ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Από δω και στο εξής θα μας διαβάζετε στο: http://www.aparaskevi-images.gr/

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΩΜΗΣ

Από σήμερα η λαϊκή γύρισε στην Μακεδονίας κλείνοντας την είσοδο του αδιεξόδου!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

καλείσθε να προσέλθετε σε :ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου

ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛ.213 2004 530,502 (εργάσιμες ημέρες από 9.00-14.00)

Ο Α.Ο. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ "ΑΧΑΙΟΙ" ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Τα μέλη και οι φίλοι του Α.Ο. τοξοβολίας "ΑΧΑΙΟΙ" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 19/1/12και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς...

30 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ DEUTSCHE WELLE ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η Deutsche Welle επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής κάνοντας ρεπορτάζ για την κατάσταση των σχολείων εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Κατά την γνώμη μου υπάρχουν σχολεία που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση στο νομό Αττικής, αλλά ως συνήθως η μεγάλη αλήθεια πονάει και δεν είναι ανεκτή.
Πέραν αυτού το Γυμνάσιό μας έγινε διεθνώς γνωστό μέσω του παρακάτω video, στο οποίο μιλάει ο Διευθυντής κος Αναστασίου, ένας εξαίρετος άνθρωπος, οι μαθητές, η καθηγήτρια των γερμανικών κα Δημητρίου, οι ιδιοκτήτες του σχολικού κυλικείου και ο Περιφερειακός Διευθυντής α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης Αττικής κος Κουμέντος.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Στο προταθέν για διαβούλευση ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ «2021», προβλέπονται νέες μελλοντικές επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ. Οι προβλεπόμενες επεκτάσεις είναι νέες γραμμές ακτινωτά διατεταγμένες από το κέντρο προς την περιφέρεια ή είναι επεκτάσεις των υφιστάμενων γραμμών.
Οι υφιστάμενες γραμμές ακολουθούν κυρίως οδικούς άξονες και δεν περνούν από τα κέντρα των πόλεων, έτσι οι κάτοικοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν άλλο μέσο μετακίνησης προς τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και συνήθως χρησιμοποιούν το Ι.Χ αυτοκίνητο επιβαρύνοντας τον κυκλοφοριακό φόρτο, προσθέτοντας ρύπους στην πόλη και καθιστώντας τις μετακινήσεις πιο χρονοβόρες και ενεργοβόρες .
O Δήμος Αγίας Παρασκευής –μια πόλη με πάνω από 70,000 κατοίκους, με έντονη εμπορική ζωή, μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω των Υπηρεσιών και Δράσεων που φιλοξενεί, και αυξημένα κυκλοφοριακά προβλήματα- στερείται σταθμού ΜΕΤΡΟ σε κεντρικό σημείο του καθώς οι υφιστάμενοι σταθμοί και οι προβλεπόμενοι από το υπό διαβούλευση σχέδιο αφήνουν προκλητικά ακάλυπτο τον πυρήνα, την «καρδιά» της πόλης μας.
Ο Δήμος μας, με πρωτοπόρο στη διεκδίκηση το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, συμμετέχει ενεργά και στηρίζει την κινητοποίηση Δημάρχων των περιμετρικών Δήμων (Καλλιθέας , Νέας Σμύρνης, Καισαριανής, Χολαργού, Χαλανδρίου, Ν. Φιλαδέλφειας , Αγίων Αναργύρων κ.λ.π.) ,παρατάξεων, συλλόγων και πολιτών με στόχο να περιληφθεί η Περιμετρική Γραμμή ΜΕΤΡΟ στο ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ που προβλέπεται σε λίγους μήνες να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή .
Η περιμετρική γραμμή πρέπει να σχεδιαστεί τώρα και να περιλαμβάνεται στο ρυθμιστικό σχέδιο, έστω και εάν καθυστερήσει η κατασκευή της, η χάραξη της πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν στη μελέτη και των άλλων προβλεπόμενων επεκτάσεων του ΜΕΤΡΟ γιατί θα συνδέεται με αυτές.
Επειδή η επόμενη τροποποίηση του ρυθμιστικού σχεδίου θα γίνει μετά από δεκαετίες είναι απόλυτη ανάγκη να κινητοποιηθούμε όλοι ΤΩΡΑ!

Επισυνάπτεται μια ενδεικτική χάραξη της προτεινόμενης γραμμής ΜΕΤΡΟ που μας εστάλει από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής , κ. Γιώργο Δημαρά και την οποία η Δημοτική Αρχή αποδέχεται και υποστηρίζει ένθερμα.

29 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΙΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ-ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ-ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ-ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ-ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Α.Π 21
Αγ. Παρασκευή 25/11/2011

Προς:
κ.Ζορμπά Βασίλη, Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής

Kύριε Δήμαρχε

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε, ότι η υπόθεση ΙΟΛΑ συζητήθηκε 25/5/11 στο δικαστήριο και αναμένεται έκδοση απόφασης, το πιθανότερο με αρνητική έκβαση για την διεκδίκησή μας.
Δηλαδή, μετά από τόσα χρόνια αγώνα του Συλλόγου μας για την διάσωση του κτήματος ΙΟΛΑ βρισκόμαστε πάλι στο σημείο μηδέν, αν όχι σε χειρότερη θέση.
Ο Σύλλογός μας από συστάσεώς του, θεώρησε και θεωρεί ακόμη, ότι
η απόκτηση του κτήματος ΙΟΛΑ έχει ύψιστη σημασία για το Δήμο μας κα τον πολιτισμό της τοπικής κοινωνίας.
Ο Σύλλογός μας διατηρεί έντονα ζωντανό το ενδιαφέρον, για την υπόθεση της διάσωσης και της αποτροπής της οικοπεδοποίησης του χώρου. Έχουν γραφτεί πολλά, και έχουν ενεργοποιηθεί πολλοί άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού αυτό το λόγο.
Ο Δήμος όμως φαίνεται να σηκώνει τα χέρια ψηλά, δηλώνοντας αδυναμία προστασίας του.
Η βίλλα και το οικόπεδο ΙΟΛΑ «ανήκουν» στην πόλη και τους δημότες, ενώ ταυτόχρονα η ιστορικότητα του μνημείου το προσδιορίζει ως τοπόσημο Εθνικής εμβέλειας.
Θυμίζουμε εδώ, πως ο Δήμος το 1997 με δική του απόφαση τροποποίησε το ρυμοτομικό σχέδιο και προσδιόρισε το χώρο ως «κέντρο Πολιτιστικών δραστηριοτήτων» και ξεκίνησε τις διαδικασίες για την απαλλοτρίωσή του.
Θυμίζουμε πως η βίλλα ΙΟΛΑ χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1998 ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο».
Η έκδοση της δικαστικής απόφασης για την εν λόγω υπόθεση είναι θέμα μηνών αν όχι ημερών.
Ερώτημα:
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει ενεργοποιηθεί και έχει σχέδιο διάσωσης, σύμφωνα με τις νωπές ακόμα προεκλογικές σας δηλώσεις και δεσμεύσεις, για να αντιμετωπίσει την υπόθεση και με ποιο τρόπο;
Για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος διεκδικεί από τον Δήμο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που μας έχει δώσει για τη διάσωση του ΙΟΛΑ.
Για μια ακόμα φορά ο Σύλλογος κινητοποιεί τους φίλους του ΙΟΛΑ, τους φίλους της τέχνης και του πολιτισμού, τους Δημότες της πόλης και συγκροτεί κίνημα διεκδίκησης για τη διάσωσή του και την απόδοσή του στην Τοπική Κοινωνία και στο Πανελλήνιο.
Από σήμερα ξεκινάμε πάλι τον αγώνα της διεκδίκησης και καλούμε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Αντιπρόεδρος
Σοφία Κούγια


Η Αναπλ/τρια Γραμματέας
Κουτσογιάννη Παρασκευή

28 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ "ΚΑΡΕΚΛΑΣ"

Αναρωτιέμαι μερικές φορές πόσο μπορεί να αλλάξει τον άνθρωπο η εξουσία, η "καρέκλα" όπως λέει ο λαός. Και απόψε διαπίστωσα για μια ακόμα φορά, πως πρέπει να είναι κανείς πολύ δυνατός χαρακτήρας για να μείνει ανέπαφος. Ακόμη πρέπει να ξέρει, ότι μπλέκοντας στα γρανάζια της μηχανής πρέπει να είναι πολύ ευέλικτος για να αποφύγει το λιώσιμο. Διαφορετικά καλό θα ήταν να καθίσει στην καρέκλα του σπιτιού του και να μην προσπαθεί να κρατήσει δυο καρπούζια σε μια μασχάλη, ενάντια στις δυνάμεις της φύσης και της λογικής. Επίσης μου γεννάται η απορία, πως μπορεί κάποιος να κατέχει δύο αντίθετες εν δυνάμει θέσεις; Πως μπορεί πχ να είναι και ενάγων και εναγόμενος, και μέλος της δημοτικής αρχής αλλά και μέλος συλλόγου που ζητά από την δημοτική αρχή;

Πόσο συμβιβάζονται αυτά τα δύο και πόσο αποτελεσματικό είναι ένα τέτοιο μπλέξιμο; Ποιόν από τους δύο θα ωφελήσει;

Είναι θετικό να ανήκει κάποιος σε μια αναγνωρισμένη ομάδα, τονώνει το ηθικό και ανεβάζει το κύρος, όμως θα πρέπει οι κινήσεις να είναι προσεκτικές και να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του. Και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παρακάμπτει την πλειοψηφία ακόμα κι αν δεν συμφωνεί με αυτήν.

Αλήθεια τι γίνεται όταν κάποιος συμβάλει οικονομικά για να προσφέρει κάποιες υπηρεσίες; Μέχρι που φτάνουν τα δικαιώματά του; Τι γίνεται όταν αυτός ο κάποιος είναι ο ίδιος ο Δήμος που πληρώνει κάποιες υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι πολίτες; Δεν θα έπρεπε, αν όχι να ρωτάει, τουλάχιστον να ενημερώνει για τις όποιες αλλαγές και να μην φέρνει προ εκπλήξεων τους ενδιαφερόμενους; Ακούστηκε και η φράση: "το αποφάσισε ο Δήμαρχος"! Αλήθεια για όλα αποφασίζει ο Δήμαρχος, ακόμα και για τα πιο μικρά; Ή στο όνομα του Δημάρχου αποφασίζουν κάποιοι άλλοι που στη συνέχεια δεν έχουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν τις πράξεις τους; Τόσο πια υπεράνθρωπος είναι αυτός ο Δήμαρχος που είναι πανταχού παρών και οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των οργανισμών είναι απλά εκτελεστικά όργανα;

Μάλλον κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας και τις αδυναμίες της "καρέκλας" προσπαθούμε να τις καλύψουμε με την δύναμη της εξουσίας.

Γκρινιάζουμε για την χρεωκοπία της χώρας, αλλά δεν αναρωτιόμαστε πως θα βοηθήσουμε τη χώρα, αν δεν μπορούμε να βάλουμε σε τάξη την πόλη και ακόμα ούτε τους συλλόγους αυτής της πόλης. Όταν αφήνουμε τις προσωπικές μας εμπάθειες να κυβερνούν και να καθορίζουν τις πράξεις μας;

Είναι δυνατόν σε συνάντηση συλλόγου γονέων να σχολιάζονται οι πολιτικές και κομματικές κινήσεις μέλους; Ποιόν αφορούν; Ξεχάσαμε τα παιδιά μας που είναι και ο πρωταρχικός στόχος και ο λόγος ύπαρξης αυτού του συλλόγου και ασχοληθήκαμε με το ποιος προσέφερε τα περισσότερα, εθελοντικά μεν. Όπως θα' λεγε και η Λ. Κανέλλη: περίσσεψε ο εγωισμός απόψε.

Ξέρετε κάτι όμως .... οι καρέκλες γέρνουν και πέφτουν με τα τραντάγματα και αλίμονο σε όποιον κάθεται πάνω τους.


