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας με αποτέλεσμα προβλήματα είσπραξης στις εγγραφές και
5. Υπάρχουν πολλά καθημερινά προβλήματα λειτουργίας.

Την ίδια στιγμή το Ωδείο του Δήμου δεν έχει αρχίσει την λειτουργία του, λόγω ΑΣΕΠ και καθυστέρησης στην διεκπεραίωση των προβλημάτων του.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄ θεωρεί ότι είναι απολύτως καθοριστικές οι ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου για όλα αυτά. Η επίκληση των διαδικασιών και του νόμου δεν μπορεί να είναι άλλοθι για απραξία και απαράδεκτες καθυστερήσεις στην λειτουργία δύο σημαντικών χώρων πολιτισμού του Δήμου. Ουδέποτε άλλοτε υπήρξε τέτοια ολιγωρία.

27/09/11



Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄

6 Οκτωβρίου ο Αγιασμός στο Μουσικοκινητικό Εργαστήρι

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής και η
Παιγνιοθήκη Αγίας Παρασκευής σας προσκαλούν στον Αγιασμό έναρξης των
προγραμμάτων του Πρότυπου Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου για ΑμεΑ και της
Παιγνιοθήκης που θα γίνει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011 και ώρα: 6:00 μ.μ στο
Αθλητικό και Πολιτιστικό πάρκο «Σταύρος Κώτσης».(Σπάρτης 1)

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Βασίλης Ζορμπάς


Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας - Πρόνοιας - Εθελοντισμού & Απορρόφησης Πόρων ΚΩΒΑΙΟΣ-ΝΤΟΥΣΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Η Εθελοντική Ομάδα της Δανειστικής Παιγνιοθήκης Αγίας Παρασκευής

26 Σεπτεμβρίου 2011

Μ. ΓΑΒΡΑΣ: Διαφάνεια και κακοδιοίκηση. Το πολιτικό διακύβευμα στους Δήμους

Με αφορμή την παρουσίαση ενός αρκετά θετικού Ισολογισμού του Δήμου, οικονομικής χρήσης του 2010, θέλησα στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ασχοληθώ και να παρουσιάσω την κρυφή πλευρά των αριθμών. Όσα δεν λένε λοιπόν τα νούμερα, όσα δεν μπορεί να αποκαλύψει κανένας ισολογισμός και έρευνα από τους ορκωτούς λογιστές. Να μιλήσουμε για την πραγματική λειτουργία των Δήμων και για όσα καταμαρτυρούνται σε βάρος τους από την Τρόικα μέχρι τον τελευταίο πολίτη.
Ας δούμε τι έγραψε ο Λ.Ρακιντζής, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στην Τελική του έκθεση του 2009-2010: «Από την μέχρι σήμερα εμπειρία μας, προκύπτει το συμπέρασμα, πως οι ΟΤΑ α’ βαθμού, εμπλέκονται σε πολλές περιπτώσεις κακοδιοίκησης, η οποία όπως είναι γνωστό οδηγεί πολλές φορές και στην διαφθορά ή ευνοεί την ανάπτυξή της».
Θα μπορούσα να προσθέσω τις δηλώσεις του σημερινού Δήμαρχου Βασίλη Ζορμπά στην συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό στις 23.3.2011, που δήλωσε πως «Δεν θα αναφερθώ σήμερα στα εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς που συναντούμε κάθε μέρα , σε κάθε μας βήμα, σε κάθε συρτάρι του Δήμου που ανοίγουμε,…».
Θα μπορούσα επίσης να επικαλεστώ το άρθρο του συνδημότη μας, Γιώργου Δημαρά, Περιφερειακού Συμβούλου και Πολιτικού Μηχανικού, στην ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ της 1 Ιουλίου 2011.
Ο Ισολογισμός λοιπόν δεν μας λέει τίποτε από όλα αυτά, που υπάρχουν ως βεβαιότητες πλέον και μας «βγάζουν την γλώσσα» κοροϊδευτικά, μας λοιδορούν.
Να λοιπόν γιατί ισχυριζόμουν, πως με την απόφαση για την πρόσκληση Ορκωτών Λογιστών, η δημοτική Αρχή έριχνε στάχτη στα μάτια του κόσμου για να καλύψει τις προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις. Ήταν μια «οδός Διαφυγής» από την πραγματικότητα. Ένας τρόπος να ξεφύγει από την πίεση που της ασκούσαν διάφοροι συνεργάτες και “σύμμαχοι” χρησιμοποιώντας την μέθοδο του «στρίβειν δια του αρραβώνος» ή την «επαγγελία μιας αδύνατης επανάστασης».
Το πολιτικό διακύβευμα σήμερα για όσους ασχολούνται με τους Δήμους είναι:
 η διαφάνεια στην διαχείριση,
 η αποτροπή της κακοδιοίκησης
 η προστασία από τις υποψίες διαφθοράς στην λειτουργία του Δήμου και
 η ταχεία και ορθή εξυπηρέτηση του δημότη
Η απάντηση σήμερα δεν μπορεί να είναι πως εμείς είμαστε έντιμοι και οι προηγούμενοι ανέντιμοι. Όταν σε προηγούμενη Συνεδρίαση αναφέρθηκα σε Αγιορίτες ασκητές, που χρειαζόμαστε για Δημοτικούς άρχοντες, είχα ξεχάσει του Βατοπεδινούς Άγιους Πατέρες. Ούτε λοιπόν και από εκεί υπάρχει ελπίδα. Αυτό που σίγουρα χρειαζόμαστε είναι διαδικασίες και θεσμοί, που να αποτρέπουν τις προθέσεις για διαπλοκή και τις υποψίες για διαφθορά.
Στην προηγούμενη Συνεδρίαση του Δ.Σ. προτάθηκε η δημιουργία και λειτουργία «Αποθήκης», καθώς επίσης και η συγκέντρωση όλων των διαδικασιών προμήθειας υλικών σε ένα σημείο, σε ένα Γραφείο.
Το μεν πρώτο, η «Αποθήκη», είναι ένα καλό λογιστικό και διοικητικό εργαλείο, καλύπτει όμως ένα μέρος της συνολικής διαδικασίας. Από την στιγμή που διαπιστώνεται μια ανάγκη, μια βλάβη, ποιος μηχανισμός παρακολουθεί την εξέλιξη, ποιος βεβαιώνει τις εργασίες με τέτοιο τρόπο που να μην πλανάται καμιά υποψία;
Για το δεύτερο. Η αναφορά με αρνητικούς χαρακτηρισμούς στην ύπαρξη πολλών κέντρων διενέργειας προμηθειών που πρέπει να αλλάξει, υποδηλώνει σαφέστατα πως η σημερινή διοίκηση του Δήμου θεωρεί αυτό τον τρόπος λειτουργίας, επιλήψιμο και ύποπτο για κακοδιοίκηση και διαφθορά. Η απόφαση για συγκεντροποίησή τους σε ένα Γραφείο, δεν παρεμβαίνει στην ουσία της διαδικασίας, ούτε αποτρέπει τις υποψίες για κακοδιοίκηση. Απλά μεγιστοποιώντας τον όγκο της προμήθειας, μεγιστοποιεί το κίνητρο και διευκολύνει την πρόθεση συναλλαγής και διαφθοράς.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα ο δήμος διοικείται με τα ίδια εργαλεία (πρόχειροι διαγωνισμοί με τρεις προσφορές, απευθείας αναθέσεις λόγω άγονου διαγωνισμού κ.λ.π.), που τον διοικούσαν διαχρονικά οι προηγούμενοι και οι πιο προηγούμενοι και οι ακόμα παλαιότεροι, όλοι αυτοί που προεκλογικά είχαν τεθεί στο στόχαστρο της σημερινής αρχής με καταγγελίες για διαφθορά.
Μέχρι σήμερα η νέα Δημοτική Αρχή δεν μας έχει δείξει με καμιά της ενέργεια πως παρεμβαίνει στην δομή και τον πυρήνα της κακολειτουργίας του Δήμου.
Για όσους λοιπόν από μας η ενασχόληση με τον Δήμο δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε επάγγελμα, για όσους μας ενοχλεί να μας αποκαλεί ο κόσμος συλλήβδην «πολιτικούς» με όλη αυτή την αρνητική αποφορά του όρου, έχουμε την υποχρέωση να στρατευθούμε στην εξυγίανση των διαδικασιών λειτουργίας του Δήμου.
 Ριζική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Δήμου,
 Θεσμική θωράκιση της διαφάνειας,
 Εξάλειψη των εστιών δημιουργίας υποψιών για κακοδιοίκηση.
Αυτό είναι το πολιτικό διακύβευμα και σ’ αυτό το θα κριθούμε όλοι μας από την κοινωνία.

