15 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ

Το μπαλάκι στους Δήμους πέταξε το Υπουργείο για τις φωτοτυπίες των μαθημάτων, ελλείψη βιβλίων. Γιατί σου λέει η υπουργός, κάναμε την γκάφα μην την πληρώσουμε κιόλας!
Ηρθε και επίσκεψη στον αγιασμό, είδε και πολλά τα παιδιά και τρόμαξε, θα σκέφτηκε: πολλά τα λεφτά για φωτοτυπίες, που να τα βρούμε...
Αλλά και ο Δήμος πάλι γιατί να πληρώσει τη νύφη;
Απ' ότι αναφέρει ο κ. Δήμαρχος στην επιστολή προς την κα Διαμαντοπούλου, χρειάζονται τουλάχιστον 150.000€ για φωτοτυπίες που θα καλύψουν το διάστημα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Όμως κε Δήμαρχε κι εσείς τι νομίζετε, ότι αν ήταν να σας επιχορηγήσει δεν θα τις έβγαζε και μόνη της τι φωτοτυπίες; Τι νομίζετε ότι έχει έλλειψη από εργατικά χέρια; Το χρήμα θέλει να γλυτώσει.
Ή προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ώστε να έρθει ο Νοέμβρης μαζί με τα βιβλία και να κλείσει το θέμα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς και η νέα Δημοτική Αρχή, διαισθανόμενοι πλήρως την αγωνία μαθητών, γονέων και κηδεμόνων και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για το μείζον θέμα της μη διάθεσης των σχολικών βιβλίων ενημερώνει τους δημότες ότι:
1) Βιώνουμε τα δείγματα μιας πρωτοφανούς κατάρρευσης του εκπαιδευτικού συστήματος στη χώρα μας. Άστοχοι χειρισμοί και εξωφρενικές παραλείψεις οδήγησαν στο αδιανόητο φαινόμενο να ξεκινά η σχολική χρονιά χωρίς βιβλία και να παραμένει ασαφές το πότε τελικά θα διατεθούν στους μαθητές.

2) Η Yπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να αποποιηθεί την ευθύνη για τη μη διανομή των σχολικών βιβλίων, έκανε την προφορική υπόδειξη, οι φωτοτυπίες των σχολικών βιβλίων, που θα περιλαμβάνουν τη διδακτέα ύλη μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, να εκδοθούν άμεσα από τους δήμους.

3) Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Κ. Βασίλης Ζορμπάς έχει θέσει από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του στην πρώτη γραμμή προτεραιοτήτων της νέας Δημοτικής Αρχής, τα θέματα εκπαίδευσης ,κοινωνικών παροχών και αλληλεγγύης προς τους πολίτες.

4) Στα πλαίσια μιας ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής κατάστασης για τις οικογένειες που δεν μπορούν να αντέξουν και το βάρος της έκδοσης φωτοτυπιών των βιβλίων για τα παιδιά τους ,ο Δήμος μας-όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας- καλείται να υποκαταστήσει το ρόλο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

5) Καλείται να καλύψει την ανεπάρκεια του Υπουργείου στο χειρισμό ενός τόσο σοβαρού θέματος και να αναλάβει ευθύνες δυσανάλογες των οικονομικών και στελεχιακών του δυνατοτήτων.

6) Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής παρά την συνετή διαχείριση των οικονομικών του και την περικοπή των δαπανών από τη νέα Δημοτική Αρχή, αντιμετωπίζει πιεστικά προβλήματα προκειμένου να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις και να ξανακερδίσει την αξιοπιστία του προς τους προμηθευτές του.

7) Προκειμένου όμως να σταθούμε και αυτή τη φορά στο ύψος των περιστάσεων και με στόχο να βρεθούμε στο πλευρό των οικογενειών που μαστίζονται από τη κρίση και να συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην ομαλή λειτουργία των σχολείων και στην απρόσκοπτη εκπαίδευση των παιδιών μας, Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Κ. Βασίλης Ζορμπάς προέβη στην αποστολή του επισυναπτόμενου ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ εγγράφου προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου, με το οποίο ζητά έκτακτη επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τη μη αποστολή των σχολικών βιβλίων.

Για να δείτε όλο το κείμενο πατήστε εδώ