Λένα Μαρκή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ "ΝΙΚΗ"



Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Β. ΖΟΡΜΠΑ
ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ


Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» παρεχώρησε Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα «Διάλυση Εργαστηρίων Τέχνης και Θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού στον Δήμο Αγίας Παρασκευής». Οι βασικοί άξονες των εισηγήσεων που έγιναν από τον επικεφαλής της Κίνησης Γιάννη Σταθόπουλο και τα μέλη του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ Σωτήρη Παπαμιχαήλ
και Δημήτρη Βαλασιάδη, με συντονίστρια την Τερψιχόρη Γκιόκα, μέλος της Γραμματείας της Κίνησης, έχουν ως εξής:
Η πρόσφατη παραίτηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Τάκη Κοζόκου με έκδηλη απογοήτευση για την πλήρη εγκατάλειψη των Εργαστηρίων Τέχνης από τη Δημοτική Αρχή, μας αναγκάζει να τοποθετηθούμε επί του θέματος:
1. Τα Εργαστήρια Τέχνης λειτουργούν από το 1985 και είναι από τα κορυφαία στη χώρα με Πανελλήνια αναγνώριση. Όλες οι μέχρι τώρα Δημοτικές αρχές τα σεβάστηκαν και τα στήριξαν, οι δε συνδρομές των μαθητών κάλυπταν πλήρως τα έξοδα λειτουργίας.
2. Η σημερινή Δημοτική αρχή απαξίωσε από την πρώτη μέρα της θητείας της τα Εργαστήρια, κάτι που είχε ήδη κάνει και ο προηγούμενος Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιχείρησης.
3. Η απαξίωση έγινε πολλές φορές λασπολογία γύρω από τις αμοιβές των Καθηγητών.
4. Ουδέποτε ο Δήμαρχος επεδίωξε συνάντηση με τους Καθηγητές των Εργαστηρίων ή τον σύλλογο σπουδαστών.
5. Οι καθηγητές είναι απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο, δεν υπάρχει θέρμανση, δεν υπάρχουν υλικά καθημερινότητας και ουδείς ασχολήθηκε με τον χώρο των Εργαστηρίων Τέχνης.
6. Στο ΦΕΚ 621Β σύστασης του νέου Νομικού Προσώπου ΠΑΟΔΑΠ απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στα Εργαστήρια.
7. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής ουδέποτε εκλήθη, όπως διαχρονικά γινόταν, στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
8. Σημειώνουμε ότι χρήματα των Εργαστηρίων εδόθησαν για άλλον τομέα με συνεννόηση του νυν Δημάρχου με τον πρ. Πρόεδρο της ΔΗΠΕΑΠ.
9. Σε κάθε περίπτωση, οι σημερινοί υπεύθυνοι, είτε από έλλειψη ικανοτήτων, είτε από σχεδιασμό, έβαλαν «τάφο» σε μία από τις δραστηριότητες του Δήμου, που απασχολούσε 700 μαθητές και για την οποία όλοι καμαρώναμε.
Η σημερινή Δημοτική αρχή εμφανίζεται συνολικά χωρίς σχέδιο στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Χαρακτηριστικά σημειώνουμε, ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος που να προέρχεται από τον χώρο των Τεχνών και του Πολιτισμού. Σημειώνουμε, επίσης, ότι πρόσφατα ψήφισαν το Πρόγραμμα «Ανδρομέδα» αδελφοποιημένων πόλεων που έχει καταγγελθεί και από τον νυν Δήμαρχο ως σκάνδαλο της προηγούμενης τετραετίας. Τέλος, επισημαίνουμε την απουσία προγραμματισμού και σχεδίου στα θέματα Αθλητισμού όπως και στοιχειώδους διαβούλευσης.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν, εκτός των εκπροσώπων τοπικών εντύπων, εκπρόσωποι από τα τοπικά αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία, οι οποίοι έκαναν ερωτήσεις και προτάσεις.
24/11/11

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής ενημερώνει τους πολίτες ότι στα πλαίσια ελέγχου του ύψους και συντήρησης-σχηματισμού -διαμόρφωσης των δέντρων, εκπονήθηκε από γεωπόνο του Δήμου σχετική μελέτη και με βάση τα αποτελέσματά της ξεκίνησε διαδικασία κλαδέματος των δέντρων της πόλης μας των οποίων το ύψος είναι από δεκαπέντε έως τριάντα μέτρα.
Τα υπό κλάδευση δέντρα είναι κυρίως ευκάλυπτοι, λεύκες και πεύκα.
Η κλάδευση αποτελεί πάγια τακτική όλων των Δήμων της χώρας και πραγματοποιείται κατά τακτά χρονικά διαστήματα.
Η εργασία θα γίνει από εξειδικευμένο προσωπικό και περιλαμβάνει τον τεμαχισμό και την συγκέντρωση των κλαδιών σε χώρο ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία.
Σημειώνεται ότι το κλάδεμα είναι αναγκαίο για τους εξής λόγους:
1) Για να αποτραπεί η πτώση κλαδιών-δέντρων σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων με ενδεχόμενες δυσάρεστες συνέπειες για περαστικούς-περιοίκους,
2) Για λόγους καλύτερου φωτισμού της πόλης (περιπτώσεις που καλύπτονται λαμπτήρες φωτισμού από κλαδιά),
3) Για να είναι σε θέση ο Δήμος να τα συντηρεί με το δικό του ανυψωτικό καλαθοφόρο μηχάνημα,
4) Για την καλύτερη διαμόρφωση και ανάπτυξη του δέντρου.

Η διαδικασία κλαδέματος θα διαρκέσει δεκαπέντε περίπου ημέρες και στο διάστημα αυτό θα κλαδευτούν εβδομήντα περίπου δέντρα.
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ευελπιστεί στην κατανόηση και στη συνεργασία των πολιτών για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

25 Νοεμβρίου 2011

Απαντηση στον κ. Γιαννη Σταθοπουλο: Κρείττον σιγάν…

…έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, εννοώντας ότι είναι καλύτερα να μην ομιλείς όταν δεν έχεις να πεις κάτι σοβαρό.

Ειλικρινά, δεν είχα καμμία διάθεση να απαντήσω σε κείμενο του , αγαπητού κατά τα λοιπά, κ. Γιάννη Σταθόπουλου αν δεν υπέπιπτε στο βαρύτατο ολίσθημα (δεν είναι το πρώτο, ελπίζω να είναι όμως το τελευταίο) να με θίξει προσωπικώς και δη δημοσίως. Μάλιστα το σκεπτόμουν επί 10 ημέρες αν άξιζε καν τον κόπο. Απεφάσισα να απαντήσω, όχι τόσο γιατί «αξίζει τον κόπο» ένα τέτοιας υποστάθμης κείμενο, όσο γιατί δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές δυσφημιστικές συμπεριφορές από υποτιθέμενες και αυτοπροσδιοριζόμενες «αυθεντίες». Αναφέρομαι στο κείμενο της ανακοινώσεώς του, της 14-11-2011, για την πρόσφατη διαδικασία του Συμπαραστάτη του Δημότη.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σταθόπουλος αναφέρει επί λέξει :
Είναι απορίας άξιο, όμως, για ποιο λόγο η Διοίκηση μετά την πρώτη αποτυχία της προσπάθειας της επέμεινε σαν να μην μεσολάβησε τίποτα. Επιθυμεί Συμπαραστάτη του Δημάρχου, ο οποίος θα εκτελεί καθήκοντα σε διατεταγμένη υπηρεσία;
Είναι προφανές ότι ο κ. Σταθόπουλος αναφέρεται σε μένα, εμμέσως βέβαια (συνήθης τακτική), αφού ήμουν ο υποψήφιος που έλαβα τις ψήφους της Παρατάξεως του κ. Δημάρχου και στην πρώτη και στην δεύτερη διαδικασία. Θα προτιμούσα βεβαίως να ήταν η αναφορά του ευθεία. Νομίζω ότι έτσι επιβάλλει η πολιτική (τουλάχιστον) «ανδρεία».
Είναι πλήρως και απολύτως αποδεκτό από εμένα, ο κ. Σταθόπουλος να καταψηφίσει την υποψηφιότητά μου. Είναι όμως παντελώς απαράδεκτο να μου προσάπτει την μομφή ότι, σε περίπτωση εκλογής μου, θα εκτελούσα (δήθεν) διατεταγμένη υπηρεσία του Δημάρχου αντί των προβλεπομένων από το Νόμο καθηκόντων μου. Βέβαια μπορεί εξ ιδίων να κρίνει τα αλλότρια. Αν όμως ο κ. Σταθόπουλος δεν γνωρίζει (που έτσι πιστεύω) την έννοια της λέξεως «καθήκον», υπάρχει τρόπος να την μάθει. Ας έλθει σε μένα να του την εξηγήσω, αφού την γνωρίζω ως βίωμα υπηρετώντας την επί 32 συναπτά έτη.
Εν πάση περιπτώσει, δεν καλούμαι εγώ να αποδείξω το αυτονόητο, ότι δηλαδή στο πρόσωπό μου (όπως και στων αξίων ανθυποψηφίων μου) συντρέχουν τα ηθικά τουλάχιστον προσόντα για την ανάληψη της θέσεως του Συμπαραστάτη του Δημότη. Καλείται ο κ. Σταθόπουλος να αποδείξει το αντίθετο. Επειδή δεν μπορεί όμως (αν μπορούσε θα το έκανε στο κείμενό του με στοιχεία και όχι με φληναφήματα για εντυπώσεις), μια απλή γραπτή δημόσια συγγνώμη, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, θα μου αρκούσε και θα γινόταν αμέσως δεκτή. Αν δεν το κάνει, θα αναγκαστώ να του θυμίσω άλλο ένα αρχαίο ρητό. Το «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν»…

Αγία Παρασκευή, 25 Νοε 2011
Με Τιμή
Σπύρος Χρ. Παπασπύρος
Σχης ε.α.

24 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ

«Σκληρός Νόμος αλλά Νόμος», για τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην πόλη μας

Σε εφαρμογή του άρθρου 80 περί Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, του νόμου 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων)και τις διατάξεις του Π.Δ 180/1979 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ,ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προχώρησε, στις αρχές της εβδομάδας ,στο σφράγισμα τριών καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος(μη κατοχή άδειας λειτουργίας, παράβαση όρων άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων). Δρομολογείται δε η εκτέλεση αποφάσεων για το σφράγισμα άλλων δύο καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

«Είμαι υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να διασφαλίζεται η τήρηση του Νόμου.Dura Lex Sed Lex-Σκληρός Νόμος αλλά Νόμος» δήλωσε με έμφαση ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Δήλωσης του Δημάρχου για το θέμα των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 23/11/2011.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΛΩΣΗΣ

Ο Δήμος είναι υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας και δράσης, η οποία σέβεται τους πολίτες και τους καταναλωτές. Εφαρμόζει τους νόμους και τις αποφάσεις της διοίκησης και τιμά τις δικαστικές αποφάσεις που δημιουργούν δεδικασμένο στη λειτουργία της επιχειρηματικότητας.

Ο Δήμος είναι θεματοφύλακας των κανόνων δικαίου και κατ’ επέκταση της κοινωνίας δικαίου και δεν μπορεί εκ των πραγμάτων και ούτε επιθυμεί να αποτελεί εφαλτήριο μη σύννομων συμπεριφορών εις βάρος των πολιτών και της εξυπηρέτησης εν γένει του κοινωνικού συνόλου.

Κανείς στην Αγία Παρασκευή δεν μπορεί να είναι υπεράνω των νόμων και του ευ αγωνίζεσθαι (δηλαδή του υγιούς ανταγωνισμού), πολύ περισσότερο στην παρούσα οικονομική κρίση, όπου είναι υποχρέωση όλων μας να μην αφήσουμε απροστάτευτο τον πολίτη και τις ανάγκες του.

Συνεπώς στο πλαίσιο αυτό δεν δικαιολογείται καμία απόκλιση από τους νόμους, ούτε από την πλευρά του Δήμου, ούτε φυσικά από την πλευρά του καλώς επιχειρείν.

Ο Δήμος και ο Δήμαρχος στηρίζουν και ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα και θέλουν να συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της τοπικής αγοράς χωρίς την « επίδειξη» συμπεριφορών και νοοτροπιών που περιφρονούν και απαξιώνουν και τα δικαιώματα των πολιτών και το διοικητικό κύρος της δημοτικής αρχής. Αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτο πεδίο εκατέρωθεν υποχρεώσεων και αναγκαίο προαπαιτούμενο.


Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Βασίλης Ζορμπάς

23 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Έναρξη δεύτερης φάσης οριστικής μελέτης για την κατασκευή του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής

Στο πλαίσιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου προς όφελος των πολιτών, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, σε συνεργασία με την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, έδωσε την εντολή στα αντίστοιχα μελετητικά γραφεία, για την εκπόνηση της δεύτερης φάσης της οριστικής μελέτης αρχιτεκτονικών, στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για την κατασκευή του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής.
Η προμελέτη για το κτίριο έχει ήδη εκπονηθεί και παραληφθεί από το Δήμο Αγίας Παρασκευής.
Αποφασιστικοί παράγοντες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας οικοδομικής άδειας του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής ήταν οι εξής:


1. Η διευθέτηση της πληρωμής των μελετητών για την πρώτη φάση της οριστικής μελέτης
2. Η υπογραφή με αρ. πρωτ. 47041/2-11-2011 απόφασης για την έγκριση παρέκκλισης στο ύψος και στον συντελεστή όγκου του κτιρίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), Δ/νση Οικοδομικών & Κτιριοδομικών Κανονισμών (Ο.Κ.Κ.).
3. Καθοριστικής σημασίας ήταν το ενδιαφέρον και η παρουσία του ιδίου του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για την επίσπευση των διαδικασιών.
Η οικοδομική άδεια περιλαμβάνει, Ανωδομή σε ισόγειο και 3 ορόφους 3.123 τ.μ συνολικά και υπόγειο σε 2 ½ στάθμες, 7.751 τ.μ συνολικά.

Η διαδικασία για την ανέγερση του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής είχε ξεκινήσει πριν 11 χρόνια, το έτος 2000, με Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό. Στις προθέσεις του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά και της Δημοτικής Αρχής είναι να αρχίσει η κατασκευή του στα τέλη του έτους 2013.

Σημειώνεται ότι οι εκροές από ενοικιάσεις Δημοτικών χώρων (Δημαρχείο, ΚΕΠ, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.λ.π ) είναι υψηλές και είναι αυτονόητο ότι με την ολοκλήρωση του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής και την στέγαση των ανωτέρω υπηρεσιών σε αυτό, το αντίστοιχο ποσό θα εξοικονομηθεί και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών, ενισχύοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό κοινωνικών παροχών του Δήμου μας.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 13Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Η 13η Συνάντηση Χορωδιών, ένας θεσμός πλέον για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 7.30, στο Αμφιθέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου.
Έλαβαν μέρος, κατά σειρά εμφανίσεως, η Μικτή Χορωδία Αγίας Παρασκευής υπό την Διεύθυνση του κ. Χρήστου Κουτσονίκα, το Μουσικό Εργαστήρι Χαϊδαρίου «Ο ΑΜΦΙΩΝ» υπό την Διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Πατσαντζόπουλου (μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ), η Μικτή Χορωδία Αργυρουπόλεως υπό την Διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Ευαγγελάτου και η Χορωδία Επιστημόνων Φιλοθέης υπό την Διεύθυνση του κ. Θωμά Λουζιώτη. Οι χορωδοί ερμήνευσαν έργα Ελλήνων και Ξένων δημιουργών και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρισταμένους.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν, εκ μέρους της Μικτής Χορωδίας του Δήμου μας, το μέλος της και Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παναγόπουλος, εκ μέρους του Προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ κ. Βασίλη Σάρκουλα (λόγω ασθενείας του), η Δημ. Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ κ. Μαρία Μπράμη, ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέως κ. Μανιάτης.

22 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ

Η καταδίκη σε 8 μήνες φυλάκιση και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ του επιχειρηματία του Da Vinci για την κατεδάφιση της Βίλας Σιστοβάρη το 2006 αποτελεί δικαίωση των θέσεων όσων αγωνίζονται σταθερά και αταλάντευτα για τη διάσωση και διαφύλαξη των κληροδοτημάτων της πόλης μας.

Όπως είναι γνωστό, η μήνυση κατατέθηκε το 2006 από τον τότε Δήμαρχο Αντώνη Σιδέρη και τον Κώστα Κατσάρα, ενώ ουσιαστική συνδρομή στη δίκη είχαν οι Κατερίνα Γιαγή και Σωτήρης Παπαμιχαήλ.

Η συγκεκριμένη απόφαση επιβεβαιώνει ότι η αντιπαράθεση με συμφέροντα που αντιστρατεύονται εκείνα της πόλης, μπορεί να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα, όταν ενωμένοι υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει την δικαστική απόφαση, να τροποποιήσει το σχέδιο πόλης και να κηρύξει το Κτήμα Σιστοβάρη χώρο αναψυχής και πολιτισμού των κατοίκων. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να υπερασπισθεί την κοινωνία.
21/11/11

ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ Σ.Ε.Δ.Ε ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ

Όπως μας ενημερώνει ο κος Ιωάννης Σταθόπουλος ("Νίκη για την Αγία Παρασκευή"):

Η Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων (Σ.Ε.Δ.Ε.) για το έργο της ανάπλασης πεζοδρομίων της οδού Αγ. Ιωάννου αποτελεί την τεχνική επιβεβαίωση των ευθυνών της Διοίκησης του πρ. Δημάρχου Β. Γιαννακόπουλου που με τον πρ. αντιδήμαρχο Κ. Κρητικίδη έκαναν τον πολιτικό – οικονομικό σχεδιασμό του έργου που έμεινε ημιτελές.
Στα πολυσέλιδα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ της Έκθεσης του Σ.Ε.Δ.Ε. σμιλεύεται το ανάγλυφο της όλης υπόθεσης με τρόπο επιστημονικά αδιαμφισβήτητο. Ορισμένες από τις ΄΄αστοχίες – παρανομίες΄΄ είναι :

1. Η ακύρωση της σύμβασης που είχε υπογραφεί επί Δημαρχίας Αντώνη Σιδέρη
2. Η εκ νέου δημοπράτηση του έργου παρά την ανυπαρξία διαθέσιμων πιστώσεων από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΗΣΕΑΣ.
3. Η απώλεια της διαθέσιμης πίστωσης από το ΕΤΕΡΠΣ, λόγω μη εμπρόθεσμης υποβολής των παραστατικών.
4. Η καθυστέρηση λόγω της αρχικής επιλογής του β’ μειοδότη, αντί του τελικά δικαιωθέντος πρώτου μειοδότη.
5. Η αύξηση των δαπανών για ΄΄νέες εργασίες΄΄, οι οποίες όμως ήδη προβλέπονταν στην εργολαβική σύμβαση.
6. Η μη σύνταξη πρωτοκόλλων παραλαβής των αποκαλούμενων αφανών εργασιών και
7. Η παράκαμψη της Τεχνικής Υπηρεσίας σε δύο περιπτώσεις.

Η μεγαλύτερη αστοχία είναι η απώλεια των πιστώσεων που είχαν δεσμευθεί επί Δημαρχίας Σιδέρη και η παραπομπή της ανάπλασης στις καλένδες, λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης.
Η Διοίκηση Ζορμπά όμως δεν πρέπει να επαναπαύεται. Πρέπει τάχιστα να αποκαταστήσει συνθήκες ασφαλούς βαδισιμότητας και κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης της Αγίου Ιωάννου, διότι οι πολίτες ευρίσκονται σε απόγνωση, λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή και πλέον κρίνουν πολύ αυστηρά κα τη νέα δημοτική αρχή.
21/11/11

20 Νοεμβρίου 2011

ΛΕΥΚΟ !!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙ-ΓΙΑΝΝΗ

Το πλαίσιο προτάσεων που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31/10/2011, από την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄ για τα προβλήματα στην πλατεία του Αι-Γιάννη και των γύρω δρόμων (τοποθέτηση Σωτ. Παπαμιχαήλ) ήταν:


1. Εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπει τη μη χορήγηση αδειών μουσικής, εάν ενοχλούνται οι κάτοικοι.
2. Εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (2005) σχετικά με το ωράριο μουσικής και την κοινή ησυχία.
3. Έκδοση Τοπικής Κανονιστικής Απόφασης κατόπιν διαβούλευσης με τους φορείς των κατοίκων και των καταστηματαρχών σχετικά με τους όρους χορήγησης αδειών αναψυκτηρίων κλπ. καταστημάτων αλλά και αδειών μουσικής, με σκοπό την ανάκτηση του οικιστικού χαρακτήρα της περιοχής.
4. Καθημερινή παρουσία του Δήμου και έλεγχος από τη Δημοτική και Ελληνική Αστυνομία των προκλητικών παρανομιών.
5. Καμία νέα άδεια αναψυκτηρίου κλπ, έως την έκδοση της Κανονιστικής Απόφασης.
6. Ανάκληση των αδειών των καταστημάτων που ενοχλούν τους κατοίκους.

Ιδιαίτερη έκπληξη στην ψηφοφορία απετέλεσε το γεγονός λευκής ψήφου από τις παρατάξεις Ζορμπά, Γιαννακόπουλου και Γκιζιώτη.
Δυστυχώς η στάση της Διοίκησης Ζορμπά αλλά και της «αντιπολίτευσης» Γιαννακόπουλου δεν δείχνουν στοιχεία βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης σε μία περιοχή, που τα προβλήματα οξύνονται μέρα με τη μέρα. Αδιαφορούν για την καθημερινότητα των κατοίκων του Αι-Γιάννη ; Αδυνατούν να υπερασπισθούν την κοινωνία ;
Μελανό σημείο της Διοίκησης αποτέλεσε η σκαιότατη επίθεση κατά του εκπροσώπου του Εξωραϊστικού Συλλόγου.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄ θα συνεχίσει την προσπάθειά της μαζί με τους κατοίκους και τους φορείς τους για τον έλεγχο της παραβατικότητας και τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους.
14/11/11

Μ. ΓΑΒΡΑΣ: εκτακτο Τελος Ακινητων και Κοινωνικη Πολιτικη του Δημου. Μια προταση.

