10 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΛΑΔΩΝΟΣ

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Hμέρας των Zώων, η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Καθημερινότητας και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής κα. Ντίνα Μπουλούμπαση επισκέφθηκαν τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Οδού Λάδωνος και μίλησαν στα παιδιά για το νόημα της ημέρας .

Παρούσες και η Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής κα. Έφη Καψοκεφάλου ,η Προϊσταμένη του Βρεφονηπιακού Σταθμού Λάδωνος και οι νηπιαγωγοί .

Με γέλιο και παιχνιδάκια , ερωταπαντήσεις και προβολή εικόνων, τα παιδιά μυήθηκαν με έναν ανάλαφρο και ευχάριστο τρόπο στο μήνυμα ότι ο πλανήτης Γη δεν ανήκει μόνο στους ανθρώπους αλλά πρέπει να τον μοιραζόμαστε ισότιμα με τα ζώα, και ότι ο σεβασμός για τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού .

Έμαθαν ότι τα ζώα χρειάζονται φροντίδα , αγάπη και αφοσίωση και ότι με τον τρόπο τους ανταποδίδουν στον άνθρωπο όλα αυτά τα δώρα.

Έμαθαν επίσης ότι παράλληλα με τα δικαιώματα των ζώων υπάρχουν και οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών τους ,όπως για παράδειγμα να τα περιορίζουν όταν έχουν επιθετική συμπεριφορά και να φροντίζουν να μην λερώνουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια.
Η παρουσίαση κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του δυσκολότερου ομολογουμένως κοινού-των παιδιών-από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μετά το τέλος της, μοιράστηκαν στα παιδιά CD που περιέχουν ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό και παιχνίδια με θέμα τα ζώα, καθώς και ενημερωτικό έντυπο του Συλλόγου Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής .

Μαζί με το CD δόθηκε ενημερωτική επιστολή του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά και της Αντιδημάρχου κας Ελευθερίας Παπαδοπούλου προς τους γονείς ,με την προτροπή να αξιοποιήσουν το υλικό για να έχουν την ευκαιρία να περάσουν μερικές δημιουργικά ευχάριστες ώρες με τα παιδιά τους στο σπίτι και να τους μεταδώσουν μηνύματα αγάπης και φροντίδας για τα ζώα που αποτελούν τον αναπόσπαστο κρίκο της αλυσίδας του περιβάλλοντος.

Παράλληλα στάλθηκε κείμενο με πληροφορίες και στοιχεία για το νόημα και την αξία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων , στους Διευθυντές όλων των Δημοτικών και Γυμνασίων της πόλης για να διαβαστεί στους μαθητές και να αποτελέσει τη βάση για ναι δημιουργική συζήτηση μέσα στην τάξη.

Στους επόμενους μήνες με χρονοδιάγραμμα που έγινε σε συνεργασία με τη Διοίκηση των Παιδικών Σταθμών, η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Καθημερινότητας και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής κα. Ντίνα Μπουλούμπαση θα πραγματοποιήσουν ανάλογες παρουσιάσεις σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης μας, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα ζώα.

Οι παρουσιάσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της επιθυμίας της νέας Δημοτικής Αρχής για άμεση ,ουσιαστική, εποικοδομητική και ποιοτικά ψυχαγωγική επικοινωνία, με τους δημότες όλων των ηλικιών .