4 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΝΕΤ (ολο το video της συνεντευξης)



Όπως είχε ανακοινωθεί το κανάλι της ΝΕΤ ήταν σήμερα το πρωί στην πλατεία του Αι-Γιάννη, με σκοπό να παρουσιάσει το μείζον θέμα της παραβατικότητας στην περιοχή. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς, ο πρόεδρος του συλλόγου του Αι-Γιάννη κ. Βαβουγυιος, ο πρώην δήμαρχος κ. Αντ. Σιδέρης που είναι και κάτοικος της περιοχής, ο κ. Παπαμιχαήλ καθώς και κάποιοι πολίτες της περιοχής.
Αναφέρθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πλατεία τα τελευταία χρόνια, όπως ένοπλες ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, φασαρίες και τσακωμοί, κάποιοι κλέβουν ρεύμα ακόμη και από τα καφαο. Τη νύχτα η περιοχή είναι απροσπέλαστη για τους απλούς πολίτες κάθε ηλικίας. Σε όλη την Αγία Παρασκευή υπάρχει πρόβλημα εγκληματικότητας, αλλά στον Αι Γιαννη ενισχύεται από την ύπαρξη των μπαρ στην περιοχή.

Ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι η αστυνομία είναι απούσα λόγω έλλειψης προσωπικού και ότι θέλοντας να προστατέψουν το κέντρο της Αθήνας, άφησαν την περιφέρεια ανυπεράσπιστη.
Όλη η συνέντευξη είναι στο πιο πάνω video και ακολουθούν φωτογραφίες από τη συνέντευξη, και κάποιες που δείχνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλατεία.
Είναι λυπηρό να βλέπουμε να συμβαίνουν όλα αυτά στην "γειτονιά" μας, μια κατάσταση που σίγουρα σταδιακά θα μεταφερθεί και στην υπόλοιπη πόλη αν δεν κάνουμε κάτι να την σταματήσουμε. Ήδη αναφέρονται περιστατικά στα Πευκάκια και το Κοντόπευκο.
Ίσως θα μπορούσαμε και εμείς οι πολίτες να κάνουμε κάποιες προτάσεις και με τη βοήθεια του Δήμου να διαφυλάξουμε αυτόν τον τόπο που ζούμε και που παίζουν τα παιδιά μας και δεν αναφέρομαι μόνο στον Αι Γιάννη αλλά σε όλη την Αγία Παρασκευή.
Και να μην ξεχνάμε ότι αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα μπορεί να είναι και άνθρωποι της διπλανής πόρτας, αλλά και άνθρωποι του σπιτιού μας. Ας τους βοηθήσουμε να καταλάβουν ότι η βία δεν είναι η λύση στα προβλήματα.