Αγία Παρασκευή 12.11.2011

Με την έκδοση ψηφίσματος «ανέξοδης» συμπαράστασης στους συμπολίτες μας που αδυνατούν να πληρώσουν το ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ μέσω της ΔΕΗ, η Δημοτική Αρχή αναμένοντας την απόφαση στις 2.12.2011 του Συμβουλίου της Επικρατείας για την συνταγματικότητα του μέτρου, καταγγέλλει αυτή την πολιτική και δηλώνει την βαθειά ανησυχία και αντίθεσή της.
Παράλληλα στην ίδια συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου, εισηγήθηκε ως μέτρο «κοινωνικής ευαισθησίας» την μείωση των τελών για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό κατά 2% και την μηδενική (0%) του Δημοτικού φόρου.
Το πρόβλημα. Όπως επισημάνθηκε από την πλευρά μου, αυτή η απόφαση δεν δίνει καμιά απάντηση στην αγωνία όλων εκείνων που πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν όχι μόνο το ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ αλλά ούτε και τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Και ο αριθμός αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΔΕΗ διαρκώς αυξάνεται.
Σ’ αυτή την κατηγορία συνδημοτών μας δεν έχουν καμιά αξία τα ψηφίσματα και η εκδήλωση «ανέξοδης» συμπαράστασης. Ούτε η μείωση κατά τρία ευρώ (3€) το χρόνο των δημοτικών τελών για ένα διαμέρισμα των 100τ.μ.(τόση είναι η μείωση κατά 2%), αποτελεί ελάφρυνση στον οικογενειακό προϋπολογισμό, ούτε δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου.
Αυτοί οι δημότες έχουν ανάγκη την πραγματική βοήθεια στην αντιμετώπιση της έκτακτης οικονομικής ανάγκης στην οποία έχουν περιέλθει εξ αιτίας της ανεργίας και της ανάλγητης μείωσης των μισθών και των συντάξεων.
Η Πρόταση. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να κινηθεί η Δημοτική Αρχή και να αποδεχθεί την πρόταση που κατέθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με μια αύξηση κατά πέντε (5%) στον Δημοτικό φόρο προκύπτει ετήσια επιβάρυνση μόλις δυο ευρώ (2€) σε κάθε διαμέρισμα 110τ.μ.,ενώ ο δήμος θα εισπράξει 50.000€ επιπλέον. Με αυτό το ποσό μπορεί να δώσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 300 - 500€, μέσα από τις διαδικασίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας, σε 100-150 συνδημότες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.
Είναι γεγονός πως ο Δήμος δεν πάσχει από 50.000€ ούτε είναι δύσκολο να βρεθεί αυτό το ποσό για τον συγκεκριμένο σκοπό. Έχει όμως μεγάλη, ύψιστη θα έλεγα, παιδαγωγική αξία, πρώτος ο Δήμος να αναδείξει την σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης και της έμπρακτης εκδήλωσης της κοινωνικής μέριμνας, σαν απαραίτητο στοιχείο ανασυγκρότησης και ενοποίησης της τοπικής κοινωνίας.
Οι δυο δρόμοι.
Η Δημοτική Αρχή αντί να διαλέξει τον δύσκολο δρόμο να πείσει τους συνδημότες μας πως με δυο ευρώ (2€) επιβάρυνση το χρόνο σε κάθε οικογένεια και δεν θα προκληθεί βλάβη στην οικονομική τους κατάσταση και θα ενισχυθούν πραγματικά συνδημότες μας που έχουν αποδεδειγμένη ανάγκη, αυτή διάλεξε τον εύκολο δρόμο και την εφήμερη δόξα των πηχυαίων τίτλων στα τοπικά ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) για μείωση των τελών κατά 2%.
Αναγκαστική η μείωση των τελών. Εκτός των άλλων βέβαια, αυτή η μείωση κατά 2% των τελών για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, δεν ήταν πολιτική επιλογή και εκδήλωση κοινωνικής ευαισθησίας από την δημοτική αρχή. Ήταν μια αναγκαστική πράξη υπαγορευόμενη από τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του συγκεκριμένου τέλους. Από την στιγμή που τα μισθολογικά έξοδα της υπηρεσίας καθαριότητας έχουν μειωθεί δραματικά, εξ αιτίας της μείωσης των μισθών των υπαλλήλων, είναι αναγκαστική και η μείωση των εσόδων για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας.
Συμπέρασμα. Τέλος, μπορούμε να πούμε πως η δημοτική αρχή έχει ένα δρόμο να ακολουθήσει στην κοινωνική πολιτική, πέρα και έξω από ψηφίσματα και ανέξοδες συμπαραστάσεις.
Όλοι μαζί, Δημοτική Αρχή, Δημοτικό Συμβούλιο και Δημότες, να αναζωογονήσουμε το Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, που είχε ξεκινήσει να διαμορφώνεται την προηγούμενη τετραετία, σε διαφορετικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και να εμπλουτιστεί με νέες ιδέες και πρακτικές που επιβάλλει η σημερινή πραγματικότητα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε αξιόπιστα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουμε τις νέες ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά και να βοηθήσουμε όλους τους συνδημότες μας που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη.

Μιχάλης Γαβράς
Δημοτικός Σύμβουλος
http://gavrasmichael.blogspot.com/

19 Νοεμβρίου 2011

Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΡΝΗΣΗ ΖΟΡΜΠΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Χωρίς καμία διάθεση συνεννόησης, σε σημείο που αναρωτιέται κανείς για τις προθέσεις του, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Β. Ζορμπάς στην συνεδρίαση (31/10/2011) με θέμα την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη. Επέμεινε, έτσι, σε στενή παραταξιακή υποψηφιότητα, αρνούμενος κάθε συναινετική πρόταση.
Η στάση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄ εξηγήθηκε σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου όπου ο Γιάννης Σταθόπουλος κάλεσε κατ’ επανάληψη το Δήμαρχο σε προσπάθεια ανεύρεσης υπερ-παραταξιακής υποψηφιότητας κύρους.
Είναι απορίας άξιο, όμως, για ποιο λόγο η Διοίκηση μετά την πρώτη αποτυχία της προσπάθειας της επέμεινε σαν να μην μεσολάβησε τίποτα. Επιθυμεί Συμπαραστάτη του Δημάρχου, ο οποίος θα εκτελεί καθήκοντα σε διατεταγμένη υπηρεσία ;
Η Διοίκηση Ζορμπά θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις προτάσεις της ΄΄ΝΙΚΗΣ΄΄ για συναινετική εκλογή ή να προτείνει άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση αυτή. Δυστυχώς ούτε το ένα συνέβη ούτε το άλλο, με αποτέλεσμα να καταψηφισθεί και πάλι η πρότασή της.
Η ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄ θα επιμείνει στη συναινετική εκλογή άξιου Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ο οποίος θα υπερασπισθεί την κοινωνία, στην πιο κρίσιμη στιγμή της.
14/11/11

ΑΚΡΙΒΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη ανάρτηση στο blog (http://agparaskevi.blogspot.com/2011/10/15-saint-brieuc.html) στο Δημ.Συμβούλιο την Δευτέρα 31/10/11 υπήρξε θέμα για την μετάβαση αντιπροσωπείας στο Saint-Brieuc Γαλλίας ,από 8-13 Δεκεμβρίου 2011 στο πλαίσιο του εορτασμού των 20ων γενέθλιων αδελφοποίησης των δυο πόλεων. Τώρα έρχεται και η επιβεβαίωση από τον κ. Μουστόγιαννη:

Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κ.Ζορμπάς εισηγήθηκε την αποστολή 15 ατόμων (Δήμαρχος-Δημ.Σύμβουλοι-Δημ.Υπάλληλοι) στην Γαλλία σε αδελφοποιημένη πόλη.Το συνολικό κόστος ανέρχεται στις 19.000 ευρώ.
Δεν είναι δυνατόν αυτές τις δύσκολες στιγμές για την χώρα μας
οι πολίτες να πληρώνουν για ταξίδια.
Προσωπικά δεν είμαι κατά της αδελφοποιήσης αλλά τέτοιες ώρες πρέπει να είμαστε πιο ευαίσθητοι.
Λυπάμαι που ο Δήμαρχος αλλά και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις(εκτός παράταξης Γκιζιώτη και εμένα) συναίνεσαν με την θετική ψήφο τους. Η ηγεσία του Δήμου συνεχίζει τακτική που έχει επανειλλημένα έχει καταγγείλει.

Αλέξανδρος Μουστόγιαννης
Δημοτικός Σύμβουλος

Επίσης σε ερώτηση του κ. Μουστόγιαννη για το αν υπήρξε διαγωνισμός για το γεύμα που παρατέθηκε σε 100 νέους από αδερφοποιημένη πόλη, δεν υπήρξε απάντηση.

Μέσα στον Οκτώβριο η Δημοτική Αρχή δεξιώθηκε 100 νέους από αδελφοποιημένη πόλη.Μετά από επανειλλημένες ερωτήσεις μου κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον Δήμαρχο εάν έγινε διαγωνισμός για το συγκεκριμένο γεύμα δεν έχω πάρει απάντηση. Βέβαια γνωρίζουν άπαντες ότι δεν έγινε κανένας διαγωνισμός. Ο Δήμαρχος για πολλοστή φορά είναι αντίθετος στις εξαγγελίες του όσον αφορά τις απευθείας αναθέσεις. Η αντιμετώπιση όμως στο συγκεκριμένο θέμα αδικεί όλους τους επαγγελματίες της πόλης μας οι οποίοι έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στς προσφορές. Είναι ξεκάθαρο ότι η ηγεσία του Δήμου έχει πάρει λάθος πορεία και η ανοχή που έδειχναν οι πολίτες φαίνεται να τελειώνει.

Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΔΕΗ

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει όσους πολίτες επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην πληρώσουν το έκτακτο τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ, ότι η Αντιδημαρχία Επικοινωνίας /Καθημερινότητας-Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολίτη ,από την Δευτέρα 21/11/2011,θα δέχεται τα απαραίτητα δικαιολογητικά ,ώστε ο Δήμος να προχωρήσει σε εξώδική δήλωση γνωστοποίησης πληρωμής των πραγματικών οφειλών προς την ΔΕΗ και τους πιθανούς εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος και να αποτρέψει την διακοπή ηλεκτροδότησης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ:

Αφού πληρώσουμε το ποσό που αντιστοιχεί στην πραγματική οφειλή μας (συνολικό ποσό οφειλής μείον ποσό που αντιστοιχεί στο έκτακτο τέλος ακινήτων-ΕΕΤΗΔΕ) σε ΑΤΜ τράπεζας συμβεβλημένης με ΔΕΚΟ για ηλεκτρονική πληρωμή , προσκομίζουμε στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, Μεσογείων 415-417, Ισόγειο, από 9.00 -12.00 το πρωί),τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία του λογαριασμού ΔΕΗ,
2. Φωτοτυπία της απόδειξης πληρωμής που πήραμε από το ΑΤΜ
3. Φωτοτυπία ταυτότητας

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας παρακαλούμε να σιγουρευτείτε ότι προσέρχεστε στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολίτη έχοντας όλες τις παραπάνω απαιτούμενες φωτοτυπίες μαζί με τα πρωτότυπα αντίστοιχα έγγραφα .

Υποβάλλουμε τις φωτοτυπίες και υπογράφουμε εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, έτσι ώστε αντί ημών και για λογαριασμό μας να προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια και να υπογράψει σχετική εξώδικη δήλωση ώστε να γνωστοποιηθεί στη ΔΕΗ και σε όλους τους εναλλακτικούς παρόχους η πληρωμή από μέρους μας των πραγματικών οφειλών μας προς αυτούς.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου κανένα σπίτι να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Επιπλέον, ειδοποιούμε το Δήμο Αγίας Παρασκευής για κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μη πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων.

Για πληροφορίες, απευθυνθείτε στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολίτη του Δήμου Αγίας Παρασκευής, στα τηλέφωνα:213 2004 503,530,534(εργάσιμες ημέρες, από 9.00 έως 14.00)
.

17 Νοεμβρίου 2011

Ο Τ. ΚΟΖΟΚΟΣ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ

Αισθάνομαι την ανάγκη αποχωρώντας από αυτό το αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί
τα Εργαστήρια Τέχνης, αδιέξοδο που προσβάλλει και εμένα προσωπικά αλλά κυρίως τους μαθητές και σπουδαστές μας, να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους τους φίλους αλλά και τους ελάχιστους πολιτικούς του Δήμου μας που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου αλλά και την ιδέα που άνοιξε τον δρόμο σε πολλούς συνδημότες μας.

Σήμερα μετά από 27 χρόνια αφήνω τον χώρο που τόσο με πάθος υπερασπίστηκα και αγάπησα, για να αναπτύξει η σημερινή Δημοτική διοίκηση του Δήμου μας τις δικές της Ιδέες για τον «πολιτισμό».

Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα αυτή η παρωδία και έως τότε, αγαπητοί συνδημότες, καλή απόλαυση!

Μετά τιμής

Επίκ. Καθηγ. Δ. Π. Θ.
Τάκης Κοζόκος
γλύπτης- εικαστικός

13η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ



Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί η 13η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Γραβιάς 6 και ώρα 7:30μμ).

16 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ, Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Το 30% των ιδιωτών τραπεζιτών (βλπ PSI) δεν δέχονται να συμμετάσχουν στο κούρεμα του Ελληνικού χρέους, εξ ού και η επίσκεψη του Τ. Νταλάρα στην Ελλάδα. Αν λοιπόν δεν συμφωνήσουν έως τις αρχές του Ιανουαρίου επέρχεται η κατάρρευση.
Και σκέφτομαι λοιπόν:

-αν δεν δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης ... καταρρέουμε

-αν δεν γίνει το κούρεμα ... καταρρέουμε

-αν δεν πάρουμε σκληρότερα μέτρα ... καταρρέουμε

άρα αφού δεν την γλιτώνουμε με καμία δύναμη, γιατί το παιδεύουμε;

Έτσι κι αλλιώς κερδισμένη από όλη αυτή την τρέλα είναι στην Ευρώπη η Γερμανία μιας και αυτής ήταν η ιδέα, μετά τον β΄παγκόσμιο πόλεμο, για την δημιουργία της ΕΕ και στην χώρα μας η "υψηλή κοινωνία" των κλεφτών και των απατεώνων που έτρωγαν τόσα χρόνια απ' όπου μπορούσαν και στο τέλος θα φάνε κι εμάς.