Αγία Παρασκευή 17.9.2011
Μιχάλης Γαβράς
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

23 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Φ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΣΚ

Σας γνωρίζουμε ότι : Την Τρίτη 20/9/2011 επισκέφτηκαν το γραφείο του Διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Δρουλια αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Στην συνάντηση που διήρκεσε πάνω από δυο ώρες συμμετείχαν ο Πρώην Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Φώτης Αλεξόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κρητικιδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Σιδέρης (εκπρόσωπος της Παράταξης Νίκη για την Αγία Παρασκευή), η Πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων κ. Καράμπελα , ο Διευθυντής κατασκευών Σχολείων κ. Στάθης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Σ.Κ .
Η πρωταρχική ερώτηση τον κ. Αλεξόπουλο προς τον κ. Δρουλια ήταν πότε επιτέλους θα ανοίξει τις πόρτες για τους μαθητές το σχεδόν έτοιμο κτίριο του ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής .
Απάντηση κ. Δρουλια:Το κτίριο του ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής είναι έτοιμο κατά 78%.Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να κηρύξουμε έκπτωτο τον εργολάβο από το έργο αυτό καθώς και από ένα έργο στον Πειραιά. Ήδη υπάρχει νέος διαγωνισμός και πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ένα πανέμορφο, έτοιμο σχολείο για τους φοιτητές των ΕΠΑΛ.
Ο κ. Δρουλιας αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ευγενέστατος και πρόθυμος να δώσει εξηγήσεις σε όλες τις ερωτήσεις μας .
Στις ερωτήσεις του κ Αλεξόπουλου σχετικά με το 6ο Γυμνάσιο καθώς και με το 12ο νηπιαγωγείο ο κ. Δρουλιας τον ενημέρωσε ότι οι διαδικασίες ένταξης στο ΕΣΠΑ έχουν ολοκληρωθεί καθώς και οι δημοπρατήσεις των έργων αυτών και σύντομα όπως είπε θα είμαστε σε θέση να έχουμε ακόμα δυο σχολικά κτίρια στην πόλη μας..
Η Συζήτηση επεκτάθηκε ακόμα και στο κτίριο Μάκρη καθώς και σε πολλά άλλα ..Όμως επειδή είναι αδύνατη η μεταφορά τους σε ένα απλό δελτίο τύπου θα επανέλθουμε σύντομα με όλα τα στοιχεία που ο κ.Δρουλιας είχε την ευγενή καλοσύνη να μας δώσει, ώστε και εμείς με την σειρά μας να ενημερώσουμε τον λαό της Αγίας Παρασκευής για τον ακριβή αριθμό και πόσα σχολικά κτίρια θα είναι έτοιμα τα επόμενα 5 χρόνια .


Εκ του Γραφείου Τύπου

ΦΩΤΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

22 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΡΓ. ΕΦΕΔΡΕΙΑ και άλλα θέματα ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Παρακολουθώντας το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (21/9/11) πιστεύω ότι μέσα από κάποια θέματα που συζητήθηκαν, βγαίνει ένα πολύ καλό συμπέρασμα.
"Πρέπει κάποια στιγμή και εμείς οι πολίτες να σηκώσουμε το χεράκι μας και να βοηθήσουμε, να μην είμαστε αμέτοχοι και να τα περιμένουμε όλα έτοιμα."
Ακόμα κι αν η πραγματικότητα ήταν η ιδανική και πάλι θα χρειάζονταν η συμμετοχή μας.

Ας πάρουμε τα θέματα με τη σειρά.
Πλατεία Αγ. Ιωάννου, στην οποία από πέρυσι ακόμα έχει αρχίσει μια άσχημη κατάσταση με φασαρίες, τσακωμούς και άλλα έκτροπα. Ζητήθηκε η συμβολή της Αστυνομίας και ο Δήμαρχος είπε ότι θα μιλήσει με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή, αλλά δεν περιμένει πολλά πράγματα, γιατί θα πουν ότι δεν επαρκεί το προσωπικό. Για να γίνει σωστή δουλειά θα έπρεπε επί 24ωρου βάσεως να υπάρχει περιπολικό στην πλατεία, διαφορετικά με το να γίνονται αραιές περιπολίες δεν δίνεται λύση. Εδώ ερχόμαστε εμείς οι κάτοικοι, οι οποίοι μόλις αντιληφθούμε κάτι άσχημο, μπορούμε να κάνουμε ένα απλό τηλεφώνημα στην Αστυνομία.
Στην ερώτηση του κ. Σταθόπουλου για το κτήμα Ιόλα, ο κ. Δήμαρχος είπε ότι όταν θα έχει κάποια ενημέρωση.
Όσον αφορά το Ωδείο και τα Εργαστήρια Τέχνης, μετά από επαφές με το ΑΣΕΠ το θέμα έχει πάει στην περιφέρεια.
Το Σινέ σχολείο ως γνωστόν άνοιξε με ιδιώτη, ο οποίος έχει υποχρέωση να δώσει 18.000€ στον Δήμο, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε εργασίες στο 2ο γυμνάσιο (όπως ανέφερε ο Δήμαρχος και στον αγιασμό του σχολείου).
Τα προβλήματα των ΑΜΕΑ στα σχολεία, διευθετούνται από την τεχνική υπηρεσία.
Για τα έσοδα του Δήμου ο κ. Ζορμπάς ανέφερε ότι έχουν μειωθεί στο 30% και ενδέχεται να φτάσουν στο 35%.
Σε ερώτηση του κ. Γκιζιώτη για την εργασιακή εφεδρεία, είπε ότι έχει έρθει έγγραφο από το υπουργείο που ζητά ενημέρωση τόσο για τον αριθμό των εργαζομένων, όσο και για την σχέση εργασίας με τον καθένα. Πιο συγκεκριμένα σε συγκέντρωση των εργαζομένων σήμερα (23/9/11, λόγω στάσης εργασίας) ο κ. Δήμαρχος είπε ότι ο δήμος έχει κενές 100+ οργανικές θέσεις, ότι είναι από τους πράσινους δήμους και ο ίδιος θα κάνει το παν ώστε να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος.
Δεύτερο έγγραφο από το υπουργείο ρωτά γιατί δεν εξοφλήθηκαν όλα τα τιμολόγια προηγούμενων ετών (π.ο.ε) μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011. Από αυτά έχουν ήδη εξοφληθεί αρκετά, εκτός από 2 όπου ο δήμος είχε τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα έργα και κακώς πήγε εκτός.
Για το θέμα με τους αθλητικούς χώρους, δήλωσε ότι προτεραιότητα έχει ο ΠΑΟΔΑΠ και εφόσον υπάρχει ελεύθερος χρόνος θα δίνονται σε ιδιωτικά σωματεία, όπως έγινε με τον "Πήγασο". Διαφορετικά θα τους χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο ΠΑΟΔΑΠ.
Ο κ. Μουστόγιαννης προσκόμισε στο συμβούλιο φωτογραφίες αυτοκινήτου παρκαρισμένου κάθετα στην Αγ. Ιωάννου για 35λεπτά όπως ανέφερε. Πέρασε δε η δημοτική αστυνομία από το απέναντι πεζοδρόμιο χωρίς να δώσει σημασία. Εδώ ο Δήμαρχος είπε ότι κακώς ο ίδιος ο κ. Μουστόγιαννης δεν έκανε κάτι εκείνη τη στιγμή, είτε μιλώντας ο ίδιος στον οδηγό είτε καλώντας την αστυνομία. Επίσης αν έγινε το συμβάν με την δημοτική αστυνομία, γιατί δεν ζήτησε τα ονόματα των δημ. αστυνομικών ώστε να έχουν κυρώσεις.
Ένα έγγραφο αναστάτωσε το Δημοτικό συμβούλιο. Ένα έγγραφο από τον ΟΣΚ που ενώ όφειλε να σταλεί απευθείας και πρωταρχικά στον Δήμο, αυτό βρέθηκε μεν στο Δήμο, μέσω της προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων όμως και μετά από μερικές ημέρες ήρθε και με fax από τον ΟΣΚ. Εδώ έχουμε ένα από τα ευτράπελα, ας μου επιτραπεί, της Ελληνικής γραφειοκρατίας. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι άλλο η αλληλογραφία μεταξύ Δημόσιων Υπηρεσιών και άλλο όταν εμπλέκονται και πολίτες. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Το ίδιο ισχύει και με το αίτημα του κ. Σιδέρη να μπουν link στην ιστοσελίδα του Δήμου που να οδηγούν στις σελίδες των παρατάξεων. Μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι η σελίδα του Δήμου δεν είναι διαφημιστική, αλλά μόνο για ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών, μιας και αυτοί την πληρώνουν.

Στο παρακάτω video μπορείτε ν' ακούσετε αναλυτικά τις απαντήσεις του Δημάρχου.


Το video είναι από το www.localwebtv.gr

20 Σεπτεμβρίου 2011

"... που κατευθύνθηκαν και που κατευθύνονται τα χρήματα ..." ;

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 13.000.000 ΕΥΡΩ
Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η ανακοίνωση των χρεών των Δήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών, απέδειξε αυτό που έγκαιρα, στην θητεία Β. Γιαννακόπουλου, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγ. Παρασκευή΄΄ έχει επισημάνει. Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι ο Δήμος μας έχει χρέη που ξεπερνούν τα 13.000.000 ευρώ. Η σύγκριση μάλιστα με τους Δήμους της Αττικής αλλά και όλης της χώρας αποδεικνύει ότι είμαστε αρκετά υψηλά στην κατάταξη (στην 70η θέση σε σύνολο 325 Δήμων).
Προκύπτει, παράλληλα το ερώτημα που κατευθύνθηκαν και που κατευθύνονται τα χρήματα. Ποιο έργο έγινε ή γίνεται ; Διότι η υπερχρέωση είναι αρνητική, γίνεται όμως πιο αρνητική όταν συνοδεύεται από έλλειψη έργου και διαρκή υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Η προηγούμενη αλλά και η σημερινή Δημοτική αρχή καλούνται να εξηγήσουν τι έχει συμβεί.


Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
12/09/11

"ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ" ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "Νίκη για την Αγία Παρασκευή"

ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΖΟΡΜΠΑ

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Διοίκηση Ζορμπά απεφάσισε βασικές αλλαγές στην κυκλοφορία αυτοκινήτων γύρω από την Κεντρική Πλατεία Αγ. Παρασκευής.
Το θέμα ψηφίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο από την πλειοψηφία, χωρίς καμμία ενημέρωση των συλλόγων εμπόρων και Αι-Γιάννη, της Εκκλησίας και των παρατάξεων και συμβούλων της Αντιπολίτευσης.
Οι βασικές αλλαγές που επιφέρει είναι :
1. Διπλή κατεύθυνση της οδού Ζυμαράκη, συνέχειας της οδού Αγ. Ιωάννου πίσω από την εκκλησία.
2. Αντιδρόμηση των οδών Αχιλλέως, Ηρ. Πολυτεχνείου και Γιαβάση (στο τμήμα της Πλατείας).
3. ΄΄Κλείσιμο΄΄ της αρ. στροφής από Λ. Μεσογείων (κατάργηση φαναριού) στην οδό Ελπίδος.
4. Φανάρι αριστ. στροφής στην κάθοδο της Λ. Μεσογείων προς Αγ. Ιωάννου και
5. Μεταφορά των στάσεων Β5 και 421 των Λεωφορείων.

Ισχυριζόμαστε ότι τα οφέλη από αυτές τις αλλαγές θα είναι ελάχιστα σε σχέση με τις επιβαρύνσεις που θα προκύψουν, ιδιαίτερα στην οδό Ζυμαράκη, όπισθεν της Εκκλησίας (προβλέπεται τεράστια ΄΄ουρά΄΄ αυτοκινήτων) και στην Λεωφ. Μεσογείων. Οφείλουμε, όμως ταυτόχρονα να καταγγείλουμε τη Διοίκηση του Δήμου για τον αντιδημοκρατικό τρόπο επίλυσης του θέματος, τρόπο που αγνοεί την κοινωνία, τους συλλόγους και τον διάλογο. Η επιβολή μέτρων δεν ήταν και δεν είναι μέθοδος Διοίκησης που συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή.

Το Γραφείο Τύπου
της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄
19/09/11

19 Σεπτεμβρίου 2011

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα «Εναλλακτικής» Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου και το φυλλάδιο της "Νίκης για την Αγία Παρασκευή"

Μετά την ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, η παράταξη "Νίκη για την Αγία Παρασκευή" κυκλοφορεί ένα φυλλάδιο ενόψει της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας "Εναλλακτικής" Κινητικότητας.
Στο φυλλάδιο υπάρχει μήνυμα από τον κ. Ι. Σταθόπουλο και χάρτης με τις υπάρχουσες συγκοινωνίες στην πόλη.

Φίλες και φίλοι,
Μία σύγχρονη πόλη οφείλει να προσφέρει στους κατοίκους της ένα ελκτικό, αξιόπιστο και εναλλακτικό ως προς τα αυτοκίνητα σύστημα μετακινήσεων.
Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα του μνημονίου, το κράτος φαίνεται να αποχωρεί σταδιακά και από τις αστικές συγκοινωνίες. Το αποτέλεσμα είναι ακριβές και όχι καλής ποιότητας συγκοινωνίες που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών.
Την ίδια στιγμή η Αγία Παρασκευή καθημερινά υποβαθμίζεται. Αδιάβατα πεζοδρόμια, απουσία χώρων στάθμευσης, μεγάλη διαμπερής κυκλοφορία, κυκλοφοριακό αδιέξοδο, υποβάθμιση τοπικής συγκοινωνίας, άθλια εικόνα της Αγίου Ιωάννου. Η τοπική αγορά καταστρέφεται.
Οι πολίτες ασφυκτιούν. Η Δημοτική Αρχή αδρανεί. Κανένα σχέδιο, κανένα όραμα, καμία διεκδίκηση. Πρόσφατα ψήφισε, αντιδημοκρατικά και αυταρχικά, αλλαγές στο κυκλοφοριακό της κεντρικής πλατείας και της Αγίου Ιωάννου που θα επιδεινώσουν το πρόβλημα.
Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της τοπικής συγκοινωνίας και τη δημιουργία νέας τοπικής γραμμής, η οποία, από τον σταθμό Μετρό Αγία Παρασκευή, μέσω της οδού Χαλανδρίου και της πλατείας Αγίας Παρασκευής, θα ανέρχεται την οδό Αγίου Ιωάννου και θα καλύπτει την αριστερή της περιοχή, όπου υπάρχει συγκοινωνιακό κενό.
Απαιτούμε μία ορθολογική ανάπλαση της οδού Αγίου Ιωάννου με χώρους στάθμευσης, που θα δώσει προοπτική στην πόλη και θα τονώσει την τοπική αγορά.
Αναγκαία επίσης είναι η ελεγχόμενη στάθμευση και η διαμόρφωση πεζόδρομων, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και ποδηλατόδρομων βάσει ενός συνολικού σχεδιασμού.
Για να γίνει, επιτέλους, η πόλη μας μία σύγχρονη και φιλική πόλη για τον πεζό.
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα «Εναλλακτικής» Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του ποδηλάτου μέσα στην πόλη, σας παρουσιάζουμε στο φυλλάδιο αυτό, αναλυτικό διάγραμμα με τις συγκοινωνίες της πόλης μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

18 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ :Ανακοίνωση για τα βιβλία

Όταν ένας μαθητής δεν φέρει το βιβλίο του στο μάθημα,
τότε ο καθηγητής έχει το δικαίωμα να του βάλει απουσία.
Όταν το Υπουργείο Παιδείας δεν δίνει στα παιδιά βιβλία,
εμείς τι οφείλουμε να κάνουμε;


Το «νέο σχολείο του 21ου αιώνα» θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου 2011 και τα παιδιά δεν θα έχουν τα βιβλία τους…
Η Υπουργός Παιδείας μάς ζητά συγγνώμη, διακηρύσσει ότι θα αποδοθούν ευθύνες και ζητάει παραιτήσεις των υπευθύνων…
Ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος ασχολείται με το «σκάνδαλο των σχολικών βιβλίων » : ποιος φταίει, τι θα του κάνουν, πότε έκαναν τη μία ενέργεια και πότε την άλλη και άλλες «λεπτομέρειες» που συνθέτουν την εικόνα της τσαπατσουλιάς ή της γραφειοκρατικής αρτηριοσκλήρωσης ή της ανικανότητας ή της σκοπιμότητας ή και όλων αυτών των παραγόντων μαζί, αλλά που δεν λύνουν το πρόβλημα των μαθητών…
Ο υπό κατάργηση από την Υπουργό Παιδείας Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων, το Ελεγκτικό Συνέδριο, 4 συναρμόδια Υπουργεία επί μήνες ασχολούνταν με την παραγγελία του χαρτιού για την εκτύπωση των βιβλίων και τώρα-οι ίδιοι- με πρώτη και καλύτερη την Υπουργό αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έχει την ευθύνη…

Το Υπουργείο με εγκύκλιό του «πετάει το μπαλάκι» στα σχολεία για να βρουν «την προσφορότερη λύση για την προετοιμασία του εκπαιδευτικού υλικού» ώστε «να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την παρούσα δυσκολία προς όφελος των μαθητών»!!!
Ποιος όμως θα πληρώσει;;; Ελλείψει βιβλίων μαθηματικών ας εξασκηθούμε τώρα σε κάποιες απλές πράξεις:
Κατά μέσο όρο κάθε μαθητής παίρνει 15 βιβλία. Το κόστος ανά βιβλίο έκδοσης ΟΕΔΒ ήταν μέχρι και πέρυσι 1 ευρώ. Άρα ανά μαθητή κόστος 15 Ευρώ.
Με την μέθοδο των φωτοτυπιών και υπολογίζοντας ότι θα τυπώσουμε τις πρώτες 50 σελίδες ανά βιβλίο, το κόστος είναι: 15 βιβλία Χ 50 σελίδες Χ 0,05 ευρώ ανά σελίδα= 45Ευρώ ανά μαθητή! για την αντιμετώπιση του άμεσου προβλήματος.
Τα σχολεία ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ για να εκτυπώσουν έστω και τα πρώτα κεφάλαια των βιβλίων.
Θα κληθούμε οι γονείς να καλύψουμε το κόστος;;; Δηλαδή, να πληρώσουμε από τους μειωμένους ή ανύπαρκτους μισθούς μας το κόστος των φωτοτυπιών καλύπτοντας την συνταγματική υποχρέωση του κράτους για δωρεάν παιδεία;


Το ότι θα δοθούν DVD ή ότι θα αναρτηθούν τα βιβλία της δευτεροβάθμιας στο Digitalschool, για όποιον μεγαλώνει παιδιά ακούγεται φαιδρό. Πρώτον: προϋποθέτει ότι ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Δεύτερον: προκειμένου να παίρνουν το «βιβλίο» στο σχολείο θα πρέπει να έχουν και lap-top. Τρίτον: κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει τον αντίστοιχο αριθμό Η/Υ με τον αριθμό των παιδιών της γιατί –παραδόξως!!!- τα παιδιά μελετούν τις ίδιες ώρες Τέταρτον: θα πρέπει κάθε οικογένεια να έχει την οικονομική δυνατότητα για χαρτί και μελάνι του εκτυπωτή.
Παρόλα αυτά, η μέση οικογένεια θα αισθάνεται υπερήφανη γιατί το παιδί της «μετέχει της ελληνικής παιδείας» ενώ, παράλληλα, θα αναβιώσουν οι παλιές «ωραίες» εποχές όπου στην τάξη υπήρχε μόνο ένα βιβλίο, αυτό του Δασκάλου.

