4 Νοεμβρίου 2011

Σε κινδυνο ο ΙΟΛΑΣ - «απλος παρατηρητης» ο δημος

του Μιχάλη Γαβρά
Δημοτικού Συμβούλου




Με την αδιανόητη και απαράδεκτη δήλωση πως «ο δήμος τι να κάνει, είναι απλός παρατηρητής», απάντησε ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, σε ερώτηση που ανέπτυξα στην συνεδρίαση της 31.10.2011. Συγκεκριμένα είπα:
«Η υπόθεση ΙΟΛΑ βρίσκεται πάλι στην επικαιρότητα με αρνητικό πρόσημο. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, που όπως εκτίμησε ο Γραμματέας του Δήμου θάναι αρνητική για μας και θετική υπέρ του ιδιοκτήτη. Η υπόθεση συζητήθηκε στις 25 Μαΐου 2011 στο δικαστήριο με εκκωφαντική την απουσία του Δήμου μας. Παρ’ ότι η δίκη ήταν εναντίον των Υπουργείων ΠΕΚΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και η δική μας παρουσία μας δεν ήταν υποχρεωτική, έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η απουσία εκπροσώπου μας και η παράσταση απλώς με γραπτό κείμενο.
Γιατί απουσιάσαμε, δεν θεωρήθηκε σημαντικό;
Γιατί παρότι κάναμε επανειλημμένες ερωτήσεις στο Δημ.Συμβούλιο δεν ενημερωθήκαμε;
Γιατί δεν μας κινητοποιήσατε;
Από την πλευρά σας τι ενέργειες έχετε κάνει, τι εναλλακτικές προτάσεις έχετε επεξεργαστεί για την επόμενη μέρα από την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου;
Σας ζητώ να συγκροτήσετε Επιτροπή Αγώνα του Δημοτικού Συμβουλίου, πλαισιωμένη και με ενεργούς δημότες και φορείς που έχουν εργαστεί μέχρι σήμερα και έχουν διασώσει τον ΙΟΛΑ από την τσιμεντοποίηση. Να υπάρξει κινητοποίηση ανάδειξης του θέματος ενεργοποιώντας τους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, ανθρώπων της τέχνης, της πολιτικής και του πολιτισμού που και στο παρελθόν πολλές φορές έχουν συμπαραταχθεί στην υποστήριξη της υπόθεσης».
Στην απάντησή του ο δήμαρχος, ξεχνώντας πλέον τις προεκλογικές δεσμεύσεις και μετεκλογικές εξαγγελίες για την ανάληψη της ευθύνης απαλλοτρίωσης του ΙΟΛΑ από τον Δήμο, τον ακούσαμε έκπληκτοι να δηλώνει πως «ο δήμος τι να κάνει, είναι απλός παρατηρητής».
Όλοι μαζί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιαννακόπουλος, Γαβράς, Κρητικίδης, Δημητρίου της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης αντέδρασαν, διακόπτοντας τον δήμαρχο και εγκαλώντας τον για το βαρύ ολίσθημα που υπέπεσε να αποποιηθεί το ενδιαφέρον του δήμου και να περιορίσει τον ρόλο του σ’ αυτόν του «απλού παρατηρητή».
Από την πλευρά μας πέραν της επαναφοράς του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέραν της σημερινής μας καταγγελίας δια του Τύπου, θα επιμείνουμε στην συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα, έστω και με την απουσία του Δήμου.
Καλούμε όλους τους ενεργούς δημότες, όλους αυτούς που χρόνια τώρα συντηρούν την διεκδίκηση του κτήματος και της βίλλας ΙΟΛΑ σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση. Εμείς θα είμαστε παρόντες και διεκδικητικοί.
Αγία Παρασκευή 1.11.2011