Το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο.

Ο δε πιο μεγάλος νικητής θα είναι οι απανταχού τράπεζες, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα πάρουν πίσω τα χρήματα που με τόση σπουδή και επιμονή μας δάνειζαν ακόμα κι όταν οι δείκτες ήταν απαγορευτικοί.

Αλήθεια πως ξεχωρίζει ο καλός τραπεζίτης από τους κατ' επάγγελμα πολιτικούς! Το διαπίστωσα παρακολουθώντας την ομιλία του ολόφρεσκου πρωθυπουργού μας, όταν σε κάποια στιγμή αφαιρέθηκα και νόμιζα ότι έχω πάει σε τράπεζα να ζητήσω δάνειο και ο καλός υπάλληλος μου εξηγεί τα θετικά της κίνησής μου ....

Αλλά και ο ΓΑΠ όμως εκεί βράχος

-βρε φύγε,

-όχι δεν φεύγω

Αυτή την καρέκλα την έχει με έρωτα, μεγάλη αγάπη.

Άλλη καρέκλα πάλι ευτύχισε να δοκιμάσει και ο Καρατζαφέρης μετά από τόσο αγώνα και τρέξιμο. Έβαλε τον Άδωνη σε υπουργείο και καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι.

Ο δε Σαμαράς μου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να ρίξει το βουνό με κουτουλιές, αλλά μέχρι στιγμής έχει γεμίσει καρούμπαλα. Η πίεση που δέχεται πρέπει να είναι μεγάλη και έχει και τον Καμμένο να του δημιουργεί προβλήματα.

Το προσέξατε άραγε πόσο γρήγορα διαγράφονται οι βουλευτές που λένε το πασιφανές και το δίκαιο; Όσο γρήγορα διαγράφονται αυτοί, άλλο τόσο γρήγορα μπαίνουν και τα σκληρά μέτρα εναντίον του άμαχου πληθυσμού.

Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πως θα τελειώσει όλο αυτό το πανηγύρι, δεν λυπάμαι και δεν αγχώνομαι, μόνο που μερικές φορές "τσαντίζομαι" και θέλω να προβώ σε μη νόμιμες ενέργειες εναντίον αυτής της οικονομικής δικτατορίας. Σκέφτομαι και τον απλό πολίτη όπως την μάνα μου, την γειτόνισσα, τον παππού στο καφενείο που δεν ξέρουν στα νύχια ποιας Σκύλλας και ποιας Χάρυβδης έχουμε πέσει και ενώ στα γεράματα θέλανε να ξεκουραστούν λίγο, τώρα αγωνιούν για τα παιδιά και τα εγγόνια, ανήμποροι να αντιδράσουν.

Αυτό με πειράζει πιο πολύ, που 300 γαϊδούρια δεν νοιάζονται για τίποτε άλλο πέρα από τον εαυτό τους. Που ξέχασαν από που ξεκίνησαν οι περισσότεροι, από ποια χωράφια και ποια βουνά και τώρα θάβουν ζωντανές τις ελπίδες και τα όνειρα των συμπατριωτών τους.

Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες και όπως λέει ο λαός "ότι σπείρεις, θα θερίσεις" και οι θύελλες είναι πιο κοντά απ' ότι φαντάζονται.

Κυρίες και κύριοι σας πήραμε χαμπάρι και σας περιμένουμε στη στροφή.

Να ξέρετε ακόμα, ότι πέφτοντας, εσείς θα χτυπήσετε περισσότερο από μας.


..........................................................................Λένα Μαρκή

"ΔΙΚΤΥΟ ΔΡΑΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" - "ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ"

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


................................ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Δίκτυο δράσης και αλληλεγγύης» από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Όταν οι καιροί δυσκολεύουν και όλοι εκτιμούμε ότι «αγριεύουν», ένας από τους βασικούς στόχους της συλλογικής δράσης δεν μπορεί παρά να είναι η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης. Όχι με το πνεύμα της «φιλανθρωπίας» του δυνατού προς τον αδύναμο αλλά με το πνεύμα της ισότιμης και αλληλέγγυας ανθρωπιάς, μιας ανθρωπιάς που σέβεται την αξιοπρέπεια όλων. Μέσα στο πλαίσιο αυτό είναι ενταγμένη η πρόταση της Ένωσης Γονέων προς τον Δήμο μας όπως εκφράστηκε με την από 19/10/2011 επιστολή μας όπου, με αφορμή το φαινόμενο υποσιτισμού μαθητών σε διάφορα σχολεία της πόλης και εκτιμώντας ότι πολύ σύντομα το φαινόμενο θα ενταθεί, ζητήσαμε ως Ένωση Γονέων από τον Δήμο να οργανώσει έτσι τις υπηρεσίες του ώστε να αντιμετωπίσει την κατάσταση και προτείναμε να αναπτυχθεί ένα «δίχτυ προστασίας» των μαθητών με την συνεργασία Κοινωνικής Υπηρεσίας-Διευθυντών Σχολείων και Συλλόγων Γονέων. Το ίδιο θέμα θέσαμε και κατά τη σύσκεψή μας στις 24 Οκτωβρίου 2011 με τον Δήμαρχο και όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις.
Εκτιμούμε ως απόλυτα θετική την ενέργεια του Δήμου να συστήσει το «Δίκτυο δράσης και αλληλεγγύης» στα σχολεία και καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων-μέλη της Ένωσης να συνεργαστούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με ευαισθησία και διακριτικότητα.
Ευελπιστούμε δε ότι ο Δήμος θα στηρίξει και θα αναπτύσσει σταθερά αυτό το «Δίκτυο δράσης και αλληλεγγύης» ανάλογα και αντίστοιχα με τις συνθήκες που θα ισχύουν, προσπαθώντας να προλαβαίνει τους καιρούς.

«Καθαρίστριες των σχολείων»
Η καθαριότητα των σχολείων είναι ένας από τους πλέον ευαίσθητους τομείς λειτουργίας των σχολείων. Η σωστή και οργανωμένη καθαριότητα των σχολείων δεν είναι απλά προϋπόθεση για την υγιεινή διαβίωση των παιδιών μας αλλά αποδεικνύει και το επίπεδο του πολιτισμού μας.
Καθαρό σχολείο χωρίς καθαρίστρια δεν νοείται. Καθαρίστρια απλήρωτη και ανασφάλιστη είναι ντροπή για όλους μας. Εκτός από τις μόνιμες (σε προσωποπαγείς θέσεις) καθαρίστριες οι οποίες καλύπτουν περίπου τα μισά σχολεία της πόλης μας υπάρχουν και οι «επί συμβάσει έργου» που καλούνται με ελάχιστα χρήματα να καλύπτουν την καθαριότητα των σχολείων μετά το πέρας της λειτουργίας τους.
Από 1/1/2011 η αρμοδιότητα της καθαριότητας των σχολείων «πέρασε» στους Δήμους. Και για μεν τις μόνιμες καθαρίστριες η πληρωμή τους δεν επιβαρύνει τον Δήμο μας, για τις «επί συμβάσει έργου» όμως η πληρωμή τους καλύπτεται (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ). Για την περασμένη σχολική χρονιά (2010-2011) η πληρωμή των καθαριστριών γινόταν από τις Σχολικές Επιτροπές και μέχρι στιγμής από το ΕΙΝ έχει καλυφθεί το 30% του κόστους ενώ το υπόλοιπο 70% αναμένεται να εισπραχθεί από τις Σχολικές Επιτροπές. Για την τρέχουσα σχολική χρονιά οι συμβάσεις υπογράφηκαν από τις Σχολικές Επιτροπές και οι καθαρίστριες εργάζονταν ανελλιπώς από 01/09/2011 στα σχολεία.
Ως Ένωση Γονέων από την έναρξη ακόμα της σχολικής χρονιάς ζητήσαμε από την Δημοτική Αρχή να πληρώνει τις καθαρίστριες από τα ταμεία των σχολικών επιτροπών και ας μην έχουν έρθει τα αντίστοιχα κονδύλια. Κι αυτό γιατί θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχουν εργαζόμενοι που προσφέρουν καθημερινά στα παιδιά μας και δουλεύουν απλήρωτοι. Είναι θέμα ηθικής τάξης και ουσιώδους σεβασμού προς τον εργαζόμενο.
Το θέμα αυτό θέσαμε τόσο στις συνεδριάσεις των Σχολικών Επιτροπών όσο και στη σύσκεψη στις 24/10/2011 με τον Δήμαρχο και τις Δημοτικές Παρατάξεις.
Η Δημοτική Αρχή την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να καλύψει άμεσα την πληρωμή των καθαριστριών των σχολείων. Εκτιμώντας θετικά την απόφαση αυτή, θέλουμε να επισημάνουμε ότι η καθαριότητα των σχολείων για να είναι επαρκής απαιτεί την παρουσία καθαριστριών κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται και 2η καθαρίστρια. Για το θέμα αυτό έχουμε ήδη καταθέσει από τον Μάιο του 2011 μελέτη με τις ανάγκες για επιπλέον καθαρίστριες για το σύνολο των σχολείων της πόλης. Είμαστε δε στη διάθεση της δημοτικής αρχής να «επικαιροποιήσουμε» τη μελέτη αυτή με βάση τις τρέχουσες ανάγκες, ανάγκες που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι επιτακτικές.

Αγία Παρασκευή 16/11/2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο

15 Νοεμβρίου 2011

"ΝΙΚΗ": ΜΕΙΩΣΗ 2% ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ

Η μείωση κατά 2% του ανταποδοτικού Δημοτικού τέλους Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού αποτελεί επικοινωνιακή κίνηση της Διοίκησης του Δήμου μας. Σε μια εποχή που τα νοικοκυριά πλήττονται από τα συνεχή μέτρα φοροδότησης, την ανεργία και τις μειώσεις μισθών, η μείωση π.χ. κατά 3 ευρώ ετησίως για μια οικογένεια που διαμένει σε 100 τ.μ. είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Προτείναμε μεγαλύτερη μείωση του Δημοτικού τέλους με διαβάθμιση μεγέθους κατοικίας όπως και παραμονή του ως είναι σήμερα στις κατηγορίες μεγάλων επιχειρήσεων, σούπερ μάρκετ, τραπεζών κ.α. Η Διοίκηση, αντ’ αυτού ακολούθησε την πεπατημένη χωρίς καμία ανάλυση της οικονομικής διαστρωμάτωσης της πόλης και των πολλών ή λίγων τετραγωνικών.
Η σημερινή Διοίκηση κινείται και δρα χωρίς έμπνευση, όραμα και λεπτομερή ανάλυση των δεδομένων της πόλης μας. Η υπεράσπιση όμως της κοινωνίας και οι αλλαγές στην Αγία Παρασκευή αποτελούν μέγα ζητούμενο.

Γιάννης Σταθόπουλος
14/11/11



14 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΟΔΑΠ: ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π)

Ο ΠΑΟΔΑΠ θα ήθελε να διαβεβαιώσει του πολίτες του Δήμου μας ότι το Δημοτικό μας Ωδείο έχει ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία του συνεχίζοντας την υψηλού επιπέδου μουσική μόρφωση των μικρών και μεγάλων μαθητών του.

Πρόθεσή μας είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των μουσικών σπουδών καθώς και η δημιουργία νέων σύγχρονων εκπαιδευτικών παροχών στους μαθητές μας.

Τα μαθήματα έχουν ήδη αρχίσει, και οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά.

Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού μας Ωδείου είναι ο καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών και Κλασικής κιθάρας Κουμεντέρης Θανάσης, καθηγητής του Ωδείου μας.

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ (14/11 - 16/12/11)

«Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αγίας Παρασκευής»
Από 14 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2011

Στα πλαίσια της «Μεγάλης Γιορτής Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αγίας Παρασκευής» που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο μας, από 14 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2011,ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς κάλεσε τους μαθητές όλων των σχολείων της πόλης μας να δώσουν το «παρών» και να συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, αποστέλλοντας την παρακάτω επιστολή:

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Αγαπητοί μου μαθητές,

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με το εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών: «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», εφαρμόζει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο όλοι σας μπορείτε να ανακυκλώνετε άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της δυναμικής της ανακύκλωσης στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, ώστε ακόμα περισσότεροι δημότες και μαθητές να γνωρίσουν το Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πόλη και να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ανακύκλωσης, θα πραγματοποιηθεί η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αγίας Παρασκευής» από τις 14 Νοεμβρίου έως και τις 16 Δεκεμβρίου 2011.

