30 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Στο προταθέν για διαβούλευση ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ «2021», προβλέπονται νέες μελλοντικές επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ. Οι προβλεπόμενες επεκτάσεις είναι νέες γραμμές ακτινωτά διατεταγμένες από το κέντρο προς την περιφέρεια ή είναι επεκτάσεις των υφιστάμενων γραμμών.
Οι υφιστάμενες γραμμές ακολουθούν κυρίως οδικούς άξονες και δεν περνούν από τα κέντρα των πόλεων, έτσι οι κάτοικοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν άλλο μέσο μετακίνησης προς τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και συνήθως χρησιμοποιούν το Ι.Χ αυτοκίνητο επιβαρύνοντας τον κυκλοφοριακό φόρτο, προσθέτοντας ρύπους στην πόλη και καθιστώντας τις μετακινήσεις πιο χρονοβόρες και ενεργοβόρες .
O Δήμος Αγίας Παρασκευής –μια πόλη με πάνω από 70,000 κατοίκους, με έντονη εμπορική ζωή, μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω των Υπηρεσιών και Δράσεων που φιλοξενεί, και αυξημένα κυκλοφοριακά προβλήματα- στερείται σταθμού ΜΕΤΡΟ σε κεντρικό σημείο του καθώς οι υφιστάμενοι σταθμοί και οι προβλεπόμενοι από το υπό διαβούλευση σχέδιο αφήνουν προκλητικά ακάλυπτο τον πυρήνα, την «καρδιά» της πόλης μας.
Ο Δήμος μας, με πρωτοπόρο στη διεκδίκηση το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, συμμετέχει ενεργά και στηρίζει την κινητοποίηση Δημάρχων των περιμετρικών Δήμων (Καλλιθέας , Νέας Σμύρνης, Καισαριανής, Χολαργού, Χαλανδρίου, Ν. Φιλαδέλφειας , Αγίων Αναργύρων κ.λ.π.) ,παρατάξεων, συλλόγων και πολιτών με στόχο να περιληφθεί η Περιμετρική Γραμμή ΜΕΤΡΟ στο ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ που προβλέπεται σε λίγους μήνες να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή .
Η περιμετρική γραμμή πρέπει να σχεδιαστεί τώρα και να περιλαμβάνεται στο ρυθμιστικό σχέδιο, έστω και εάν καθυστερήσει η κατασκευή της, η χάραξη της πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν στη μελέτη και των άλλων προβλεπόμενων επεκτάσεων του ΜΕΤΡΟ γιατί θα συνδέεται με αυτές.
Επειδή η επόμενη τροποποίηση του ρυθμιστικού σχεδίου θα γίνει μετά από δεκαετίες είναι απόλυτη ανάγκη να κινητοποιηθούμε όλοι ΤΩΡΑ!

Επισυνάπτεται μια ενδεικτική χάραξη της προτεινόμενης γραμμής ΜΕΤΡΟ που μας εστάλει από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής , κ. Γιώργο Δημαρά και την οποία η Δημοτική Αρχή αποδέχεται και υποστηρίζει ένθερμα.