24 Οκτωβρίου 2011

Β. ΖΟΡΜΠΑΣ: " Επιθυμώ και πασχίζω καθημερινά να είναι η πόλη μου καθαρή"

Αγαπητοί μου Συμπολίτες ,

Με αφορμή την απεργία των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και την αφόρητη κατάσταση που δημιουργήθηκε με την συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους της πόλης μας ,αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας ,να καταγράψω τα γεγονότα και να διευκρινίσω την θέση μου ως Δημάρχου της Αγίας Παρασκευής.

Ζήσαμε όλοι τις τελευταίες ημέρες ένα απίστευτο «αλαλούμ» αντιφατικών δηλώσεων, αντικρουόμενων αποφάσεων για ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής σκουπιδιών και στη συνέχεια για επιστράτευση οχημάτων και εργαζομένων, αντιπαραθέσεων και αναποτελεσματικών χειρισμών σχετικά με το μείζον θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Σαν Δημοτική Αρχή σεβόμαστε τον αγώνα των εργαζομένων μας για την διατήρηση της εργασίας και την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης τους. Από την πρώτη κιόλας στιγμή σταθήκαμε αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες τους. Δεν μπορώ ως Δήμαρχος αλλά και ως άνθρωπος να συναινέσω στην δημιουργία νέας στρατιάς ανέργων.

Οι αγώνες όμως των εργαζομένων πρέπει να έχουν στο πλευρό τους και το σύνολο της κοινωνίας και αυτό το μέτωπο οφείλουμε να κρατήσουμε αρραγές.

Με δεδομένη την στήριξη μας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων , έχουμε παράλληλα και την ευθύνη να εξασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας στην τοπική κοινωνία που γίνεται καθημερινά αποδέκτης αρνητικών συνεπειών σε μια ήδη δύσκολη και σκληρή καθημερινότητα.

Έτσι ξεκινήσαμε από την περασμένη Πέμπτη 20/10/2011, την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης μας.
Την Παρασκευή 21/10/2011 βγήκαν 37 απορριμματοφόρα και σήμερα Δευτέρα 24/10/2011 η πόλη μας είναι και πάλι καθαρή.

Αυτό αποτελεί έμπρακτη διάψευση των φημολογούμενων ως δηλώσεων μου ότι δήθεν επιθυμώ να είναι η πόλη μου βρώμικη!

Επιθυμώ και πασχίζω καθημερινά να είναι η πόλη μου καθαρή και καλώ την κεντρική εξουσία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να πάρει αποφάσεις όχι μόνο για την αποκομιδή αλλά και για το ευρύτερο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, Αλλιώς κινδυνεύουμε στο εγγύς μέλλον να ζήσουμε και πάλι σκηνές συσσώρευσης απορριμμάτων στους δρόμους της πόλης μας και αυτή τη φορά όχι λόγω απεργίας των εργαζομένων αλλά λόγω της ανυπαρξίας χώρου υποδοχής τους.