26 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ (!!!)

Μας ήρθε αυτή η ανακοίνωση από το τμήμα παιδείας του Δήμου:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ TO ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η ελληνική κοινωνία οδινάται βιώνοντας την υπονόμευση θεσμών και δικαιωμάτων, την καταρράκωση αξιών, την εκχώρηση της εθνικής αξιοπρέπειας, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού.
Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, προβάλλει φέτος όσο ποτέ άλλοτε τη λεβεντιά, την αξιοπρέπεια, την αγωνιστικότητα, την αυτοθυσία και την υπέρβαση του Έλληνα.
Η δοξολογία, οι ομιλίες, οι καταθέσεις στεφάνων και η παρέλαση, είναι οι σπόνδυλοι της τιμής και της μνήμης του Λαού μας και αποτελούν θεσμό μη διαπραγματεύσιμο με καμιά πολιτική δύναμη.
Γι’ αυτό και εμείς, ως Δήμος, με επικεφαλής το Δήμαρχο της πόλης μας κ. Βασίλη Ζορμπά, καλούμε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές να παρελάσουν πλαισιώνοντας τις σημαίες των σχολείων.

Γερασιμία Μουχτούρη
Πρόεδρος
Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας



Σχόλια δικά μας:
--Καλή η κίνηση αλλά έτσι κι αλλιώς είναι καθορισμένο ποιοι μαθητές θα παρελάσουν και όπως και κάθε χρονιά η διαρροή θα υπάρξει. Εξάλλου αν θέλουν πολλά παιδιά να δώσουν το παρόν, ας βάλουν και τις υπόλοιπες τάξεις να παρελάσουν.
--Καλά όλα αυτά περί λεβεντιάς και αξιοπρέπειας, αλλά ελπίζω μετά την παρέλαση να μην έχουμε παράπονα τύπου "γιατί κάθισα στην έξω αριστερή καρέκλα και με βάρεσε ο ήλιος", ούτε " για το ποιος θα ήταν καλύτερος τελετάρχης" και όλα τα σχετικά, γιατί τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
--Όντως, αυτή η παρέλαση είναι ξεχωριστή γι' αυτό ας κρατήσουμε ψηλά εκτός από το κεφάλι και το ήθος, την τιμή, την ευγένεια και την ενότητα και την αδερφοσύνη που μας χαρακτηρίζουν σα λαό, ιδίως στις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας.
--Και ας σηκώσουμε ψηλά την Ελληνική σημαία να την δούν ως τα πέρατα του κόσμου.