Η ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ:
• Τα παιδιά μας δεν θα έχουν βιβλία μέχρι τον Νοέμβρη
• Τα σχολεία θα υπολειτουργούν και θα χαθούν χιλιάδες διδακτικές ώρες
• Θα εκπέσει ακόμα περισσότερο το κύρος του δημόσιου σχολείου
• Οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση μεριμνώντας για τον εφοδιασμό των μαθητών με το απαραίτητο υλικό, ενώ, πολύ σύντομα, θα λοιδορηθούν από το Υπουργείο Παιδείας για το ότι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Να πληρώσουμε το κόστος υπό την πίεση της ανάγκης για μόρφωση των παιδιών μας (όσοι από εμάς μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ΑΚΟΜΑ);

Ή


Να απαιτήσουμε από το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ τις ευθύνες του και να επιχορηγήσει άμεσα και εκτάκτως όλα τα σχολεία για την αναπαραγωγή των απαιτουμένων φωτοτυπιών;


Επιλέγουμε το δεύτερο και για λόγους αξιοπρέπειας αλλά και γιατί υπερασπιζόμαστε το δημόσιο, πραγματικά δωρεάν και με ενιαία εκπαίδευση για όλα τα παιδιά σχολείο. Και καλούμε την Υπουργό Παιδείας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων υπενθυμίζοντάς της ότι μία συγγνώμη δεν τυπώνει βιβλία!
Αγία Παρασκευή 06/09/2011 ..........................Το Διοικητικό Συμβούλιο

17 Σεπτεμβρίου 2011

Φ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Σκάνδαλο το νέο Κτιριακό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής..Κλειστό εδώ και τρία χρόνια..

Κλειστό παραμένει εδώ και 3 χρόνια το νέο κτίριο του ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής ,πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι στην πόλη μας που αν λειτουργήσει θα εξυπηρετήσει όχι μόνο της ανάγκες των σπουδαστών της Αγίας Παρασκευής άλλα και των γύρω Δήμων. Το έργο αυτό έχει τελειώσει κατά 85% και είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του και να μεταφερθούν οι σπουδαστές στα νέα κτίρια της οδού Παπαφλέσσα..
Όμως από ότι βλέπετε στις εικόνες δυστυχώς το έργο έχει «κολλήσει».
Παρόλα αυτά όμως το Ελληνικό κράτος πληρώνει δυο ενοίκια στην Αγία Παρασκευή και ένα στο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου.
Πόσα χρήματα ?Καλύτερα να μην σας πω …Λόγο των οικονομικών συνθηκών που επικρατεί στα ελληνικά νοικοκυριά θα βγείτε από τα ρούχα σας .
Ένα όμως σας λέω..Ότι με τα ενοίκια ενός χρόνου το έργο θα είχε τελειώσει και οι σπουδαστές θα απολάμβαναν ένα πραγματικό σχολείο.
Ζητήσαμε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ο.Σ.Κ κ. Δρουλια την Τρίτη 10 π.μ 20/9/2011 .
Περιμένω να δω τι θα μας πει και ανάλογα θα κινηθούμε ..
Το θέμα είναι να ανοίξει το σχολείο και να πάνε οι σπουδαστές σε πιο ευρύχωρους χώρους .
Λυπάμαι αν κάποιοι χάνουν τα «ενοίκια» από την έναρξη ιδιοκτήτων δημόσιων χώρων όμως κάποτε έπρεπε να γίνει και αυτό.
Επιτέλους πρέπει να κλείσει αυτή η θανατηφόρα πληγή του κράτους και των Δήμων και να αποκτήσουν δικά τους κτίρια..
Φτάνει πια!!!Οι Έλληνες έχουν κουραστεί να πληρώνουν και να μην «απολαμβάνουν «ούτε καν τα ουσιώδη..
Θα ενημερωθείτε για περαιτέρω ενέργειες μετά την συνάντηση με τον κ.Δρουλια διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων..


Μετά τιμής
Φώτης Αλεξόπουλος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ

Έγιναν τα εγκαίνια των Εκθέσεων των δασκάλων Χρήστου και του Θανάση Γκριτζάπη στα Εργαστήρια Τέχνης καθώς και της έκθεσης με έργα των σπουδαστών και σπουδαστριών του τμήματος Ακουαρέλας με υπεύθυνη του προγράμματος την γνωστή χαράκτρια και ζωγράφο Ρουμπίνα Σαρελάκου.
Στα εγκαίνια η χορογράφος Λένα Μοσχά παρουσίασε χορογραφία της με θέμα την σχέση του μοντέλου με τον ζωγράφο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η κ.Ηλέκτρα Αντωνοπούλου υπεύθυνη για τα Εργαστήρια Τέχνης από τον ΠΑΟΔΑΠ,ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής γλύπτης Τάκης Κοζόκος, δάσκαλοι και αρκετοί φίλοι των Εργαστηρίων Τέχνης.

Η εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.






O Kαλλιτεχνικός Διευθυντής
Εργαστηρίων Τέχνης
Γλύπτης Τάκης Κοζόκος
Επικ. Καθηγητής Δ.Π.Θ.

16 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΦΑΣΗΣ ΙΙ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Β ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ «ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ»

Η ανάπλαση της Οδού Αγίου Ιωάννου που είναι ένα από τα πιο νευραλγικά σημεία της πόλης μας με ύψιστο οικονομικό, εμπορικό και κατά συνέπεια κοινωνικό ενδιαφέρον, αποτελεί βασική προεκλογική εξαγγελία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά.

Στα πλαίσια των ενεργειών του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την υλοποίηση της παραπάνω εξαγγελίας , εγκρίθηκε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 14/9/2011, η φάση ΙΙ («Ανάλυση της Υπάρχουσας Κατάστασης – Διαμόρφωση Εναλλακτικών Σχεδίων Κυκλοφοριακής Διαχείρισης») της «Γενικής Μελέτης Κυκλοφορίας και Στάθμευσης Δήμου Αγίας Παρασκευής» και το προτεινόμενο Εναλλακτικό Σχέδιο Β για την διαχείριση της κυκλοφορίας στην περιοχή της πλατείας Αγίας Παρασκευής, με αμφίδρομη κίνηση στην οδό Αγίου Ιωάννου.

Με το εγκριθέν Εναλλακτικό Σχέδιο Β, επέρχονται σημαντικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίας Παρασκευής και προβλέπονται οι ακόλουθες αλλαγές κατευθύνσεων οδών :

• Αμφιδρόμηση της οδού Ζυμαράκη (τελευταίο τμήμα της Αγίου Ιωάννου, από Ευεργέτου Γιαβάση έως Μεσογείων)

• Αντιδρόμηση της οδού Ευεργέτου Γιαβάση στο τμήμα από Αγίου Ιωάννου έως Ηρώων Πολυτεχνείου (τμήμα επί της Πλατείας Αγίας Παρασκευής).

• Αντιδρόμηση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου (σε όλο το μήκος της).

• Αντιδρόμηση της οδού Στρατηγού Τόμπρα (σε όλο το μήκος της).

• Αντιδρόμηση της οδού Αχιλλέως (σε όλο το μήκος της).


Επιπλέον, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις σε κόμβους οδών:

• Στον σηματοδοτούμενο κόμβο Ηρώων Πολυτεχνείου και Λεωφ. Μεσογείων :

- Η πρόσβαση της Ηρώων Πολυτεχνείου αλλάζει κατεύθυνση. Τα οχήματα προσεγγίζουν τον κόμβο από την Ηρώων Πολυτεχνείου και θα είναι δυνατή μόνο η δεξιά στροφή προς Σταυρό.
- Καταργείται η λωρίδα αριστερής στροφής, επί της Λεωφ. Μεσογείων, για την κίνηση από Σταυρό προς Ηρώων Πολυτεχνείου. Η κεντρική νησίδα της Μεσογείων θα διαμορφωθεί με τρόπο ώστε στο σημείο αυτό να ξεκινά η λωρίδα αριστερής στροφής του γειτονικού κόμβου (Χαλανδρίου και Λεωφ. Μεσογείων), για την στροφή από Αθήνα προς Χαλανδρίου.
- Τροποποιείται το πρόγραμμα φωτεινής σηματοδότησης.


• Στον σηματοδοτούμενο κόμβο Χαλανδρίου και Λεωφ. Μεσογείων :
- Η λωρίδα αριστερής στροφής, επί της Λεωφ. Μεσογείων, για την κίνηση από Αθήνα προς Χαλανδρίου επιμηκύνεται, αφού όπως προαναφέρθηκε, δημιουργείται ο απαιτούμενος χώρος με την κατάργηση της αριστερής στροφής από Σταυρό προς Ηρώων Πολυτεχνείου, στον κόμβο Ηρώων Πολυτεχνείου και Λεωφ. Μεσογείων.
- Τροποποιείται το πρόγραμμα φωτεινής σηματοδότησης.

• Στον σηματοδοτούμενο κόμβο Ζυμαράκη (Αγίου Ιωάννου) και Λεωφ. Μεσογείων :
- Η πρόσβαση της Ζυμαράκη (Αγίου Ιωάννου) είναι πλέον διπλής κατεύθυνσης. Οι γωνίες της συμβολής Ζυμαράκη και Λεωφ. Μεσογείων, θα σχεδιαστούν με μεγαλύτερη ακτίνα καμπυλότητας.
- Δημιουργείται νέα λωρίδα αριστερής στροφής, επί της Λεωφ. Μεσογείων, για την κίνηση από Σταυρό προς Αγ. Ιωάννου.
- Καταργείται η λωρίδα αριστερής στροφής, επί της Λεωφ. Μεσογείων, για την κίνηση από Αθήνα προς Ελπίδος.
- Τροποποιείται το πρόγραμμα φωτεινής σηματοδότησης.

