7 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Β. ΖΟΡΜΠΑ 6/12/11 (video ΜΕΡΟΣ Α΄)

Ξεκινώντας την συνέντευξη ο Δήμαρχος κος Ζορμπάς και αφού παρουσίασε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στα οικονομικά του δήμου, με τις γνωστές σε όλους πλέον λεπτομέρειες περί παραλαβής χρεών, ΠΟΕ, ΟΑΔΑΠ κλπ. Συγκεκριμένα είπε: "...παραλάβαμε ένα διαλυμένο δήμο...". Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να ετοιμαστεί ο δήμος για το πιο δύσκολο 2012.
Διοικητικά ανέφερε ότι ο "Καλλικράτης" δεν ήταν έτοιμος να εφαρμοστεί και έγιναν όλα βιαστικά. Ο νέος οργανισμός είναι έτοιμος και περιμένουν την έγκριση.
Η οδός Αγίου Ιωάννου πρέπει να τελειώσει μέσα στο 2012 και το Δημαρχείο να θεμελιωθεί στο 2013.
Για το κολυμβητήριο θα γίνει αποχαρακτηρισμός (ο οποίος θα διαρκέσει περίπου 3-3,5 χρόνια) με σκοπό να γίνει πλατεία-παιδική χαρά-πράσινο. Σε πρώτη φάση θα περιφραχτεί πλήρως ώστε να μην είναι σε κοινή θέα η ασχήμια.
Η φροντίδα των σχολείων ξεκινά από το 4ο Δημοτικό και τονίζοντας ότι οι περισσότεροι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι σε νοικιασμένα κτήρια, είπε ότι αύριο (7/12) περιμένει την έγκριση ώστε να πάρει ο δήμος τον πρώτο σταθμό από το ΕΣΠΑ στα Πευκάκια.
Ακόμα τόνισε ότι στο οικόπεδο που βρίσκεται στην οδό Ασημακοπούλου έχει σκοπό να δημιουργήσει Δημοτικό Γηροκομείο.
Τέλος κατήγγειλε την αντιπολίτευση, εκτός της παράταξης του κου Γκιζιώτη, ότι όταν ξεκινά το δημ. συμβούλιο εκείνοι στέκονται παράμερα ή έξω από την αίθουσα έως ότου συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμβούλων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έναρξη του δημ. συμβουλίου.

Προσωπικά σχόλια:
Ίσως είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια σαφή εικόνα για το τι συνέβαινε τους προηγούμενους μήνες στο δήμο μας...
Ο Δήμαρχος μας έδωσε να καταλάβουμε ότι όσο εμείς φωνάζαμε για απραξία, εκείνος έτρεχε να βγάλει τα εμπόδια για να μπορέσει στην συνέχεια να περπατήσει. Όχι φυσικά ότι δεν έγιναν λάθη ή βιαστικές κινήσεις, αλλά από την άλλη η χρονική περίοδος ήταν και από τις πιο δύσκολες, αν λάβουμε υπόψιν την εφαρμογή του "Καλλικράτη" και την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας.
Για άλλη μια φορά έδειξε πυγμή και αποφασιστικότητα.
Αυτό πάλι με τα δημ. συμβούλια είναι αλήθεια. Όταν λοιπόν υπάρχει μια ώρα έναρξης πχ 8μμ το συμβούλιο στην καλύτερη ξεκινάει μισή ώρα μετά, για κανα 2ωρο γίνονται τοποθετήσεις, αντιπαραθέσεις και μετά ξεκινούν τα τακτικά θέματα! Δηλαδή πάει σε ολονυχτία. Από την στιγμή μάλιστα που η επόμενη μέρα είναι εργάσιμη, γύρω στις 11μμ αρχίζουν να φεύγουν οι παρευρισκόμενοι πολίτες, χωρίς να έχουν ακούσει αυτά για τα οποία ενδιαφέρονταν πραγματικά.

Ακολουθεί το Α΄μέρος της συνέντευξης.



lena. by Agia Paraskevi images