1 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΘΩΜΗΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δεδομένα: α) κάθε Παρασκευή, για έξι (6) μήνες το χρόνο στην οδό Μακεδονίας στον Τσακό γίνεται λαϊκή αγορά, β) η οδός Ιθώμης είναι αδιέξοδος που βγαίνει στην Μακεδονίας.
ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο: Παρασκευή ώρα 11:42πμ πιάνει φωτιά (χτύπα ξύλο) σε διαμέρισμα της οδού Ιθώμης!!!! Από που θα περάσει το πυροσβεστικό όχημα;
ΣΕΝΑΡΙΟ 2ο: Παρασκευή ώρα 09:15πμ παθαίνει έμφραγμα (μακριά από δω) κάποιος κάτοικος της οδού Ιθώμης!!!! Από που θα περάσει το ασθενοφόρο για να παραλάβει τον ασθενή;

Πάρτε το χρόνο σας, σκεφτείτε τα σενάρια βλέποντας και τις εικόνες πιο πάνω και απαντήστε.
Η απάντηση είναι μία: ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ
Γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος πρόσβασης στον αδιέξοδο αυτό δρόμο. Και βέβαια δεν συζητάμε να περιμένουν να μαζευτούν οι πάγκοι της Λαϊκής και να παραμερίσει ο κόσμος. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεται στην περίπτωση φωτιάς, θα καεί όλη η περιοχή γιατί είναι πευκόφυτη και θα μεταδοθεί η φωτιά πολύ εύκολα και στην περίπτωση σοβαρής ασθένειας θα κινδυνέψει η ζωή του ατόμου ή στην χειρότερη θα γίνει δημόσιο θέαμα, αν το πλήρωμα του ασθενοφόρου πάρει το φορείο με τον ασθενή και διασχίσει τρέχοντας τη λαϊκή για να φτάσει στο ασθενοφόρο. ΤΡΑΓΙΚΟ ε; Φανταστείτε να είναι δικός σας άνθρωπος ή εσείς οι ίδιοι!

Όλα αυτά δεν είναι τωρινά, ισχύουν από την στιγμή που έφυγε η λαϊκή από την οδό Αιγαίου Πελάγους και άρχισε σαν άλλη Περσεφόνη να μοιράζεται έξι (6) μήνες στην Μακεδονίας και έξι (6) στην Επτανήσου.
Στο σημείο δε που η Ιθώμης συναντά την Μακεδονίας, σταθμεύει καντίνα στήνοντας και ψησταριά οπότε κλείνει τελείως ο δρόμος, πολλές φορές ακόμα και για τα καροτσάκια που πάνε στη λαϊκή. Εκτός αυτού οι δύο πιο κοντινοί δρόμοι, Μεγ. Αλεξάνδρου και Τερψιθέας, κλείνουν επίσης από τα παρκαρισμένα φορτηγά των επαγγελματιών της λαϊκής και τα αυτοκίνητα των πολιτών που έρχονται για να ψωνίσουν.
Απαντήστε μου τώρα:
Από που θα ζητηθούν ευθύνες; Ποιός φταίει για την κατάσταση αυτή; Ο υπεύθυνος για τις λαϊκές αγορές του Δήμου μας δεν έπρεπε να έχει φροντίσει;
Ή απλά ονομάζουμε έναν δρόμο, συμφωνούμε και για την ημέρα και όλα τέλεια;
Και δεν μιλάμε για μια ώρα άντε δύο, αλλά από τις 6 περίπου το πρωί έως τις 4 και, το απόγευμα (10 ώρες). Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι κάτοικοι εκεί παίζουν το κεφάλι τους κορώνα-γράμματα και εύχονται να μην συμβεί κανένα κακό. Ελπίζουν ότι δεν θα ζήσουν μια "Παρασκευή και 13".
Αυτό το εξάμηνο η λαϊκή λαμβάνει χώρα στην οδό Επτανήσου, άρα υπάρχει χρόνος αρκετός να διορθωθεί η κατάσταση.
Δεν είναι δύσκολο ο υπεύθυνος του Δήμου να οριοθετήσει κάποια πρόσβαση στην περιοχή.

Πρόταση δική μας είναι, οι πάγκοι να μεταφερθούν ώστε να δημιουργηθεί μια διέξοδος προς την Μεγάλου Αλεξάνδρου η οποία είναι διπλής κατεύθυνσης και να διασφαλιστεί η διαπερατότητά της..
Λένα Μαρκή