• Στον κόμβο προτεραιότητας Ευεργέτου Γιαβάση και Αγίου Ιωάννου :
- Οι προσβάσεις της Αγίου Ιωάννου είναι πλέον διπλής κατεύθυνσης
- Η πρόσβαση της Ευεργέτου Γιαβάση αλλάζει κατεύθυνση.
- Ο γεωμετρικός σχεδιασμός του κόμβου αλλάζει, ώστε να επιτρέπει τις παραπάνω κινήσεις. Δημιουργούνται μικρές κεντρικές νησίδες και λωρίδα αριστερής στροφής, από Αγίου Ιωάννου (από Πλατεία Αγίου Ιωάννου) προς Ευεργέτου Γιαβάση.

• Στον κόμβους προτεραιότητας Ευεργέτου Γιαβάση και Ηρώων Πολυτεχνείου, Ευεργέτου Γιαβάση και Στρατηγού Τόμπρα, Στρατηγού Τόμπρα και Αχιλλέως, Αχιλλέως και Αιγαίου Πελάγους, Αχιλλέως και Αγίου Ιωάννου, αλλάζει η κατακόρυφη σήμανση, ενώ μικρές αλλαγές στην ακτίνα καμπυλότητας των γωνιών είναι δυνατόν να βελτιώσουν την κυκλοφοριακή λειτουργία τους.

Τέλος, στο Σχέδιο προβλέπονται οι ακόλουθες διαμορφώσεις οδών :

• Η οδός Ευεργέτου Γιαβάση στο τμήμα από Στρατηγού Τόμπρα μέχρι Ηρώων Πολυτεχνείου μετατρέπεται σε οδό ήπιας κυκλοφορίας. Οι θέσεις στάθμευσης επί της οδού μπορούν να παραμείνουν, υπό νέα γωνία σύμφωνα με την νέα κατεύθυνση.

• Το τμήμα της οδού Ευεργέτου Γιαβάση μεταξύ της τριγωνικής νησίδας και των παρόδιων ιδιοκτησιών, πλησίον της διασταύρωσης Ευεργέτου Γιαβάση και Ηρώων Πολυτεχνείου, ομοίως μετατρέπεται σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.

• Τα τμήματα των οδών Ευεργέτου Γιαβάση από Αγίου Ιωάννου μέχρι Στρατηγού Τόμπρα και Ηρώων Πολυτεχνείου από Ευεργέτου Γιαβάση μέχρι Λεωφ. Μεσογείων, επί της Πλατείας Αγίας Παρασκευής, είναι δυνατόν να επανασχεδιαστούν με στενότερο οδόστρωμα και πιο πλατιά πεζοδρόμια.

Σχετικά με τις λεωφορειακές γραμμές που διέρχονται από την επηρεαζόμενη περιοχή, το προτεινόμενο Εναλλακτικό Σχέδιο Β περιλαμβάνει τροποποιήσεις στην διαδρομή των γραμμών Β5, 421 και 406 και μεταφορά των τερμάτων των γραμμών Β5 και 421.
Πιο συγκεκριμένα οι διαδρομές των παραπάνω γραμμών τροποποιούνται ως εξής:

• Διαδρομή λεωφορειακής γραμμής Β5
- Από Αθήνα προς Αγία Παρασκευή :
Αφετηρία Σταθμός Λαρίσης – … – Αγίου Ιωάννου – αριστερά Ευεργέτου Γιαβάση – αριστερά Στρατηγού Τόμπρα – δεξιά Ηρώων Πολυτεχνείου – δεξιά Μεσογείων – τέρμα επί της εσοχής της Πλατείας Αγίας Παρασκευής.

- Από Αγία Παρασκευή προς Αθήνα :
Τέρμα Μεσογείων – δεξιά Αγίου Ιωάννου – … – Αφετηρία Σταθμός Λαρίσης.
• Διαδρομή λεωφορειακής γραμμής 421
- Από Αγίους Αναργύρους προς Αγία Παρασκευή :
Αφετηρία Ελευσίνιων Μυστηρίων – … – Χαλανδρίου – αριστερά Μεσογείων – δεξιά Αγίου Ιωάννου – δεξιά Ευεργέτου Γιαβάση –- αριστερά Στρατηγού Τόμπρα – Τέρμα Στρατηγού Τόμπρα.
- Από Αγία Παρασκευή προς Αγίους Αναργύρους :
Τέρμα Στρατηγού Τόμπρα – δεξιά Ηρώων Πολυτεχνείου – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Χαλανδρίου – … Αφετηρία Ελευσίνιων Μυστηρίων.
• Διαδρομή λεωφορειακής γραμμής 406
- Από Σταθμό «Νομισματοκοπείο» προς Πευκάκια :
Ως έχει.

- Από Πευκάκια προς Σταθμό «Νομισματοκοπείο» :
Τέρμα Μ. Καραγάτση – … – Χαλανδρίου – αριστερά Μεσογείων – δεξιά Αγίου Ιωάννου – … – Αφετηρία Σταθμός «Νομισματοκοπείο».
Για τα τέρματα των γραμμών Β5 και 421, προτείνονται οι παρακάτω θέσεις :

• Τέρμα λεωφορειακής γραμμής Β5
Μεταφέρεται στην Λεωφόρο Μεσογείων, επί της εσοχής της Πλατείας Αγίας Παρασκευής.

• Τέρμα λεωφορειακής γραμμής 421
Μεταφέρεται στην οδό Στρατηγού Τόμπρα.


Το επόμενο βήμα είναι η εκπόνηση της Φάσης ΙΙΙ («Λεπτομερής Επεξεργασία του Επιλεγέντος Σχεδίου») της «Γενικής Μελέτης Κυκλοφορίας και Στάθμευσης Δήμου Αγίας Παρασκευής», και η υποβολή τεχνικών δεδομένων για την μελέτη «Τροποποίηση ανάπλασης και ανάδειξης ιστορικού κέντρου της πόλης».

Μετά την ολοκλήρωση και την τελική κυκλοφοριακή ρύθμιση της Οδού Αγίου Ιωάννου θα ακολουθήσει πεζοδρόμηση της οδού Ευεργέτου Γιαβάση (από Ηρώων Πολυτεχνείου έως Αγίου Ιωάννου).

Επιπλέον, σε όλο το μήκος των πλευρών της Κεντρικής Πλατείας Αγίας Παρασκευής (Ηρώων Πολυτεχνείου-Ευεργέτου Γιαβάση) θα κατασκευαστεί πέργκολα από το Δήμο και θα γίνει παροχή ρεύματος και νερού έτσι ώστε να διευκολύνεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΣΤΟ 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η εξασφάλιση ενός ποιοτικού και με υψηλές προδιαγραφές λειτουργικότητας και ασφάλειας περιβάλλοντος για τα παιδιά που στεγάζονται στις αίθουσες των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο Δήμο μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία για τη νέα Δημοτική Αρχή.
Στα παραπάνω πλαίσια και αναφορικά με τις φθορές που εντοπίστηκαν στον φέροντα οργανισμό του 4ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής και απεικονίζονται στο επισυναπτόμενο φωτογραφικό υλικό, έγιναν ήδη οι παρακάτω ενέργειες :

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14/09/2011 εγκρίθηκε η «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΦΕΡΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ».
Το ίδιο θέμα είχε τεθεί για συζήτηση στην διάρκεια της 23ης Συνεδρίασης στις 22/06/2011.
Τελικά στην διάρκεια της 23ης Συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να διενεργηθεί αρχικά μία πρόσκληση από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής μιας τριμελούς επιτροπής Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών του Ο.Σ.Κ καθώς και μίας ομάδας αρμόδιων τεχνικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης του Κρατικού Εργαστηρίου Δημοσίων Έργων, ώστε οι δύο αυτοί κρατικοί φορείς να γνωμοδοτήσουν για το είδος της βλάβης που έχει διαπιστωθεί σε υποστύλωμα του φέροντος οργανισμού του 4ου Νηπιαγωγείου. Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης των φορέων αυτών θα γινόταν η ανάθεση της μελέτης σε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο. Η παραπάνω απόφαση λήφθηκε κατόπιν επίσημης προτάσεως της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι δύο αυτοί φορείς ανταποκριθήκαν στο αίτημα αυτό και παρέδωσαν τα αποτελέσματα των ενεργειών τους στο Δήμο. Αρχικά ο Ο.Σ.Κ με την έκθεση του διαπίστωσε την ανεπάρκεια της λειτουργίας του κόμβου δοκού – υποστυλώματος λόγω της απουσίας των απαιτούμενων συνδετήρων στον εν λόγω κόμβο αλλά και της μη ύπαρξης αγκύρωσης του κύριου οπλισμού του υποστυλώματος στην συμβολή του με την δοκό. Οι δύο αυτές κατασκευαστικές ελλείψεις αποτελούν κριτήρια κακοτεχνίας αλλά και απώλεια εφαρμογής των υποχρεωτικών ελαχίστων κατασκευαστικών διατάξεων που προβλέπονται από τον κανονισμό ωπλισμένου σκυροδέματος, όπως αυτός ίσχυε την περίοδο της κατασκευής τον εν λόγω Νηπιαγωγείου.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας ,λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της έκθεσης που συνέταξε ο Ο.Σ.Κ αλλά και τα αποτελέσματα της ανίχνευσης του οπλισμού του εργαστηριακού ελέγχου από το Κ.Ε.Δ.Ε, επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της εκπόνησης στατικής μελέτης για την αποκατάσταση φθορών στον φέροντα οργανισμό του 4ου Νηπιαγωγείου.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης των φθορών, το 4ο Νηπιαγωγείο θα παραδοθεί προς χρήση και θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει με ασφάλεια τα παιδιά της πόλης μας.

