29 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΙΟΛΑ ; (του Γιάννη Σταθόπουλου)

Είναι περίπου δύο δεκαετίες που ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διεκδικεί το κτήμα ΙΟΛΑ, έκτασης 7 στρεμμάτων στο Κοντόπευκο – Παράδεισο. Θυμίζουμε ότι το 1998 η βίλα Ιόλα 1250 τετρ. Μέτρων, έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο ιστορικό μνημείο με απόφαση του Υπ. Πολιτισμού και δεν μπορεί να κατεδαφισθεί ή να αλλοιωθεί αρχιτεκτονικά χωρίς έγκριση του Υπουργείου. Το 2000 όλη η έκταση χαρακτηρίσθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων με τροποποίηση του Ρυμοτομικού σχεδίου μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής.
Όλες οι προσπάθειες, για την αγορά του κτήματος όμως, μέχρι τώρα απέτυχαν. Ούτε η ανάμειξη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, ΚΕΔ, ούτε το Υπ. Πολιτισμού έδωσαν λύση στις απαιτήσεις του Εργολάβου ιδιοκτήτη (που έχει μηνύσει κάποιους από εμάς) και στην αγωνία και τους αγώνες των κατοίκων και του Δήμου.
Που βρισκόμαστε σήμερα ; Η προσφυγή του εργολάβου κατά της απαλλοτρίωσης του χώρου είναι πραγματική απειλή να χαθεί το κτήμα και να γίνει μπετόν. Τι κάνει η σημερινή Δημοτική αρχή ; Πότε και πως θα πιεσθεί το Υπουργείο Πολιτισμού ; Αυτά είναι ερωτήματα όλων όσων δεν θέλουν να χαθεί ένας προνομιακός χώρος πολιτισμού και αναψυχής που υπάρχει στο Δήμο μας, χρόνια εγκαταλελειμμένος.