23 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Έναρξη δεύτερης φάσης οριστικής μελέτης για την κατασκευή του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής

Στο πλαίσιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου προς όφελος των πολιτών, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, σε συνεργασία με την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, έδωσε την εντολή στα αντίστοιχα μελετητικά γραφεία, για την εκπόνηση της δεύτερης φάσης της οριστικής μελέτης αρχιτεκτονικών, στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για την κατασκευή του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής.
Η προμελέτη για το κτίριο έχει ήδη εκπονηθεί και παραληφθεί από το Δήμο Αγίας Παρασκευής.
Αποφασιστικοί παράγοντες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας οικοδομικής άδειας του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής ήταν οι εξής:


1. Η διευθέτηση της πληρωμής των μελετητών για την πρώτη φάση της οριστικής μελέτης
2. Η υπογραφή με αρ. πρωτ. 47041/2-11-2011 απόφασης για την έγκριση παρέκκλισης στο ύψος και στον συντελεστή όγκου του κτιρίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), Δ/νση Οικοδομικών & Κτιριοδομικών Κανονισμών (Ο.Κ.Κ.).
3. Καθοριστικής σημασίας ήταν το ενδιαφέρον και η παρουσία του ιδίου του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για την επίσπευση των διαδικασιών.
Η οικοδομική άδεια περιλαμβάνει, Ανωδομή σε ισόγειο και 3 ορόφους 3.123 τ.μ συνολικά και υπόγειο σε 2 ½ στάθμες, 7.751 τ.μ συνολικά.

Η διαδικασία για την ανέγερση του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής είχε ξεκινήσει πριν 11 χρόνια, το έτος 2000, με Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό. Στις προθέσεις του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά και της Δημοτικής Αρχής είναι να αρχίσει η κατασκευή του στα τέλη του έτους 2013.

Σημειώνεται ότι οι εκροές από ενοικιάσεις Δημοτικών χώρων (Δημαρχείο, ΚΕΠ, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.λ.π ) είναι υψηλές και είναι αυτονόητο ότι με την ολοκλήρωση του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής και την στέγαση των ανωτέρω υπηρεσιών σε αυτό, το αντίστοιχο ποσό θα εξοικονομηθεί και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών, ενισχύοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό κοινωνικών παροχών του Δήμου μας.