15 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ

Το μπαλάκι στους Δήμους πέταξε το Υπουργείο για τις φωτοτυπίες των μαθημάτων, ελλείψη βιβλίων. Γιατί σου λέει η υπουργός, κάναμε την γκάφα μην την πληρώσουμε κιόλας!
Ηρθε και επίσκεψη στον αγιασμό, είδε και πολλά τα παιδιά και τρόμαξε, θα σκέφτηκε: πολλά τα λεφτά για φωτοτυπίες, που να τα βρούμε...
Αλλά και ο Δήμος πάλι γιατί να πληρώσει τη νύφη;
Απ' ότι αναφέρει ο κ. Δήμαρχος στην επιστολή προς την κα Διαμαντοπούλου, χρειάζονται τουλάχιστον 150.000€ για φωτοτυπίες που θα καλύψουν το διάστημα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Όμως κε Δήμαρχε κι εσείς τι νομίζετε, ότι αν ήταν να σας επιχορηγήσει δεν θα τις έβγαζε και μόνη της τι φωτοτυπίες; Τι νομίζετε ότι έχει έλλειψη από εργατικά χέρια; Το χρήμα θέλει να γλυτώσει.
Ή προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ώστε να έρθει ο Νοέμβρης μαζί με τα βιβλία και να κλείσει το θέμα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς και η νέα Δημοτική Αρχή, διαισθανόμενοι πλήρως την αγωνία μαθητών, γονέων και κηδεμόνων και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για το μείζον θέμα της μη διάθεσης των σχολικών βιβλίων ενημερώνει τους δημότες ότι:
1) Βιώνουμε τα δείγματα μιας πρωτοφανούς κατάρρευσης του εκπαιδευτικού συστήματος στη χώρα μας. Άστοχοι χειρισμοί και εξωφρενικές παραλείψεις οδήγησαν στο αδιανόητο φαινόμενο να ξεκινά η σχολική χρονιά χωρίς βιβλία και να παραμένει ασαφές το πότε τελικά θα διατεθούν στους μαθητές.

2) Η Yπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να αποποιηθεί την ευθύνη για τη μη διανομή των σχολικών βιβλίων, έκανε την προφορική υπόδειξη, οι φωτοτυπίες των σχολικών βιβλίων, που θα περιλαμβάνουν τη διδακτέα ύλη μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, να εκδοθούν άμεσα από τους δήμους.

3) Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Κ. Βασίλης Ζορμπάς έχει θέσει από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του στην πρώτη γραμμή προτεραιοτήτων της νέας Δημοτικής Αρχής, τα θέματα εκπαίδευσης ,κοινωνικών παροχών και αλληλεγγύης προς τους πολίτες.

4) Στα πλαίσια μιας ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής κατάστασης για τις οικογένειες που δεν μπορούν να αντέξουν και το βάρος της έκδοσης φωτοτυπιών των βιβλίων για τα παιδιά τους ,ο Δήμος μας-όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας- καλείται να υποκαταστήσει το ρόλο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

5) Καλείται να καλύψει την ανεπάρκεια του Υπουργείου στο χειρισμό ενός τόσο σοβαρού θέματος και να αναλάβει ευθύνες δυσανάλογες των οικονομικών και στελεχιακών του δυνατοτήτων.

6) Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής παρά την συνετή διαχείριση των οικονομικών του και την περικοπή των δαπανών από τη νέα Δημοτική Αρχή, αντιμετωπίζει πιεστικά προβλήματα προκειμένου να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις και να ξανακερδίσει την αξιοπιστία του προς τους προμηθευτές του.

7) Προκειμένου όμως να σταθούμε και αυτή τη φορά στο ύψος των περιστάσεων και με στόχο να βρεθούμε στο πλευρό των οικογενειών που μαστίζονται από τη κρίση και να συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην ομαλή λειτουργία των σχολείων και στην απρόσκοπτη εκπαίδευση των παιδιών μας, Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Κ. Βασίλης Ζορμπάς προέβη στην αποστολή του επισυναπτόμενου ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ εγγράφου προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου, με το οποίο ζητά έκτακτη επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τη μη αποστολή των σχολικών βιβλίων.

Για να δείτε όλο το κείμενο πατήστε εδώ

13 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει τους δημότες του ότι το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ) του Υπουργείου Παιδείας ,Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα υλοποιήσει, κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2011, Σχολές Γονέων στο Δήμο μας.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς και η νέα Δημοτική Αρχή παραμένουν συνεπείς στην θεμελιώδη αρχή του προγράμματος τους για παροχή υψηλού επιπέδου κοινωνικών αγαθών προς στους δημότες και για την εξασφάλιση συνοχής στον κοινωνικό ιστό της πόλης και στηρίζουν ενεργά κάθε πρωτοβουλία προς αυτή τη κατεύθυνση.
Το γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού& Απορρόφησης Πόρων κ. Ν. Κωβαίου-Ντούσκου, συνεργάζεται ενεργά με το Ι.Δ.ΕΚ.Ε και προσφέρει πρακτική συμπαράσταση για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.
Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους.
Αναλυτικότερα το έργο στοχεύει στο να :
• Βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια
• Προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
• Αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους
Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:
1. Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
2. Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών
3. Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
4. Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών
5. Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
6. Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών
7. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων και η διάρκεια τους θα είναι 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις.
Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Παιδοψυχολόγο, κα. Αλεξάνδρα Κόλλια (ΤΗΛ:210 6084994-Εργάσιμες ημέρες, 11-13.00 και κιν. 6932 228253)
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής- Πρωτόκολλο (Μεσογείων 415-417,Ισόγειο)
Λήξη Προθεσμίας Υποβολής Αιτήσεων: Παρασκευή 23/9/2011

Μ. Γαβράς: Εθελοντισμός και Εθελοντική Εργασία

Από τις ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί αλλά και από τις πρόσφατες συνεντεύξεις του δημάρχου στα ΜΜΕ για τη δημιουργία Γραφείου Εθελοντισμού, δημιουργείται μια εικόνα οργασμού εθελοντικής προσφοράς στον δήμο μας, που είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλει η σημερινή δημοτική αρχή. Είναι απόλυτα κατανοητή η προσπάθεια να παρουσιαστεί μια τέτοια εικόνα για τον δήμο μας, έστω και αν αυτό γίνεται για να εξυπηρετηθεί μια καμπάνια ενημέρωσης για τον Εθελοντισμό. Από τις ίδιες ανακοινώσεις προκύπτουν μια σειρά ερωτήματα για κάθε μια από τις δράσεις που έχουν εξαγγελθεί και μάλιστα όχι από μια αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά αντίθετα από ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για την επιτυχία της προσπάθειας. Εκτός του ότι οτιδήποτε αφορά τον Εθελοντισμό ως αξία και ως κίνημα με πανανθρώπινες αναφορές, μας αφορά όλους, υπάρχει και το προσωπικό ενδιαφέρον μια και ως υπεύθυνος της Κοινωνικής Υπηρεσίας την προηγούμενη τετραετία, κατέβαλα ιδιαίτερες προσπάθειες για την ανάπτυξή του, με την δημιουργία και λειτουργία συγκεκριμένων εθελοντικών δράσεων στην Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Πρόνοια.
Από τις ανακοινώσεις λοιπόν, μπορούμε να δούμε ορισμένα ζητήματα, όπως:
 Η εθελοντική κάλυψη της γραμματειακής υποστήριξης στα Δημ.Ιατρεία, από δυο καθ’ όλα αξιέπαινους δημότες μας, λόγω της έλλειψης υπαλλήλων, η αξιέπαινη προσφορά δυο επιστημόνων να πραγματοποιήσουν προμελέτες εκτέλεσης δημοτικών έργων, φαίνεται πως λογίζονται ως εθελοντισμός.
 Από την άλλη πλευρά, έχει προετοιμαστεί το νομικό πλαίσιο εκπαίδευσης και ένταξης των εθελοντών στον τομέα της πολιτικής προστασίας στους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς του δήμου;
 Με την πρόσκληση εθελοντών Γυμναστών και καλλιτεχνών για τα προγράμματα μαζικής άθλησης και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρόκειται να καλυφθούν οι ανάγκες του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΑΠ);
Με όλα τα παραπάνω ερωτήματα, αλλά και την ανάγνωση των δελτίων τύπου του δήμου, είναι πλέον φανερό πως υπάρχει ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό και αυτό είναι η σύγχυση. Σύγχυση κυρίως για τον ορισμό και το περιεχόμενο του εθελοντισμού.
Στον προβληματισμό που αναπτύσσεται σε όλους όσοι ασχολούνται με τον εθελοντισμό σ’ όλο τον κόσμο, υπάρχουν πλέον συγκεκριμένες απόψεις και βεβαιότητες:
1. Είναι άλλο πράγμα ο εθελοντισμός και άλλο η εθελοντική εργασία. Ο πρώτος αναφέρεται στα ευγενή κίνητρα που ωθούν τους ανθρώπους στην εθελοντική δράση, ενώ η εθελοντική εργασία αποτελεί μια μη αμειβομένη εργασία που δεν προσδιορίζεται από τις υπηρεσιακές ανάγκες αλλά από την ύπαρξη εθελοντικών δράσεων και την διάθεση του εθελοντή.
2. Η εθελοντική εργασία δεν μπορεί να αντικαθιστά την νόμιμη εργασία, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως «δωρεάν εργατικά χέρια», δεν μπορεί να λειτουργεί ανταγωνιστικά στην αμειβόμενη εργασία ούτε ως εργαλείο συμπίεσης των μισθών και των ημερομισθίων.
3. Δεν επιτρέπεται από κάθε πλευρά οι εθελοντές να αποτελούν από μόνοι τους «υπηρεσία» του Δήμου. Οι εθελοντές έρχονται να προσκολληθούν ως συμπλήρωμα σε ήδη οργανωμένες υπηρεσίες του δήμου, ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της πρόνοιας και της πολιτικής προστασίας, τις οποίες και ενισχύουν με την συνεισφορά τους.
4. Οι εθελοντές δεν επιτρέπεται να επωμίζονται πολιτικές και διοικητικές ευθύνες. Αυτό αποτελεί αρμοδιότητα μόνο των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων.
Είναι λοιπόν πασιφανές πως ο Εθελοντισμός είναι μια σοβαρή υπόθεση για να επαφίεται σε ευγενείς και καλοπροαίρετες προθέσεις και εξαγγελίες. Απαιτούν ένα γνωσιολογικό υπόβαθρο και εξειδικευμένες γνώσεις, που υπάρχουν σε αρκετούς υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου. Υπάρχει ένα σημαντικό κεφάλαιο και εμπειρία, που έχουν συσσωρευθεί, από τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν. Είναι πολύ σημαντικές εξ άλλου οι Εθελοντικές Δράσεις που έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν μέχρι σήμερα από την Κοινωνική Υπηρεσία και το ΚΑΠΗ. Επίσης ο Τομέας Πολιτικής Προστασίας έχει να επιδείξει σημαντικές οργανωτικές και λειτουργικές επιτυχίες την τελευταία δεκαετία. Ας αξιοποιηθούν όλοι αυτοί, χωρίς καμιά ανταγωνιστική διάθεση, η οποία εξ άλλου είναι ξένη με την φιλοσοφία του Εθελοντισμού και την συμπεριφορά του Εθελοντή.
Αγία Παρασκευή 6.9.2011

