5 Νοεμβρίου 2011

ΤΟΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΙΠΟΤΑ"

Μια βδομάδα τώρα η χώρα ήταν σε αναβρασμό, με έκδηλη την αγωνία για το αν θα πέσουμε στο γκρεμό, ή θα πατήσουμε κάπως σε στερεό έδαφος. Τελικό αποτέλεσμα να είμαστε εκεί απ' όπου ξεκινήσαμε, δηλαδή στο χείλος του γκρεμού.

153 έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, ο οποίος στην ουσία δεν άλλαξε και τίποτα, πέραν του ότι θα αρχίσει ενέργειες για κυβέρνηση ενότητας.Μέσα στους 153 είναι και τα γνωστά κοκόρια που "ήθελαν να παραιτηθεί ο ΓΑΠ, και που δεν άντεχαν άλλο την γραμμή του ΠΑΣΟΚ".

Άραγε η Βασούλα που λυπόνταν για την χώρα και τον πρωθυπουργό τώρα δεν λυπάται τον εαυτό της; Και οι υπόλοιποι δεν έχουν τσίπα πάνω τους; Πως αντικρίζουν την οικογένειά τους και τον κόσμο; Τόση αναισθησία πια. Α! και η Λούκα επανεντάχθηκε, δεν άντεξε πολύ τελικά μακριά από τη στοργική αγκαλιά του κόμματος. Είναι βαριά η καλογερική για μερικούς.

Είναι τρελοί αυτοί οι βουλευτές, μάλλον το όνειρό τους ήταν το Εθνικό θέατρο και κατέληξαν στη Βουλή, είδαν μεγάλη πόρτα και μπήκαν.

Κατά τον κ. Κακλαμάνη υπήρχαν απλώς τέσσερις του κόμματος που το σκέφτηκαν καλύτερα και ψηφισαν "ναι". Η παραδοση όμως λέει ότι "πριν μιλήσει κανείς πρέπει να βουτήξει τη γλώσσα στο μυαλό" αλλά φαίνεται ότι κανείς δεν το έχει ακούσει.

Απ΄ότι φαίνεται κανεις από τους 153 δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Έχουν πιάσει τον πάνω όροφο και δεν ρίχνουν καν μια ματιά χαμηλά. Εμπλεξαν τόσο τα πράγματα που ακόμα και τα απλά τους φαίνονται περίπλοκα.

Δεν βλέπουν ότι δεν οδηγεί πουθενά η γραμμή που ακολουθούν;

Ας μου πει κάποιος από τα χρήματα που περίμεναν να συγκεντρώσουν από τις μειώσεις μισθών και την φορολογία, πόσα τελικά μαζεύτηκαν;

Ο πρωθυπουργός είπε ότι γιατροί οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, πότε και πόσα χρήματα κέρδισαν από αυτό;

Δανειζόμαστε συνεχώς χρήματα εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να ξεπληρώνουμε τίποτα. Που θα καταλήξει αυτό;

Ερωτήσεις πάρα πολλές, δικές μου αλλά και μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού. Ερωτήσεις αναπάντητες που μεγαλώνουν την αγωνία, το άγχος, την κατάθλιψη. Αυτή η κυβέρνηση έπαθε το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί .... έχασε την εμπιστοσύνη του λαού!

Από τις παραμονές των εκλογών ακόμα κυριαρχεί το ψέμα και οι αυτοδιαψεύσεις. Μπορεί σήμερα να πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή αλλά με το λαό τι θα κάνει;

Και μην ξεχνάμε ότι:

ο λαός δεν ξεχνά ούτε συγχωρεί εύκολα.