Λόγω της σημαντικότητας που έχει η ανακύκλωση αλλά και η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών, τονίζεται ότι η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αγίας Παρασκευής», όπως και οι αντίστοιχες Γιορτές στους άλλους Δήμους της χώρας, τελούν υπό την Αιγίδα της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας κου. Κάρολου Παπούλια και είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων.

Από 14 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2011, στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής που είναι τοποθετημένο και λειτουργεί στην :

Πλατεία Αγίας Παρασκευής

θα μπορείτε να επιστρέφετε για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές, γυάλινες συσκευασίες, αλλά και πλαστικές σακούλες.

Η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αγίας Παρασκευής» περιλαμβάνει:

Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους μαθητές ΟΛΩΝ των σχολείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο οποίος θα πραγματοποιείται έως 16 Δεκεμβρίου 2011.
Διοργάνωση happenings στο χώρο του κάθε Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κατά τη διάρκεια της Γιορτής Ανακύκλωσης αλλά και τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές της Γιορτής Ανακύκλωσης.
Σας γνωρίζω επίσης ότι στο Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης υπάρχουν σημαντικά δώρα για κάθε μαθητή από τα σχολικά τμήματα που θα συλλέξουν τα περισσότερα κουπόνια και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αλλά και εκπλήξεις για όλους.

Σας περιμένουμε στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής, έως 16 Δεκεμβρίου 2011, για να ανακυκλώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να μάθουμε για την ανακύκλωση και να παίξουμε, γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας.

…γιατί εσείς και το περιβάλλον είστε το μέλλον του κόσμου

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Βασίλης Ζορμπάς

Πληροφορίες : Δ/νση Περιβάλλοντος , τηλ. 213.2004506


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 9.30π.μ., ο αγώνας δρόμου μικρών παιδιών (αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 4-8 και 8-12 ετών), στα πλαίσια του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, μεγάλος αριθμός παιδιών συνοδευόμενα από τους γονείς τους, έλαβαν μέρος με ενθουσιασμό, τρέχοντας στις διαδρομές που είχαν επιλεγεί ανάλογα με την ηλικία τους. Με το πέρας των αγώνων, απονεμήθηκαν μετάλλια στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας ενώ αναμνηστικά διπλώματα απονεμήθηκαν σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος.

Την εκκίνηση των αγώνων σήμανε ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς.
Τους αγώνες παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Βασίλης Σάρκουλας, ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Γιάννης Παύλου, η Αντιδήμαρχος κ. Ελένη Δάβαρη, η Πρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Έφη Καψοκεφάλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ζωή Φωτεινού, κ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος και κ. Γεράσιμος Βλάχος καθώς και τα μέλη του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Ηλέκτρα Αντωνοπούλου, κ. Γιάννης Καραγιαννάκης και κ. Σπύρος Παπασπύρος .

ΠΑΡΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ. ΖΟΡΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ κου Βασίλη Σεβαστή, του Δημάρχου Μαραθώνα κου Ιορδάνη Λουΐζου και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του ΚΜΑ κου Κώστα Παναγόπουλου, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Επικοινωνίας – Καθημερινότητας κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου, παρέστη στην Τελετή Έναρξης του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών 2011, που τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και της UNESCO και ήταν αφιερωμένος στο Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η Τελετή πραγματοποιήθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011 ,στις 11.00 το πρωί. Ακολούθησε Λαμπαδηδρομία από τον Τύμβο μέχρι την αφετηρία του Κλασικού Μαραθωνίου και άναμμα Βωμού-Τελετή.

Στα πλαίσια της παρουσίας του στην Τελετή, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και είχε την ευκαιρία να του μεταφέρει και να τονίσει για μια ακόμα φορά την αγωνία και το ενδιαφέρον του Δήμου μας για το θέμα της βίλας ΙΟΛΑ.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών έχει μία πολύ ξεχωριστή θέση στο παγκόσμιο αθλητικό και πολιτιστικό στερέωμα ,λόγω του προνομίου της κλασικής διαδρομής του που κάνει τα εκατομμύρια δρομείς όλου του κόσμου να θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Ο Τύμβος του Μαραθώνα και η Ιστορική Εκκίνηση του Μαραθωνίου Δρόμου του 1896 είναι τα δύο ιστορικά του σύμβολα.

12 Νοεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:"ΜΟΝΑΞΙΑ, ΑΔΙΕΞΟΔΑ & ΕΘΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ"

Το Κέντρο πρόληψης εξαρτήσεων & προαγωγής ψυχικής υγείας "Αργώ" σε συνεργασία με την Ένωση συλλόγων γονέων σας προσκαλούν στην ομιλία με θέμα:
"Μοναξιά, αδιέξοδα & εθισμοί στην εφηβεία"

την Δευτέρα 14/11/2011 και ώρα 6:30μμ στο 1ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, Αιτωλίας 31.

10 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΡΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1) ΣΥΣΤΑΣΗ «ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

2) «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ,ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, στην προσπάθεια του να στηρίξει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να καλύψουν βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες συστήνει το “Δίκτυο Δράσης και Αλληλεγγύης”.

Σκοπός του “Δικτύου Δράσης και Αλληλεγγύης”, είναι να ενημερωθεί ο Δήμος για τις περιπτώσεις των παιδιών και των οικογενειών τους που χρειάζονται βοήθεια, να έρθουν σε επαφή μαζί τους οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Δήμου, να καταγραφούν οι ανάγκες τους και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υποστηριχθούν το γρηγορότερο δυνατόν.

Επιπλέον, στα πλαίσια του «Προγράμματος Συμβουλευτικής και Υποστήριξης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών», συνεχίζεται η συνεργασία του Δήμου Αγίας Παρασκευής με τα σχολεία της πόλης μας, με κύριο μέλημα, την ευαισθητοποίηση, παρέμβαση και στήριξη των δασκάλων, των καθηγητών και των γονέων και μαθητών σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης, στην αντιμετώπιση συναισθηματικών δυσκολιών, στα προβλήματα κοινωνικής προσαρμογής, μαθησιακών δυσκολιών κλπ. Επιπρόσθετα, παρέχεται έργο ψυχοεκπαίδευσης, διάγνωσης, αξιολόγησης, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπευτικής αντιμετώπισης των προαναφερθέντων πληθυσμιακών ομάδων σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

Για το λόγο αυτό το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής, που στελεχώνεται από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, έχει ήδη ζητήσει με σχετικά έγγραφα τη συνεργασία των Διευθυντών των Σχολείων του Δήμου μας και για τα δύο προαναφερόμενα προγράμματα.

Στοιχεία Επικοινωνίας με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής: Διεύθυνση: Ελπίδος 10 ,Τηλέφωνο: 210-6084994 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) , fax: 210-6082497, email: koinoniki@agiaparaskevi.gr

9 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
(άρθρο 76 Ν. 3852 / 2010)

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής καλεί τους φορείς, συλλόγους και οργανώσεις που υφίστανται και δρουν στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, καθώς και τους δημότες του Δήμου μας, που επιθυμούν να συμμετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, να εκφράσουν εγγράφως τη βούλησή τους έως την Τρίτη 15/11/2011, ώρα 14.00, στο Δήμο Αγίας Παρασκευής (Λ. Μεσογείων 415-417, 2ος όροφος, Τμήμα Δημοτικών Οργάνων, κα Γιαμτσίδου, κα Γεωργαντά).
Κάθε ενδιαφερόμενος φορέας θα πρέπει να έχει συσταθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από την είσοδό του στην Επιτροπή Διαβούλευσης.
Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται η επωνυμία του φορέα, ο εκπρόσωπός του, καθώς και ο αναπληρωτής αυτού. Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να κατατεθεί και η πράξη σύστασης αυτού.
Με το άρθρο 76 του Ν. 3852/10 ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι:
«1. Στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους συγκροτείται, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες με διάρκεια θητείας έως δυόμισι έτη. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:
α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων
στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
θ) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων
ι) δημότες.

Ο συνολικός αριθμός των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου μπορεί να είναι από 25 έως 50 μέλη.
Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης προεδρεύει ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος που ορίζει ο Δήμαρχος με απόφασή του. Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής καλούνται κατά περίπτωση και συμμετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου και εκπρόσωποι αρμόδιων κρατικών αρχών, των τοπικών οργανώσεων πολιτικών κομμάτων, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.
2. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης:
α) Γνωμοδοτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του Δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.
β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος που παραπέμπονται σε αυτή από το Δημοτικό Συμβούλιο ή το Δήμαρχο.
γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ..
Η διατύπωση γνώμης από τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης δεν αποκλείει την παράλληλη ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες μέσω διαδικτύου. Οι προτάσεις της ηλεκτρονικής διαβούλευσης συγκεντρώνονται και συστηματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και παρουσιάζονται από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης κατά την αντίστοιχη συνεδρίασή της.
3. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της, υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο, πριν από τη σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης και τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις (3) μήνες για άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση. Η γραμματειακή υποστήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης γίνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου και τηρούνται πρακτικά. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης διατυπώνει τη γνώμη της μετά από σχετική συζήτηση. Στην εισήγησή της αναγράφονται όλες οι γνώμες που διατυπώνονται.
4. Το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να ψηφίζει σχετικό κανονισμό διαβούλευσης, ο οποίος ρυθμίζει όλα τα θέματα τα σχετικά με τις διαδικασίες διαβούλευσης, τη συμμετοχή φορέων και πολιτών σε αυτή, καθώς και την παρουσίαση των πορισμάτων της διαβούλευσης στο αρμόδιο όργανο του Δήμου.»
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λήψη απόφασης συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16-11-2011, ώρα 19.00.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Βασίλειος Ζορμπάς

ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ CINE ΦΙΛΟΥΣ



Oι «Cine φίλοι Αγίας Παρασκευής» σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας

Πολίτης Κέιν (Citizen Kane, 1941)

Στην ταινία παρακολουθούμε μια ομάδα δημοσιογράφων να προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τα τελευταία λόγια του Τσαρλς Φόστερ Κέιν, ο οποίος είναι ένας εκατομμυριούχος και εκδότης μιας εφημερίδας. Η τελευταία λέξη του Κέιν λίγο πριν πεθάνει ήταν «Rosebud» (ροδάνθος). Καθώς οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούν έρευνες σε συνεργασία με τους ανθρώπους που εργάζονταν και ζούσαν με τον Κέιν, ο θεατής γίνεται μάρτυρας της εξέλιξης ενός ανθρώπου προς τη δόξα, αλλά μαθαίνει και πώς αισθάνεται κάποιος όταν βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου.
Ταινία σταθμός στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου και μία ίσως από τις ελάχιστες αμερικάνικες κινηματογραφικές παραγωγές που οι συντελεστές της έθεσαν υποψηφιότητα σε όλες τις διαθέσιμες κατηγορίες Oscar της εποχής εκείνης.

H προβολή θα πραγματοποιηθεί την

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 στις 7.00 μ.μ.

στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής (Δερβενακίων και Σάκη Καράγιωργα στο Κοντόπευκο).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

8 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει τους δημότες ότι στα Δημοτικά μας Ιατρεία παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ τα παρακάτω προγράμματα πρόληψης και θεραπείας:

1) Κάθε Τρίτη, στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο Κοντόπευκο, λειτουργεί το «Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος». Το πρόγραμμα λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και επισκεψιμότητα από πολλούς δημότες. Η ομάδα περιλαμβάνει διακεκριμένους ιατρούς και ψυχολόγους για την σωστή και αποτελεσματική προσέγγιση και στήριξη των ατόμων που επιθυμούν να απαλλαγούν από την καταστροφική συνήθεια του καπνίσματος.
2) Από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2011,λειτουργεί κάθε Πέμπτη, στο 2ο Δημοτικό Ιατρείο Αγίας Παρασκευής στον Τσακό, «Ιατρείο Μαστού και άλλων Ογκολογικών Παθήσεων» ,για την έγκαιρη διάγνωση μέσω εξέτασης ,του καρκίνου του Μαστού ,κακοηθών σπίλων, ελιών και άλλων ογκολογικών παθήσεων.
3) Κάθε Πέμπτη στο 1ο δημοτικό ιατρείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο Κοντόπευκο και κάθε Δευτέρα στο 2ο Δημοτικό Ιατρείο Αγίας Παρασκευής στον Τσακό, λειτουργεί «Πρόγραμμα Διαχείρισης του ΣΤΡΕΣ», που απευθύνεται σε άτομα με αυχενικό πόνο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε όποιο από τα παραπάνω προγράμματα επιθυμούν. Τηλέφωνα επικοινωνίας για δήλωση συμμετοχής και ραντεβού:

1ο Δημοτικό ιατρείο-Κοντόπευκο ,ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΧΙΟΥ&ΣΩΤΗΡΟΣ 2, ΤΗΛ. 210 6000998
 2ο Δημοτικό ιατρείο -Τσακός ,ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΧΕΙΜΑΡΑΣ 22 , ΤΗΛ. 210 6547700

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΔΕΗ

O Δήμος Αγίας Παρασκευής γίνεται καθημερινά αποδέκτης μηνυμάτων δραστικής συρρίκνωσης του εισοδήματος και σταδιακής υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας ,που έρχονται όλο και περισσότερο αντιμέτωποι με την απειλή της φτώχειας και το φάσμα της αυξανόμενης ανεργίας ,αδυνατώντας πλέον να ανταποκριθούν και στις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής, σχετικά με το μέτρο καταβολής έκτακτου τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ:

Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία και την αντίθεση μας στις πολιτικές και πρακτικές που συνδέουν την καταβολή εκτάκτων φόρων και εισφορών με ένα κοινωνικό αγαθό. Σήμερα το ρεύμα. Αύριο το νερό και ο αέρας που αναπνέουμε?

Συμπαραστεκόμαστε σε όσους συμπολίτες μας αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν το έκτακτο τέλος ακινήτων και είμαστε αντίθετοι στη διακοπή ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών τους.

Καταγγέλλουμε
τη σκληρή δημοσιονομική και εισπρακτική πολιτική που εφαρμόζεται και οδηγεί τους πολίτες από τη μία να καταβάλουν διάφορα έκτακτα τέλη και εισφορές και από την άλλη να υφίστανται μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Καταλυτικής σημασίας γα το Δήμο Αγίας Παρασκευής θα είναι η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας στις 2/12/2011,που θα κρίνει τη συνταγματικότητα η μη του έκτακτου τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης θα κινηθεί συντεταγμένα, οργανωμένα και σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), θα οργανώσει το πλαίσιο στήριξης και αρωγής των δημοτών μας, με κοινωνικά και αντικειμενικά πάντα κριτήρια.

6 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για την πόλη μας
Επικεφαλής Φώτης Αλεξόπουλος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα πρώτα ονόματα και οι πρώτοι τομείς δράσης για τους Νέους Ορίζοντες .

1. Γιάννης Καρλατηρας Υπεύθυνος χωροταξικού& πολεοδομικού σχεδιασμού
2. Γρίβα Μαρία Υπεύθυνη για θέματα υγείας
3. Ναζου Γεωργία Υπεύθυνη για θέματα Πολιτισμού &Αθλητισμού
4. Λυμπεροπουλου Ευαγγελία Υπεύθυνη για θέματα Διαφάνειας &Δικαιοσύνης
5. Καραγιάννης Πέτρος Υπεύθυνος για θέματα παιδείας
6. Πολλατου Μαρία Υπεύθυνη για θέματα προστασίας του πολίτη

5 Νοεμβρίου 2011

Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΙΟΛΑ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ των Κατοίκων, του Συλλόγου Κοντόπευκου, Παράδεισου, Πευκακίων, του Δήμου, όλων των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, όλων μας, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΟΙ.

1.
Η σημερινή Διοίκηση οφείλει να ενεργοποιηθεί ΑΜΕΣΑ (πράγμα που ο Σύλλογος και εμείς ζητούσαμε επί ματαίω από τη Διοίκηση Γιαννακόπουλου) και να διερευνήσει κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης για την απόκτηση του κτήματος και την μετατροπή του σε Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.
2. Συγκεκριμένα, εκτός από τη συγχρηματοδότηση από το ΥΠ. ΠΟΛ. και το Δήμο, οφείλει να διερευνήσει και όποιες δυνατότητες ένταξής του σε κάποιο Κοινοτικό πρόγραμμα και με χαμηλότοκο δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα (Κεντρική ή Επενδύσεων ;) μιας και ο Ιόλας υπήρξε καταξιωμένη προσωπικότητα της Τέχνης τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική.
3. Ταυτόχρονα οφείλει να ζητήσει από το σημερινό ιδιοκτήτη του κτήματος να επανεξετάσει τις απαιτήσεις του, με δεδομένα την οικονομική κρίση και τη στενότητα πόρων τόσο από το ΥΠ. ΠΟΛ όσο και από το Δήμο αλλά κυρίως το μεγάλο κόστος αποκατάστασης των ζημιών και φθορών που έχει υποστεί το διατηρητέο κτίσμα και ο περιβάλλων χώρος από έλλειψη συντήρησης.

Πιστεύουμε ότι μπροστά σε μια αποφασισμένη Διοίκηση και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του κτήματος δεν θα θελήσει να εμπλακεί περαιτέρω σε μια ατελέσφορη προσπάθεια, αφού του είναι γνωστό ότι για οποιαδήποτε ενέργεια για οικοδομική ή άλλη εκμετάλλευση του χώρου θα πρέπει να έχει την άδεια, τη σύμφωνη γνώμη και επίβλεψη από το ΥΠ. ΠΟΛ.

Υ.Γ. Η αδράνεια της σημερινής Διοίκησης του Δήμου, που μέχρι τώρα παρακολουθεί ως θεατής τις εξελίξεις ενώ όλα δείχνουν αρνητική για τα συμφέροντα της πόλης Δικαστική απόφαση, είναι κατακριτέα αλλά και αξιοπερίεργη.

31/10/11

ΤΟΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΙΠΟΤΑ"

Μια βδομάδα τώρα η χώρα ήταν σε αναβρασμό, με έκδηλη την αγωνία για το αν θα πέσουμε στο γκρεμό, ή θα πατήσουμε κάπως σε στερεό έδαφος. Τελικό αποτέλεσμα να είμαστε εκεί απ' όπου ξεκινήσαμε, δηλαδή στο χείλος του γκρεμού.

153 έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, ο οποίος στην ουσία δεν άλλαξε και τίποτα, πέραν του ότι θα αρχίσει ενέργειες για κυβέρνηση ενότητας.Μέσα στους 153 είναι και τα γνωστά κοκόρια που "ήθελαν να παραιτηθεί ο ΓΑΠ, και που δεν άντεχαν άλλο την γραμμή του ΠΑΣΟΚ".

Άραγε η Βασούλα που λυπόνταν για την χώρα και τον πρωθυπουργό τώρα δεν λυπάται τον εαυτό της; Και οι υπόλοιποι δεν έχουν τσίπα πάνω τους; Πως αντικρίζουν την οικογένειά τους και τον κόσμο; Τόση αναισθησία πια. Α! και η Λούκα επανεντάχθηκε, δεν άντεξε πολύ τελικά μακριά από τη στοργική αγκαλιά του κόμματος. Είναι βαριά η καλογερική για μερικούς.

Είναι τρελοί αυτοί οι βουλευτές, μάλλον το όνειρό τους ήταν το Εθνικό θέατρο και κατέληξαν στη Βουλή, είδαν μεγάλη πόρτα και μπήκαν.

Κατά τον κ. Κακλαμάνη υπήρχαν απλώς τέσσερις του κόμματος που το σκέφτηκαν καλύτερα και ψηφισαν "ναι". Η παραδοση όμως λέει ότι "πριν μιλήσει κανείς πρέπει να βουτήξει τη γλώσσα στο μυαλό" αλλά φαίνεται ότι κανείς δεν το έχει ακούσει.

Απ΄ότι φαίνεται κανεις από τους 153 δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Έχουν πιάσει τον πάνω όροφο και δεν ρίχνουν καν μια ματιά χαμηλά. Εμπλεξαν τόσο τα πράγματα που ακόμα και τα απλά τους φαίνονται περίπλοκα.

Δεν βλέπουν ότι δεν οδηγεί πουθενά η γραμμή που ακολουθούν;

Ας μου πει κάποιος από τα χρήματα που περίμεναν να συγκεντρώσουν από τις μειώσεις μισθών και την φορολογία, πόσα τελικά μαζεύτηκαν;

Ο πρωθυπουργός είπε ότι γιατροί οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, πότε και πόσα χρήματα κέρδισαν από αυτό;

Δανειζόμαστε συνεχώς χρήματα εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να ξεπληρώνουμε τίποτα. Που θα καταλήξει αυτό;

Ερωτήσεις πάρα πολλές, δικές μου αλλά και μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού. Ερωτήσεις αναπάντητες που μεγαλώνουν την αγωνία, το άγχος, την κατάθλιψη. Αυτή η κυβέρνηση έπαθε το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί .... έχασε την εμπιστοσύνη του λαού!

Από τις παραμονές των εκλογών ακόμα κυριαρχεί το ψέμα και οι αυτοδιαψεύσεις. Μπορεί σήμερα να πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή αλλά με το λαό τι θα κάνει;

Και μην ξεχνάμε ότι:

ο λαός δεν ξεχνά ούτε συγχωρεί εύκολα.

4 Νοεμβρίου 2011

Σε κινδυνο ο ΙΟΛΑΣ - «απλος παρατηρητης» ο δημος

του Μιχάλη Γαβρά
Δημοτικού Συμβούλου




Με την αδιανόητη και απαράδεκτη δήλωση πως «ο δήμος τι να κάνει, είναι απλός παρατηρητής», απάντησε ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, σε ερώτηση που ανέπτυξα στην συνεδρίαση της 31.10.2011. Συγκεκριμένα είπα:
«Η υπόθεση ΙΟΛΑ βρίσκεται πάλι στην επικαιρότητα με αρνητικό πρόσημο. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, που όπως εκτίμησε ο Γραμματέας του Δήμου θάναι αρνητική για μας και θετική υπέρ του ιδιοκτήτη. Η υπόθεση συζητήθηκε στις 25 Μαΐου 2011 στο δικαστήριο με εκκωφαντική την απουσία του Δήμου μας. Παρ’ ότι η δίκη ήταν εναντίον των Υπουργείων ΠΕΚΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και η δική μας παρουσία μας δεν ήταν υποχρεωτική, έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η απουσία εκπροσώπου μας και η παράσταση απλώς με γραπτό κείμενο.
Γιατί απουσιάσαμε, δεν θεωρήθηκε σημαντικό;
Γιατί παρότι κάναμε επανειλημμένες ερωτήσεις στο Δημ.Συμβούλιο δεν ενημερωθήκαμε;
Γιατί δεν μας κινητοποιήσατε;
Από την πλευρά σας τι ενέργειες έχετε κάνει, τι εναλλακτικές προτάσεις έχετε επεξεργαστεί για την επόμενη μέρα από την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου;
Σας ζητώ να συγκροτήσετε Επιτροπή Αγώνα του Δημοτικού Συμβουλίου, πλαισιωμένη και με ενεργούς δημότες και φορείς που έχουν εργαστεί μέχρι σήμερα και έχουν διασώσει τον ΙΟΛΑ από την τσιμεντοποίηση. Να υπάρξει κινητοποίηση ανάδειξης του θέματος ενεργοποιώντας τους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, ανθρώπων της τέχνης, της πολιτικής και του πολιτισμού που και στο παρελθόν πολλές φορές έχουν συμπαραταχθεί στην υποστήριξη της υπόθεσης».
Στην απάντησή του ο δήμαρχος, ξεχνώντας πλέον τις προεκλογικές δεσμεύσεις και μετεκλογικές εξαγγελίες για την ανάληψη της ευθύνης απαλλοτρίωσης του ΙΟΛΑ από τον Δήμο, τον ακούσαμε έκπληκτοι να δηλώνει πως «ο δήμος τι να κάνει, είναι απλός παρατηρητής».
Όλοι μαζί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιαννακόπουλος, Γαβράς, Κρητικίδης, Δημητρίου της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης αντέδρασαν, διακόπτοντας τον δήμαρχο και εγκαλώντας τον για το βαρύ ολίσθημα που υπέπεσε να αποποιηθεί το ενδιαφέρον του δήμου και να περιορίσει τον ρόλο του σ’ αυτόν του «απλού παρατηρητή».
Από την πλευρά μας πέραν της επαναφοράς του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέραν της σημερινής μας καταγγελίας δια του Τύπου, θα επιμείνουμε στην συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα, έστω και με την απουσία του Δήμου.
Καλούμε όλους τους ενεργούς δημότες, όλους αυτούς που χρόνια τώρα συντηρούν την διεκδίκηση του κτήματος και της βίλλας ΙΟΛΑ σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση. Εμείς θα είμαστε παρόντες και διεκδικητικοί.
Αγία Παρασκευή 1.11.2011

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 θα διεξαχθεί Αγώνας δρόμου μικρών παιδιών στα πλαίσια του 29ου Κλασσικού Μαραθώνιου Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής, ώρα και τόπο διεξαγωγής, πατήστε εδώ.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής δέχονται την ευγενή προσφορά Ιατρών και Eπιστημόνων άλλων υγειονομικών ειδικοτήτων (νοσηλευτών, μαιών, κ.λ.π) που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην εντατικοποίηση της δυνατότητας παροχής από το Δήμο μας ενός σπουδαίου κοινωνικού αγαθού, αυτού της περίθαλψης συνδημοτών μας που το έχουν ανάγκη.