Μιχάλης Γαβράς
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
http://gavrasmichael.blogspot.com/
E-mail: gavrasmic@gmail.com

12 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ



Πρώτη μέρα για τα σχολεία σήμερα, ημέρα αγιασμού και η υπουργός κα Αννα Διαμαντοπούλου αποφάσισε να παραστεί στο 1ο Δημοτικό σχολείο της πόλης μας, μαζί με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Όχι βέβαια χωρίς παρατράγουδα, αφού τα σχολεία αρχίζουν χωρίς βιβλία.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο 2ο Γυμνάσιο υπήρχαν σήμερα 60 μόνο βιβλία για 350 μαθητές.
Σημαντικό όμως για την κα Υπουργό είναι ότι "οι εκπαιδευτικοί – δάσκαλοι και καθηγητές – είναι στις τάξεις τους»!!!
Άντε και του χρόνου με τις ευχές της να μην έχουμε ούτε αυτούς!!! Μα καλά δεν υπάρχει στάλα ντροπής;
Από την άλλη ο Δήμαρχος κος Ζορμπάς, καθώς και οι κοι Γιαννακόπουλος και Σταθόπουλος που παρευρέθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο, τόνισαν ότι, από τη θέση του ο καθένας θα σταθεί δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και θα βοηθήσει όσο μπορεί. Ο κ. Ζορμπάς δήλωσε ότι πέραν της προκαθορισμένης οικονομικής βοήθειας, θα προσπαθήσει να καλύψει τις ανάγκες των σχολικών μονάδων της πόλης και με έξτρα χρηματική ενίσχυση.
Έτσι λοιπόν ξεκινά ή σχολική χρονιά με φωτοτυπίες και με cd και ευχόμαστε τον Νοέμβριο να έρθουν τελικά τα βιβλία, όπως έχει υποσχεθεί το Υπουργείο.
Καλή σχολική χρονιά.



...........................Οι φωτογραφίες είναι από το δελτίο τύπου του Δήμου.

10 Σεπτεμβρίου 2011

Για τις απευθείας αναθέσεις ή περί διαφάνειας λόγος *

ΓΑΒΡΑΣ : κ. Πρόεδρε είναι εμφανές ότι μέσα από την συζήτηση αυτού του θέματος θίγεται ένα μείζον θέμα, το θέμα της κακολειτουργίας, κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, όπως θέλετε πέστε το, που υπάρχει στους Δήμους. Έχει αναγνωριστεί από όλους όσοι ασχολούνται με την διαχείριση του δημοσίου χρήματος, ότι τέσσερις μεγάλες δομές του κράτους εμπερικλείουν στην διαδικασία τους την κακοδιοίκηση με τον επιεικέστερο ορό και σίγουρα ένας από τους τέσσερις είναι οι Δήμοι. Και σίγουρα η κακοδιοίκηση και η κακοδιαχείριση δεν γίνεται ούτε στο γραφείο προσωπικού, ούτε στο πρωτόκολλο.
Τίθεται λοιπόν ένα μείζον θέμα, με ποιες διαδικασίες απέναντι στους πολίτες διασφαλίζουμε ότι αυτό που γίνεται πλέον στους Δήμους είναι διαφανές και δεν εμπεριέχει καθόλου την υποψία της αδιαφάνειας και της κατασπατάλησης ή της κακοδιαχείρισης. Είναι γεγονός ότι ο θεσμός των απευθείας αναθέσεων είναι ένας από τους θεσμούς που επιτρέπει στον κάθε δημότη, στον κάθε πολίτη, να ισχυρίζεται ότι η διαχείριση του χρήματος γίνεται με αδιαφάνεια.
Ότι χρειάζεται λοιπόν να βρεθούν αντίδοτα σε αυτόν τον θεσμό, άλλοι τρόποι, να μην υπάρχει καμία περίπτωση που να φτάνουμε σε σημείο να κάνουμε απευθείας ανάθεση, είναι ένα μείζον στοίχημα, όχι μόνο για το Δημοτικό συμβούλιο μόνο της Αγίας Παρασκευής, αλλά συνολικά για το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας. Ακόμα είμαστε σε αυτή την φάση. Το να ισχυριζόμαστε ότι εμείς είμαστε πιο ηθικοί από τους άλλους, αυτό το ισχυριζόμαστε, δεν μπορεί να αποδειχτεί με κανέναν τρόπο. Οι θεσμικές διαδικασίες είναι αυτές που διασφαλίζουν απέναντι στους δημότες, αν κάποιος λειτουργεί με διαφάνεια ή χωρίς διαφάνεια και οι απευθείας αναθέσεις δεν δίνουν τέτοιο δικαίωμα.
Εγώ ψήφισα στην οικονομική επιτροπή το θέμα αυτό που είχε έρθει, ακριβώς γιατί αναγνωρίζω ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει άλλη διαδικασία, ο Δήμος θα πρέπει να λειτουργήσει, αλλά να μην κάνουμε όμως πολιτική σπέκουλα για διαφάνεια και αδιαφάνεια, στηριζόμενοι μονάχα στο ότι εγώ είμαι ηθικότερος από τον άλλο. Αυτά δεν ισχύουν. Αλλιώτικα θα έπρεπε να πάμε να βρούμε κάποιον καλόγερο του Αγίου Όρους που να έχει ταχθεί και να έχει ασκητέψει για να τον κάνουμε Δήμαρχο. Δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα. Ας μην μιλάμε λοιπόν με πολλά λόγια, ότι εμείς είμαστε και κανένας άλλος, ότι εμείς έχουμε ανακαλύψει με ποιον τρόπο θα λειτουργούμε με διαφάνεια και είμαστε οι ηθικοί και οι έντιμοι και όλοι οι άλλοι ανέντιμοι, γιατί αυτό γυρίζει μπούμερανγκ. Αυτό είναι που έχει το πολιτικό σύστημα, ότι ο ένας κατηγορεί τον άλλο και δεν ξέρουμε ότι το ίδιο κάνουν και οι άλλοι για τους άλλους και όλοι μαζί πλέον μπαίνουμε στο ίδιο καζάνι που δεν είναι με εύοσμα υλικά.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ : Απλά εγώ θέλω να συμπληρώσω μια φράση που είπε ο κος Γαβράς, δεν την είπε ολόκληρη, την άφησε στην μέση. Πως στο πολιτικό σύστημα ο ένας κατηγορεί τον άλλο, αλλά κατόπιν ο ένας κουκουλώνει τον άλλο. Αυτή είναι η σωστή πρόταση.

