14 Οκτωβρίου 2011

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΟ Α ΚΑΠΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011, το Α΄ τμήμα του Κ.Α.Π.Η. Αγίας Παρασκευής γιόρτασε μαζί με το Χέλμειο Νηπιαγωγείο στον κήπο του Α Κ.Α.Π.Η, την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία.

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες της ομάδας «Ζεύξη και Αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών» διηγήθηκαν το παραμύθι της «γριάς βελανιδιάς» που έχει γράψει και επιμεληθεί ένα μέλος του Κ.Α.Π.Η. Μια ιστορία όπου η γριά βελανιδιά μεταφέρει τις εμπειρίες μιας ζωής σε ένα μικρό κορίτσι που κάθεται κάτω από τον ίσκιο της με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μεταφέρουν οι ηλικιωμένοι μας τις εμπειρίες τους από γενιά σε γενιά.
Στη συνέχεια όλοι μαζί τραγούδησαν και έπαιξαν στον κήπο και οι κυρίες της ομάδας προσέφεραν στα παιδιά αναψυκτικά και κέικ σοκολάτας, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την άνοιξη με μία εκδήλωση με θέμα τα παλιά παιχνίδια των ηλικιωμένων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Νίκος Κωβαίος-Ντούσκος, οι υπεύθυνες της ομάδας κα. Λαμπρινή Οικονομίδου – Εργοθεραπεύτρια και κα. Ευαγγελία Σταμπουλίδου – Κοινωνική Λειτουργός, η Διευθύντρια του Χέλμειου Νηπιαγωγείου κα. Έφη Γεωργακάκου, οι Νηπιαγωγοί κα. Βάσω Τζιντάνου και κα. Βάσω Πετράτου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Χέλμειου Νηπιαγωγείου κα. Άννα Σελιμέκου, το προσωπικό του Α’ τμήματος Κ.Α.Π.Η και πολλές γιαγιάδες και παππούδες.