Η ύπαρξη συμβάσεων των εθελοντών Ιατρών με τα διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία θα συντελέσει στην περαιτέρω κάλυψη των αναγκών του φορέα.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω ειδικότητες Ιατρών:

 Παθολόγοι
 Καρδιολόγοι
 Ορθοπεδικοί
 Παιδίατροι
 Βιοπαθολόγοι-Μικροβιολόγοι
 Ουρολόγοι
 Οφθαλμίατροι
 Διαιτολόγοι
 Ενδοκρινολόγοι
 Ωτορινολαρυγγολόγοι

Οι Εθελοντές Ιατροί και Eπιστήμονες άλλων υγειονομικών ειδικοτήτων, θα κατανεμηθούν στα δύο Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής:

 Χίου & Σωτήρος 2-Κοντόπευκο
 Χειμάρας 22 – Τσακός ,

με ωράριο που θα αποφασισθεί κατόπιν διμερούς συνεννοήσεως.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν
με την αρμόδια υπάλληλο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής, κα. Αντωνία Γκίνη, στο τηλ. 213 2004 588 ,εργάσιμές ημέρες, από 11.00 έως 13.00.

Πιστεύουμε ότι οι αξίες της αλληλεγγύης και της αφιλοκερδούς προσφοράς στον συνάνθρωπο θα αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη και τον μοχλό ανταπόκρισης σε αυτό το βαθιά ανθρωπιστικά αίτημα του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

3 Νοεμβρίου 2011

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΜΕ!!!

«Το ευρώ είναι εθνικός στρατηγικός στόχος και όχι αφορμή για πολιτικά παιχνίδια. Ο ελληνικός λαός κόπιασε για 50 χρόνια για το ευρώ και είναι ιερή υποχρέωση να παραμείνουμε σε αυτό. Αυτή την προσπάθεια κανείς δεν έχει δικαίωμα να τη σταματήσει» είπε κατά την ομιλία του στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος…

Μα καλά είμαστε 50 χρόνια στο ευρώ ή τόσα χρόνια μας σκάβουν το λάκκο;

Και τι σόι λαός είμαστε που 50 χρόνια κοπιάζουμε για το ευρώ χωρίς να το πάρουμε είδηση; Αυτοί οι άνθρωποι που ψηφίσαμε να διαχειριστούν τη χώρα μας, φαίνεται ότι ονειροβατούν. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Δεν έχουν ιδέα τι λαό κυβερνάνε, γιατί οι Έλληνες μπορεί να είναι άνθρωποι του κεφιού και ενίοτε της εύκολης ζωής, αλλά είναι και άνθρωποι αγωνιστές, υπερήφανοι και δεν ανέχονται την κοροϊδία.

Δεν πιστεύω ότι θα φτάναμε σε τέτοια αντίδραση του κόσμου αν από την αρχή η κυβέρνηση έβαζε «κάθε κατεργάρη στον πάγκο του». Φτάσαμε σε οικονομικό αδιέξοδο από λάθος πολιτικές τόσων χρόνων, αλλά και την ύστατη στιγμή αντί να γίνει ένας σωστός σχεδιασμός, σκύψαμε το κεφάλι και ακολουθήσαμε οδηγίες.
Περικοπές μισθών από τη μια, αβάσταχτη φορολογία από την άλλη και όλα αυτά για τους εργαζόμενους του χιλιάρικου, γιατί οι υψηλόμισθοι είναι ένα άπιαστο όνειρο. Μετά άρχισαν οι κατηγορίες: …φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι …. Μαζί τα φάγαμε ….φταίνε αυτοί που βγάζουν τα χρήματα στο εξωτερικό … φταίει η φοροδιαφυγή … φταίει και η κακιά μας η ώρα!!!
Φταίει που είμαστε τα πιόνια σε μια παρτίδα σκακιού όπου το αποτέλεσμα θεωρείται προκαθορισμένο, χωρίς όμως κάποιοι να υπολογίζουν τον από μηχανής θεό, τη στιγμή μάλιστα που είμαστε στη χώρα που τον δημιούργησε.

Και τον εκβιασμό που τον βάζετε; Εκβιάζονται οι βουλευτές για να ψηφίσουν, εκβιάζεται και ο λαός για να κάτσει φρόνημα και να υποκλιθεί μπροστά στους ξένους αφεντάδες. Σε λίγο δεν θα λεγόμαστε Ελλάδα αλλά το Άντρο της Μαφίας. Μας ντρόπιασαν σε όλο τον κόσμο, μας ξεφτίλισαν και έχουν την εντύπωση ότι θα φύγουν μια νύχτα ατιμώρητοι από τη χώρα μας. Λάθος, μέγα λάθος.
Οι Ιάπωνες μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ κατάλαβαν ότι «ξύπνησαν έναν γίγαντα που κοιμόνταν». Το ίδιο έγινε και με μας. Είχαμε επαναπαυθεί, όμως τώρα που τα πράγματα δυσκόλεψαν σιγά-σιγά βρίσκουμε ξανά το κουράγιο να διεκδικήσουμε τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Και οι Έλληνες είναι περίεργος λαός, εκεί που δεν το περιμένεις κάνει την ανατροπή και πάντα φτάνει στην κορυφή. Ναι, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο αυτή η μικρή χώρα έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία που το αποδεικνύει. Μόνο να σκεφτεί κανείς ότι μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς σηκώσαμε και πάλι το λάβαρο της Ελευθερίας φτάνει και περισσεύει. Η παρακάτω ιστορία του Μακρυγιάννη είναι σα να μιλάει για το σήμερα:
Στο ξέσπασμα της επανάστασης, στην Άρτα, ο Μακρυγιάννης ακούει έναν μπέη να μιλά στους φίλους του αυτά τα λόγια, που σημειώνει:
«Πασάδες και μπέηδες, θα χαθούμε! Θα χαθούμε! [...] Ότι ετούτος ο πόλεμος δεν είναι μήτε με το Μόσκοβο, μήτε με τον Εγγλέζο, μήτε με τον Φραντσέζο. Αδικήσαμε το ραγιά και από πλούτη και από τιμή και τον αφανίσαμε. Και μαύρισαν τα μάτια του και μας σήκωσε το ντονφέκι. Κι ο Σουλτάνος το γομάρι δεν ξέρει τι του γίνεται• τον γελάνε εκείνοι που τον τριγυρίζουν…». (Β’ 24).


Οι δυσκολίες μας ενώνουν και μας γιγαντώνουν και αυτή τη φορά μπορούμε να κερδίσουμε, με κάποιες απώλειες βέβαια, αλλά στο χέρι μας είναι αυτές οι απώλειες να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες.

Πλέον ο Έλληνας είναι «τσαντισμένος» και «αγανακτισμένος» και δεν φοβάται απειλές, ούτε τη φτώχεια, γι' αυτό είναι και επικίνδυνος.

Εγώ πιστεύω ότι ακόμα μια φορά θα τους δώσουμε ένα καλό μάθημα!

Ακόμα μια φορά θα δείξουμε στον κόσμο ότι σημασία δεν έχουν τα υλικά αγαθά, αλλά η τιμή και η υπερηφάνεια ενός λαού!

Ακόμα μια φορά θα τους δείξουμε ότι 10.000.000 Έλληνες δεν μπορούν να γίνουν το μπαλάκι ΚΑΝΕΝΟΣ.-

.........................................................................................Λένα Μαρκή

2 Νοεμβρίου 2011

"Το Φιόρο του Λεβάντε" ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΗ

ΚΑΠΗ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 6:00 μ.μ. στο θέατρο του 3ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής (Σ. Καράγιωργα & Δερβενακίων) όπου η Θεατρική Ομάδα του Κ.Α.Π.Η. μας «Ο θίασος των …ήντα» θα παρουσιάσει το έργο
«Το Φιόρο του Λεβάντε»
του Γρηγόρη Ξενόπουλου



Ο Δήμαρχος

Βασίλης Ζορμπάς

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Νικόλαος Κωβαίος-Ντούσκος


Διανομή ρόλων (με σειρά εμφάνισης)
Υπηρέτρια: ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΝΗΣΙΟΥ
Χαρίλαος Βαγενίδης: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΟΥΡΝΑΤΖΗΣ
γιαγιά: ΜΑΝΩΛΙΑ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ
Βιργινία: ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ
Πηνελόπη: ΕΙΡΗΝΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ροζαλία: ΝΤΟΡΑ ΨΙΝΙΑ
Τάκης Μαρουλίδης: ΝΙΚΟΣ ΝΕΖΗΣ
κ. Βάλδης: ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΣΗΣ
Νιόνιος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Λιλή: ΜΑΡΙΑ ΖΕΡΒΟΥ
Σκηνοθεσία: Φώντας Τζανίνης
Υπεύθυνη Ομάδας: Λαμπρινή Οικονομίδου
Μουσική: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος
Διασκευή: Γαρυφαλλιά Παναγιωτοπούλου

ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΚΕΦΕ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"

50 χρόνια ιστορίας γιόρτασε σήμερα το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" με εορταστική εκδήλωση που ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στο κεντρικό αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων.

Ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Κώστας Κοκκινοπλίτης, μιλώντας στην εκδήλωση για την επέτειο, επεσήμανε ότι η έρευνα και η τεχνολογία μπορούν να βοηθήσουν καθοριστικά στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, η οποία, όπως είπε, πρέπει να μετατραπεί σε ευκαιρία, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας.

Το Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών του "Δημόκριτου" εγκαινιάστηκε στις 31 Ιουλίου 1961, αφού κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, ενώ ο πυρηνικός αντιδραστήρας του, που σήμερα βρίσκεται σε φάση αναβάθμισης, άρχισε να λειτουργεί στις 6 Αυγούστου 1961.

Το 1963 ο "Δημόκριτος" πρόσφερε τις πρώτες μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, ενώ το 1964 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN). Σήμερα διαθέτει οκτώ ερευνητικά ινστιτούτα και συνολικά απασχολεί 749 ερευνητές και λοιπούς εργαζόμενους.

Τα ετήσια έσοδα του Κέντρου είναι της τάξης των 25.000.000 ευρώ, από τα οποία περίπου τα 16.000.000 προέρχονται από κρατική επιχορήγηση. Ο "Δημόκριτος" παράγει την μερίδα του λέοντος (περίπου το 30%) των συνολικών επιστημονικών δημοσιεύσεων των ελληνικών ερευνητικών κέντρων. Από το 1961 μέχρι σήμερα, 1.750 διδακτορικά έχουν συνολικά εκπονηθεί στο Κέντρο σε συνεργασία με πανεπιστήμια.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63513405