3 Δεκεμβρίου 2011

Α. ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ο Δημαρχος συνεχιζει και μας εκπλησσει αρνητικα

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30-11 ο Δήμαρχος της πόλης μας φρόντισε να μας εκπλήξει για ακόμη μια φορά. Και αναφέρομαι στο θέμα που προέκυψε με την αντικατάσταση θεατρολόγου στο 2ο Γυμνάσιο της πόλης μας. Έτσι λοιπόν ενώ τα παιδιά ξεκίνησαν τα μαθήματα τους με τον κ. Χρήστο Παγκαλιά πρόσφατα έγινε αντικατάσταση με άλλον καθηγητή. Το ερώτημα που γεννιέται όμως είναι αν έγινε με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού. Η απάντηση ήρθε από τον Δήμαρχο ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν δική του απόφαση. Ο Δήμαρχος δεν σταμάτησε εκεί καθώς όχι μόνο άνοιξε εντονότατους διαλόγους με πολίτες (στην συνεδρίαση παρέστησαν διαμαρτυρόμενοι γονείς και παιδιά καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου) και στην συνέχεια μίλησε με απαξιωτικά λόγια για τον κ.Παγκαλιά. Πράξη η οποία δεν τιμά καθόλου τον Δήμαρχο. Για τον κ.Παγκαλιά μπορώ και έχω προσωπική άποψη καθώς όταν ανέλαβα την Προεδρία του ΠΑΟΔΑΠ αρχές χρόνου είχα συνεργασία κ με την Ένωση Γονέων και ενημέρωση ενώ ταυτόχρονα τυγχάνει να τον γνωρίζω προσωπικά και έχω την καλύτερη άποψη. Η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο τον Δήμαρχο για την φράση που είπε ότι ήταν δική του η απόφαση για την αντικατάσταση και όχι του Προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ . Αυτό που πρέπει να συμβεί λοιπόν είναι το Δ.Σ του ΠΑΟΔΑΠ να συμπεριλάβει σαν θέμα ημερήσιας διάταξης την συγκεκριμένη αντικατάσταση αν θέλει κατά πρώτο λόγο να υπάρχει νόμιμη απόφαση. Κατά δεύτερο λόγο θεωρώ απαράδεκτη την στάση του Δημάρχου με τα λεγόμενα του ως προς τον συγκεκριμένο επιτυχημένο καλλιτέχνη. Άμεσα να επιστρέψει ο κ. Παγκαλιάς.
Σε λίγες μέρες ο κ.Δήμαρχος συμπληρώνει 1 χρόνο θητείας στον Δήμο μας και θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι σε αυτή την θέση βρίσκεται γιατί ο λαός πίστεψε σε κάτι διαφορετικό.
Η ηγεσία του Δήμου συνεχίζει πολιτική άγνωστης ταυτότητας σφυρίζοντας αδιάφορα για το τι λένε οι πολίτες, ο Δήμαρχος έχει την ευθύνη για τους ανθρώπους που έχει δίπλα του και αυτός αποφασίζει.

Αλέξανδρος Μουστόγιαννης
Δημοτικός Σύμβουλος