31 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΔΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Μια εξαιρετική εκδήλωση με θέμα «Η 28η Οκτωβρίου του ΄40 και εμείς», πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», με συνεργασία του ΠΑΟΔΑΠ και του Συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ». Ομιλητής ήταν ο Ιστορικός και Συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, ο οποίος, για άλλη μια φορά, κυριολεκτικά καθήλωσε τους παρευρισκόμενους με τον μεστό λόγο του. Στη συνέχεια προβλήθηκε σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό και το χορευτικό συγκρότημα «ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ» της κ. Βασίλως Ιωάννου χόρεψε Ηπειρώτικους χορούς. Στον προθάλαμο του Αμφιθεάτρου λειτούργησε έκθεση εφημερίδων της περιόδου 1940-1944 και προσφέρθηκε μικρό κέρασμα.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Σχης ε.α. Σπύρος Παπασπύρος, μέλος των Δ.Σ. των συνδιοργανωτών. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντώνιος Μαυράκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγόπουλος Γεώργιος εκ μέρους του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ.Βασίλη Ζορμπά (ο οποίος λόγω σοβαρής εκτάκτου υποχρεώσεως προσήλθε αργότερα) και του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Κατερίνας, οι Αιδεσιμολογιώτατοι π. Αθανάσιος Λαγουρός και π. Σταύρος Τρικαλώτης,ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Βουτσινάς Ιωάννης, ο επικεφαλής της Παρατάξεως «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» κ. Γιαννακόπουλος Βασίλειος, ο επικεφαλής της Παρατάξεως «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» κ. Σταθόπουλος Ιωάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δάβαρη Ελένη και κ. Αλεφαντής Δημήτριος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Σιδέρης Αντώνιος, ο πρώην Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Αργυρός Ιωάννης, οι Δημ. Σύμβουλοι κ.κ. Παύλου Ιωάννης, Ησαϊας Σωτήριος, Κωνσταντακόπουλος Εμμανουήλ, Καψοκεφάλου Ευπρέπεια, Πανουσοπούλου Δήμητρα, Αλεξόπουλος Φώτιος και Σιδέρης Ιωάννης, οι πρώην Δημ. Σύμβουλοι κ. κ. Φωτόπουλος Νικόλαος, Καψωμενάκης Νικόλαος , Κουτσουρά Iωάννα και Μοσχονά Αικατερίνη, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί, Καθηγητές Πανεπιστημίου, τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ κ.κ. Αντωνοπούλου Ηλέκτρα και Καραγιαννάκης Ιωάννης και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της Πόλεώς μας και από τον τοπικό Τύπο ο ιδιοκτήτης του Agia Paraskevi-GUIDE κ. Μαζίδης Ευστράτιος.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο όπως ακούσθηκε, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθηνών, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940.