*Από τα πρακτικά της 28ης Συνεδρίασης του Δημ.Συμβ. την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα με αθλητικούς φορείς της πόλης μας

Την Πέμπτη 8/9/2011 στο γραφείο του κ. Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Μανιάτη έγινε(2)δίωρη συνάντηση με αρμόδιους φορείς των αθλητικών συλλόγων της Πόλης μας, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα των αθλητικών συλλόγων της Αγίας Παρασκευής.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος κ. Φώτης Αλεξόπουλος, ο οποίος πρότεινε την αγορά ενός λεωφορείου για την μεταφορά των συλλόγων της πόλης μας σε αγώνες εκτός έδρας.
Ο κ. Μανιάτης άκουσε με προσοχή όλες τις απόψεις σχετικά με τα υπαρκτά προβλήματα της αθλητικής υποδομής στην πόλη μας.
Συμφώνησε ότι η πόλη μας μειονεκτεί σε αθλητικούς χώρους σε σχέση με άλλους δήμους.
Και υποσχέθηκε στους αθλητικούς συλλόγους να γίνει μια νέα συνάντηση στο προσεχές μέλλον ώστε να είναι έτοιμος να δώσει απαντήσεις στα ζητήματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων καθώς και στην εξεύρεση λύσης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμα η κ. Γρηγορία Πρωτολάτη (ειδική σύμβουλος Περιφερειάρχη), ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής κ. Ιωάννης Σερκεδάκης και Καραμετος Ιωάννης, ο Κ. Καρδάρας Πάρις και ο κ. Κονταξης από τον Γυμναστικό Σύλλογο Καλαθοσφαίρισης ,ο κ. Κοσκινάς Παναγιώτης Γραμματέας της ομάδας Ποδοσφαίρου Αγίας Παρασκευής (SANTA) καθώς και ο κ. Γιαννακόπουλος πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και νυν Δημοτικός Σύμβουλος.


9 Σεπτεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟΥ-- η πρόταση που απορρίφθηκε

Στη συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου της 31-8-2011 κατατέθηκε από τον δήμαρχο και την παράταξή του, ψήφισμα προς τιμήν του εκλιπόντος πολιτικού και κοινωνικού αγωνιστή Λεωνίδα Κύρκου.
Στο ψήφισμα αυτό, ζητήθηκε να προστεθεί η ακόλουθη πρόταση, την οποία απεδέχθησαν ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» Βασίλης Γιαννακόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» Γιάννης Σταθόπουλος:
«Υπερασπιστής αυτών των αξιών υπέστη διώξεις, φυλακίσεις και εξορίες, με πίστη στις απόψεις του για τον δημοκρατικό διάλογο και τις πολιτικές συνεργασίες».
Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε πανηγυρικά από τον κ.Ζορμπά και την παράταξη του.
Όμως, όλοι γνωρίζουμε πως το χαρακτηριστικό που κυριάρχησε και σημάδεψε την ζωή του Λ.Κύρκου, ήταν οι πολύχρονες διώξεις που υπέστη για όσα πίστευε και η θανατική καταδίκη που ευτυχώς δεν εκτελέστηκε.
Ποια λοιπόν προσφορά και προσωπικότητα του εκλιπόντος θέλησαν να τιμήσουν, απορρίπτοντας οποιαδήποτε αναφορά σ’ αυτά;
Είναι φανερό, πως κάποιοι ακόμα δεν αντέχουν να τιμούν κάποιον για αυτό που πραγματικά ήταν, προτιμώντας την αποσιώπηση και τον ακρωτηριασμό μέρους από το σύνολο της προσωπικότητάς του.

Μιχάλης Γαβράς
Δημοτικός Σύμβουλος


7 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης κατέθεσε στη Βουλή τα μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα χρέη των Ελληνικών Δήμων.

Τα στοιχεία τηρούνται στη βάση δεδομένων του υπουργείου, η οποία ενημερώνεται με ευθύνη των ίδιων των δήμων και διαβιβάστηκαν στη Βουλή στις 23 Αυγούστου από τον υπουργό, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Κ. Βελόπουλου σχετικά με τα χρέη των δήμων.
Όσο αφορά την Αγία Παρασκευή έχουν ως εξής:

5. Αγίας Παρασκευής του νομού Αττικής: 5.648.185 ευρω μακροπρόθεσμες και 7.161.714 ευρω βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Αναλυτικά τα χρέη των δήμων όλης της χώρας θα τα δείτε εδω

πηγή: http://www.eklogika.gr/

6 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ

Οι δάσκαλοι
Χρήστος και Θανάσης Γκριτζάπης
θα εκθέσουν έργα τους
στο 'Πέτρινο' κτήριο.
Εγκαίνια 14-9-2011
ώρα 20.00








Οι σπουδάστριες
του τμήματος Υδατογραφίας
(ακουαρέλα)
υπό την καθοδήγηση
της Ρουμπίνας Σαρελάκου
θα εκθέσουν έργα τους.
Εγκαίνια 14-9-2011
ώρα 20.00

3 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει ότι:

Με στόχο την βελτίωση της ασφάλειας των μαθητών και των νηπίων του 8ου Δημοτικού Σχολείου και του 9ου Νηπιαγωγείου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής αποφάσισε την ακόλουθη κυκλοφοριακή ρύθμιση, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από
Τρίτη 6 – 09 – 2011:

Μονοδρόμηση της οδού Ευαγγελιστρίας στο τμήμα από Θεμιστοκλέους έως Σχολείου, με κατεύθυνση από Θεμιστοκλέους προς Σχολείου.
Η Στάθμευση θα επιτρέπεται στο ίδιο τμήμα, στην δεξιά πλευρά κατά την νέα κατεύθυνση κυκλοφορίας.



1 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΘΩΜΗΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δεδομένα: α) κάθε Παρασκευή, για έξι (6) μήνες το χρόνο στην οδό Μακεδονίας στον Τσακό γίνεται λαϊκή αγορά, β) η οδός Ιθώμης είναι αδιέξοδος που βγαίνει στην Μακεδονίας.
ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο: Παρασκευή ώρα 11:42πμ πιάνει φωτιά (χτύπα ξύλο) σε διαμέρισμα της οδού Ιθώμης!!!! Από που θα περάσει το πυροσβεστικό όχημα;
ΣΕΝΑΡΙΟ 2ο: Παρασκευή ώρα 09:15πμ παθαίνει έμφραγμα (μακριά από δω) κάποιος κάτοικος της οδού Ιθώμης!!!! Από που θα περάσει το ασθενοφόρο για να παραλάβει τον ασθενή;

Πάρτε το χρόνο σας, σκεφτείτε τα σενάρια βλέποντας και τις εικόνες πιο πάνω και απαντήστε.
Η απάντηση είναι μία: ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ
Γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος πρόσβασης στον αδιέξοδο αυτό δρόμο. Και βέβαια δεν συζητάμε να περιμένουν να μαζευτούν οι πάγκοι της Λαϊκής και να παραμερίσει ο κόσμος. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεται στην περίπτωση φωτιάς, θα καεί όλη η περιοχή γιατί είναι πευκόφυτη και θα μεταδοθεί η φωτιά πολύ εύκολα και στην περίπτωση σοβαρής ασθένειας θα κινδυνέψει η ζωή του ατόμου ή στην χειρότερη θα γίνει δημόσιο θέαμα, αν το πλήρωμα του ασθενοφόρου πάρει το φορείο με τον ασθενή και διασχίσει τρέχοντας τη λαϊκή για να φτάσει στο ασθενοφόρο. ΤΡΑΓΙΚΟ ε; Φανταστείτε να είναι δικός σας άνθρωπος ή εσείς οι ίδιοι!

Όλα αυτά δεν είναι τωρινά, ισχύουν από την στιγμή που έφυγε η λαϊκή από την οδό Αιγαίου Πελάγους και άρχισε σαν άλλη Περσεφόνη να μοιράζεται έξι (6) μήνες στην Μακεδονίας και έξι (6) στην Επτανήσου.
Στο σημείο δε που η Ιθώμης συναντά την Μακεδονίας, σταθμεύει καντίνα στήνοντας και ψησταριά οπότε κλείνει τελείως ο δρόμος, πολλές φορές ακόμα και για τα καροτσάκια που πάνε στη λαϊκή. Εκτός αυτού οι δύο πιο κοντινοί δρόμοι, Μεγ. Αλεξάνδρου και Τερψιθέας, κλείνουν επίσης από τα παρκαρισμένα φορτηγά των επαγγελματιών της λαϊκής και τα αυτοκίνητα των πολιτών που έρχονται για να ψωνίσουν.
Απαντήστε μου τώρα:
Από που θα ζητηθούν ευθύνες; Ποιός φταίει για την κατάσταση αυτή; Ο υπεύθυνος για τις λαϊκές αγορές του Δήμου μας δεν έπρεπε να έχει φροντίσει;
Ή απλά ονομάζουμε έναν δρόμο, συμφωνούμε και για την ημέρα και όλα τέλεια;
Και δεν μιλάμε για μια ώρα άντε δύο, αλλά από τις 6 περίπου το πρωί έως τις 4 και, το απόγευμα (10 ώρες). Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι κάτοικοι εκεί παίζουν το κεφάλι τους κορώνα-γράμματα και εύχονται να μην συμβεί κανένα κακό. Ελπίζουν ότι δεν θα ζήσουν μια "Παρασκευή και 13".
Αυτό το εξάμηνο η λαϊκή λαμβάνει χώρα στην οδό Επτανήσου, άρα υπάρχει χρόνος αρκετός να διορθωθεί η κατάσταση.
Δεν είναι δύσκολο ο υπεύθυνος του Δήμου να οριοθετήσει κάποια πρόσβαση στην περιοχή.

Πρόταση δική μας είναι, οι πάγκοι να μεταφερθούν ώστε να δημιουργηθεί μια διέξοδος προς την Μεγάλου Αλεξάνδρου η οποία είναι διπλής κατεύθυνσης και να διασφαλιστεί η διαπερατότητά της..
Λένα Μαρκή