3 Νοεμβρίου 2011

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΜΕ!!!

«Το ευρώ είναι εθνικός στρατηγικός στόχος και όχι αφορμή για πολιτικά παιχνίδια. Ο ελληνικός λαός κόπιασε για 50 χρόνια για το ευρώ και είναι ιερή υποχρέωση να παραμείνουμε σε αυτό. Αυτή την προσπάθεια κανείς δεν έχει δικαίωμα να τη σταματήσει» είπε κατά την ομιλία του στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος…

Μα καλά είμαστε 50 χρόνια στο ευρώ ή τόσα χρόνια μας σκάβουν το λάκκο;

Και τι σόι λαός είμαστε που 50 χρόνια κοπιάζουμε για το ευρώ χωρίς να το πάρουμε είδηση; Αυτοί οι άνθρωποι που ψηφίσαμε να διαχειριστούν τη χώρα μας, φαίνεται ότι ονειροβατούν. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Δεν έχουν ιδέα τι λαό κυβερνάνε, γιατί οι Έλληνες μπορεί να είναι άνθρωποι του κεφιού και ενίοτε της εύκολης ζωής, αλλά είναι και άνθρωποι αγωνιστές, υπερήφανοι και δεν ανέχονται την κοροϊδία.

Δεν πιστεύω ότι θα φτάναμε σε τέτοια αντίδραση του κόσμου αν από την αρχή η κυβέρνηση έβαζε «κάθε κατεργάρη στον πάγκο του». Φτάσαμε σε οικονομικό αδιέξοδο από λάθος πολιτικές τόσων χρόνων, αλλά και την ύστατη στιγμή αντί να γίνει ένας σωστός σχεδιασμός, σκύψαμε το κεφάλι και ακολουθήσαμε οδηγίες.
Περικοπές μισθών από τη μια, αβάσταχτη φορολογία από την άλλη και όλα αυτά για τους εργαζόμενους του χιλιάρικου, γιατί οι υψηλόμισθοι είναι ένα άπιαστο όνειρο. Μετά άρχισαν οι κατηγορίες: …φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι …. Μαζί τα φάγαμε ….φταίνε αυτοί που βγάζουν τα χρήματα στο εξωτερικό … φταίει η φοροδιαφυγή … φταίει και η κακιά μας η ώρα!!!
Φταίει που είμαστε τα πιόνια σε μια παρτίδα σκακιού όπου το αποτέλεσμα θεωρείται προκαθορισμένο, χωρίς όμως κάποιοι να υπολογίζουν τον από μηχανής θεό, τη στιγμή μάλιστα που είμαστε στη χώρα που τον δημιούργησε.

Και τον εκβιασμό που τον βάζετε; Εκβιάζονται οι βουλευτές για να ψηφίσουν, εκβιάζεται και ο λαός για να κάτσει φρόνημα και να υποκλιθεί μπροστά στους ξένους αφεντάδες. Σε λίγο δεν θα λεγόμαστε Ελλάδα αλλά το Άντρο της Μαφίας. Μας ντρόπιασαν σε όλο τον κόσμο, μας ξεφτίλισαν και έχουν την εντύπωση ότι θα φύγουν μια νύχτα ατιμώρητοι από τη χώρα μας. Λάθος, μέγα λάθος.
Οι Ιάπωνες μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ κατάλαβαν ότι «ξύπνησαν έναν γίγαντα που κοιμόνταν». Το ίδιο έγινε και με μας. Είχαμε επαναπαυθεί, όμως τώρα που τα πράγματα δυσκόλεψαν σιγά-σιγά βρίσκουμε ξανά το κουράγιο να διεκδικήσουμε τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Και οι Έλληνες είναι περίεργος λαός, εκεί που δεν το περιμένεις κάνει την ανατροπή και πάντα φτάνει στην κορυφή. Ναι, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο αυτή η μικρή χώρα έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία που το αποδεικνύει. Μόνο να σκεφτεί κανείς ότι μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς σηκώσαμε και πάλι το λάβαρο της Ελευθερίας φτάνει και περισσεύει. Η παρακάτω ιστορία του Μακρυγιάννη είναι σα να μιλάει για το σήμερα:
Στο ξέσπασμα της επανάστασης, στην Άρτα, ο Μακρυγιάννης ακούει έναν μπέη να μιλά στους φίλους του αυτά τα λόγια, που σημειώνει:
«Πασάδες και μπέηδες, θα χαθούμε! Θα χαθούμε! [...] Ότι ετούτος ο πόλεμος δεν είναι μήτε με το Μόσκοβο, μήτε με τον Εγγλέζο, μήτε με τον Φραντσέζο. Αδικήσαμε το ραγιά και από πλούτη και από τιμή και τον αφανίσαμε. Και μαύρισαν τα μάτια του και μας σήκωσε το ντονφέκι. Κι ο Σουλτάνος το γομάρι δεν ξέρει τι του γίνεται• τον γελάνε εκείνοι που τον τριγυρίζουν…». (Β’ 24).


Οι δυσκολίες μας ενώνουν και μας γιγαντώνουν και αυτή τη φορά μπορούμε να κερδίσουμε, με κάποιες απώλειες βέβαια, αλλά στο χέρι μας είναι αυτές οι απώλειες να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες.

Πλέον ο Έλληνας είναι «τσαντισμένος» και «αγανακτισμένος» και δεν φοβάται απειλές, ούτε τη φτώχεια, γι' αυτό είναι και επικίνδυνος.

Εγώ πιστεύω ότι ακόμα μια φορά θα τους δώσουμε ένα καλό μάθημα!

Ακόμα μια φορά θα δείξουμε στον κόσμο ότι σημασία δεν έχουν τα υλικά αγαθά, αλλά η τιμή και η υπερηφάνεια ενός λαού!

Ακόμα μια φορά θα τους δείξουμε ότι 10.000.000 Έλληνες δεν μπορούν να γίνουν το μπαλάκι ΚΑΝΕΝΟΣ.-

.........................................................................................Λένα Μαρκή