22 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΡΓ. ΕΦΕΔΡΕΙΑ και άλλα θέματα ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Παρακολουθώντας το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (21/9/11) πιστεύω ότι μέσα από κάποια θέματα που συζητήθηκαν, βγαίνει ένα πολύ καλό συμπέρασμα.
"Πρέπει κάποια στιγμή και εμείς οι πολίτες να σηκώσουμε το χεράκι μας και να βοηθήσουμε, να μην είμαστε αμέτοχοι και να τα περιμένουμε όλα έτοιμα."
Ακόμα κι αν η πραγματικότητα ήταν η ιδανική και πάλι θα χρειάζονταν η συμμετοχή μας.

Ας πάρουμε τα θέματα με τη σειρά.
Πλατεία Αγ. Ιωάννου, στην οποία από πέρυσι ακόμα έχει αρχίσει μια άσχημη κατάσταση με φασαρίες, τσακωμούς και άλλα έκτροπα. Ζητήθηκε η συμβολή της Αστυνομίας και ο Δήμαρχος είπε ότι θα μιλήσει με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή, αλλά δεν περιμένει πολλά πράγματα, γιατί θα πουν ότι δεν επαρκεί το προσωπικό. Για να γίνει σωστή δουλειά θα έπρεπε επί 24ωρου βάσεως να υπάρχει περιπολικό στην πλατεία, διαφορετικά με το να γίνονται αραιές περιπολίες δεν δίνεται λύση. Εδώ ερχόμαστε εμείς οι κάτοικοι, οι οποίοι μόλις αντιληφθούμε κάτι άσχημο, μπορούμε να κάνουμε ένα απλό τηλεφώνημα στην Αστυνομία.
Στην ερώτηση του κ. Σταθόπουλου για το κτήμα Ιόλα, ο κ. Δήμαρχος είπε ότι όταν θα έχει κάποια ενημέρωση.
Όσον αφορά το Ωδείο και τα Εργαστήρια Τέχνης, μετά από επαφές με το ΑΣΕΠ το θέμα έχει πάει στην περιφέρεια.
Το Σινέ σχολείο ως γνωστόν άνοιξε με ιδιώτη, ο οποίος έχει υποχρέωση να δώσει 18.000€ στον Δήμο, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε εργασίες στο 2ο γυμνάσιο (όπως ανέφερε ο Δήμαρχος και στον αγιασμό του σχολείου).
Τα προβλήματα των ΑΜΕΑ στα σχολεία, διευθετούνται από την τεχνική υπηρεσία.
Για τα έσοδα του Δήμου ο κ. Ζορμπάς ανέφερε ότι έχουν μειωθεί στο 30% και ενδέχεται να φτάσουν στο 35%.
Σε ερώτηση του κ. Γκιζιώτη για την εργασιακή εφεδρεία, είπε ότι έχει έρθει έγγραφο από το υπουργείο που ζητά ενημέρωση τόσο για τον αριθμό των εργαζομένων, όσο και για την σχέση εργασίας με τον καθένα. Πιο συγκεκριμένα σε συγκέντρωση των εργαζομένων σήμερα (23/9/11, λόγω στάσης εργασίας) ο κ. Δήμαρχος είπε ότι ο δήμος έχει κενές 100+ οργανικές θέσεις, ότι είναι από τους πράσινους δήμους και ο ίδιος θα κάνει το παν ώστε να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος.
Δεύτερο έγγραφο από το υπουργείο ρωτά γιατί δεν εξοφλήθηκαν όλα τα τιμολόγια προηγούμενων ετών (π.ο.ε) μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011. Από αυτά έχουν ήδη εξοφληθεί αρκετά, εκτός από 2 όπου ο δήμος είχε τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα έργα και κακώς πήγε εκτός.
Για το θέμα με τους αθλητικούς χώρους, δήλωσε ότι προτεραιότητα έχει ο ΠΑΟΔΑΠ και εφόσον υπάρχει ελεύθερος χρόνος θα δίνονται σε ιδιωτικά σωματεία, όπως έγινε με τον "Πήγασο". Διαφορετικά θα τους χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο ΠΑΟΔΑΠ.
Ο κ. Μουστόγιαννης προσκόμισε στο συμβούλιο φωτογραφίες αυτοκινήτου παρκαρισμένου κάθετα στην Αγ. Ιωάννου για 35λεπτά όπως ανέφερε. Πέρασε δε η δημοτική αστυνομία από το απέναντι πεζοδρόμιο χωρίς να δώσει σημασία. Εδώ ο Δήμαρχος είπε ότι κακώς ο ίδιος ο κ. Μουστόγιαννης δεν έκανε κάτι εκείνη τη στιγμή, είτε μιλώντας ο ίδιος στον οδηγό είτε καλώντας την αστυνομία. Επίσης αν έγινε το συμβάν με την δημοτική αστυνομία, γιατί δεν ζήτησε τα ονόματα των δημ. αστυνομικών ώστε να έχουν κυρώσεις.
Ένα έγγραφο αναστάτωσε το Δημοτικό συμβούλιο. Ένα έγγραφο από τον ΟΣΚ που ενώ όφειλε να σταλεί απευθείας και πρωταρχικά στον Δήμο, αυτό βρέθηκε μεν στο Δήμο, μέσω της προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων όμως και μετά από μερικές ημέρες ήρθε και με fax από τον ΟΣΚ. Εδώ έχουμε ένα από τα ευτράπελα, ας μου επιτραπεί, της Ελληνικής γραφειοκρατίας. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι άλλο η αλληλογραφία μεταξύ Δημόσιων Υπηρεσιών και άλλο όταν εμπλέκονται και πολίτες. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Το ίδιο ισχύει και με το αίτημα του κ. Σιδέρη να μπουν link στην ιστοσελίδα του Δήμου που να οδηγούν στις σελίδες των παρατάξεων. Μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι η σελίδα του Δήμου δεν είναι διαφημιστική, αλλά μόνο για ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών, μιας και αυτοί την πληρώνουν.

Στο παρακάτω video μπορείτε ν' ακούσετε αναλυτικά τις απαντήσεις του Δημάρχου.


Το video είναι από το www.localwebtv.gr