5 Νοεμβρίου 2011

Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΙΟΛΑ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ των Κατοίκων, του Συλλόγου Κοντόπευκου, Παράδεισου, Πευκακίων, του Δήμου, όλων των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, όλων μας, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΟΙ.

1.
Η σημερινή Διοίκηση οφείλει να ενεργοποιηθεί ΑΜΕΣΑ (πράγμα που ο Σύλλογος και εμείς ζητούσαμε επί ματαίω από τη Διοίκηση Γιαννακόπουλου) και να διερευνήσει κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης για την απόκτηση του κτήματος και την μετατροπή του σε Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.
2. Συγκεκριμένα, εκτός από τη συγχρηματοδότηση από το ΥΠ. ΠΟΛ. και το Δήμο, οφείλει να διερευνήσει και όποιες δυνατότητες ένταξής του σε κάποιο Κοινοτικό πρόγραμμα και με χαμηλότοκο δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα (Κεντρική ή Επενδύσεων ;) μιας και ο Ιόλας υπήρξε καταξιωμένη προσωπικότητα της Τέχνης τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική.
3. Ταυτόχρονα οφείλει να ζητήσει από το σημερινό ιδιοκτήτη του κτήματος να επανεξετάσει τις απαιτήσεις του, με δεδομένα την οικονομική κρίση και τη στενότητα πόρων τόσο από το ΥΠ. ΠΟΛ όσο και από το Δήμο αλλά κυρίως το μεγάλο κόστος αποκατάστασης των ζημιών και φθορών που έχει υποστεί το διατηρητέο κτίσμα και ο περιβάλλων χώρος από έλλειψη συντήρησης.

Πιστεύουμε ότι μπροστά σε μια αποφασισμένη Διοίκηση και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του κτήματος δεν θα θελήσει να εμπλακεί περαιτέρω σε μια ατελέσφορη προσπάθεια, αφού του είναι γνωστό ότι για οποιαδήποτε ενέργεια για οικοδομική ή άλλη εκμετάλλευση του χώρου θα πρέπει να έχει την άδεια, τη σύμφωνη γνώμη και επίβλεψη από το ΥΠ. ΠΟΛ.

Υ.Γ. Η αδράνεια της σημερινής Διοίκησης του Δήμου, που μέχρι τώρα παρακολουθεί ως θεατής τις εξελίξεις ενώ όλα δείχνουν αρνητική για τα συμφέροντα της πόλης Δικαστική απόφαση, είναι κατακριτέα αλλά και αξιοπερίεργη.

31/10/11