10 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ"




Πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση Νέων Ευρωπαίων Καλλιτεχνών, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ».

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 και από ώρα 10π.μ. έως 5μ.μ. , στην Ελληνογαλλική Σχολή «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΝΤΕ ΛΑΚΡΟΥΑ» της Αγίας Παρασκευής, η 2η Συνάντηση Νέων Ευρωπαίων Καλλιτεχνών, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ». Η θεματική ενότητα της 2ης συνάντησης είχε τίτλο “ Νέοι Ευρωπαίοι Δημιουργοί Ταινιών Μικρού Μήκους» και πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της 1ης, που είχε λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2010 στην Αγία Παρασκευή.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων, Γάλλων και Κυπρίων σκηνοθετών.
Είχαν κληθεί και παρευρίσκονταν αντιπροσωπείες από τις αδελφοποιημένες πόλεις Γεροσκήπου της Κύπρου και Saint-Brieuc της Γαλλίας ενώ δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί αντιπροσωπεία από το Aberysthwyth της Ουαλίας.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο Αντιδήμαρχος του Saint-Brieuc κ. Yannick Mayeux, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Γεροσκήπου κ. Κωνσταντία Παπαλλά, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής κ. Bernard Luyskx και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ κ. Βασίλης Σάρκουλας. Τον συντονισμό της συνάντησης είχε η Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ κα. Εβίτα Χρυσολούρη και η Γενική Γραμματέας της Επιτροπής Αδελφοποίησης κα Άννα Στεργίου. Τις ταινίες παρουσίασαν οι σκηνοθέτες τους.
Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Καθημερινότητας κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Παναγόπουλος, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα. Ελένη Δάβαρη, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Δημήτρης Αλεφαντής, ο Αντιπρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ κ. Γιάννης Παύλου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος κ. Γιώργος Καζάκος , η Αντιπρόεδρος κα. Δήμητρα Πανουσοπούλου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τίμος Κωστόπουλος και κ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς.
Παρευρέθηκαν επίσης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρος Παπασπύρος, κα. Ηλέκτρα Αντωνοπούλου και κ. Γιάννης Καραγιαννάκης.
Παρόντες επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κοντοπεύκου-Παραδείσου κ. Δημήτρης Μάρκου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Γιάννης Νικολουδάκης, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποίησης κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου και το μέλος κ. Νίκος Παγώνης.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία σύσσωμης της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού κανείς δεν παρευρέθηκε στην υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου εκδήλωση. Ιδιαίτερα θα πρέπει να επισημανθεί η απουσία τόσο του κ. Γιαννακόπουλου, επί των ημερών Δημαρχίας του οποίου πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση όσο και του κ. Σταθόπουλου ο οποίος, κατά τα λοιπά, έχει αυτοχρισθεί «υπέρμαχος των Τεχνών και του Πολιτισμού».

Η απουσία της αντιπολίτευσης πρέπει να θεωρηθεί ως προσβλητική τόσο για τις αντιπροσωπείες των αδελφοποιημένων Πόλεων και των καλλιτεχνών που παρευρέθηκαν και παρουσίασαν τα έργα τους, όσο και για τους Δημότες της Πόλης μας αφού, από ταπεινά ελατήρια, η παραδοσιακή Ελληνική φιλοξενία και ευγένεια θυσιάστηκαν στον βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Να σημειωθεί, σε αντιδιαστολή της απουσίας τους, ότι μέλη της αντιπολίτευσης συμμετέχουν στην αντιπροσωπεία του Δήμου μας, που θα επισκεφθεί το Saint-Brieuc στις 8 Δεκεμβρίου 2010.