14 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ. ΖΟΡΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ κου Βασίλη Σεβαστή, του Δημάρχου Μαραθώνα κου Ιορδάνη Λουΐζου και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του ΚΜΑ κου Κώστα Παναγόπουλου, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Επικοινωνίας – Καθημερινότητας κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου, παρέστη στην Τελετή Έναρξης του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών 2011, που τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και της UNESCO και ήταν αφιερωμένος στο Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η Τελετή πραγματοποιήθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011 ,στις 11.00 το πρωί. Ακολούθησε Λαμπαδηδρομία από τον Τύμβο μέχρι την αφετηρία του Κλασικού Μαραθωνίου και άναμμα Βωμού-Τελετή.

Στα πλαίσια της παρουσίας του στην Τελετή, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και είχε την ευκαιρία να του μεταφέρει και να τονίσει για μια ακόμα φορά την αγωνία και το ενδιαφέρον του Δήμου μας για το θέμα της βίλας ΙΟΛΑ.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών έχει μία πολύ ξεχωριστή θέση στο παγκόσμιο αθλητικό και πολιτιστικό στερέωμα ,λόγω του προνομίου της κλασικής διαδρομής του που κάνει τα εκατομμύρια δρομείς όλου του κόσμου να θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Ο Τύμβος του Μαραθώνα και η Ιστορική Εκκίνηση του Μαραθωνίου Δρόμου του 1896 είναι τα δύο ιστορικά του σύμβολα.