8 Δεκεμβρίου 2011

ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΡΟΥΣΕΛ ... ΚΑΙ ΓΛΙΣΤΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ

Με τίποτα δεν είμαστε ευχαριστημένοι! Πάντα να γκρινιάζουμε ωσάν Έλληνες που είμαστε.
Μετά από τόσα χρόνια που διαμαρτυρόμασταν τα Χριστούγεννα για τον στολισμό της πλατείας, αφού τη μια έφταιγε που στολίσαμε τον πλάτανο και την άλλη την καλύβα του μπαρμπα-Θωμά, μόλις είδαμε το καρουσέλ και το παγοδρόμιο αρχίσαμε πάλι τα όργανα.
Ξαφνικά
"Η παραχώρηση για πάνω από ένα μήνα όλης της έκτασης της κεντρικής πλατείας της Αγίας Παρασκευής από τη Δημοτική Αρχή για δημιουργία Παγοδρομίου, με ακριβό εισιτήριο, αλλά και πλήθος «καταστημάτων» για πώληση διαφόρων ειδών εμπορίου, αποτελεί κορυφαίο δείγμα καταπάτησης δημόσιου χώρου, πληγή για τα τοπικά καταστήματα, και συνέχεια μίας πολιτικής που εγκαινιάστηκε με παραχώρηση σε τραπεζοκαθίσματα της πλατείας Κοραή." όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της "Νίκης για την Αγία Παρασκευή" και υπήρξαν διαμαρτυρίες από τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής ότι δεν μένει καθόλου ελεύθερος χώρος για τους πιστούς που θα συγκεντρωθούν τις ημέρες των εορτών.

Κατά την ταπεινή μου άποψη η Εκκλησία μας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι "όλοι οι καλοί χωράνε" που λέει κι ο λαός. Όταν έμενα στους Αμπελοκήπους (πυκνοκατοικημένη περιοχή) ο ναός ήταν στην άκρη του δρόμου και όμως όλες τις γιορτές βρίσκαμε χώρο να σταθούμε και μαζευόμασταν πάρα πολλοί ενορίτες. Μπορεί το παγοδρόμιο και το καρουσέλ να καταλαμβάνουν μεγάλο τμήμα της πλατείας, υπάρχει όμως και χώρος για να σταθούν οι πιστοί. Και δεν είναι απαραίτητο εξάλλου να είμαστε όλοι μπροστά στην πόρτα. Προσωπικά πιστεύω ότι η εκκλησία πρέπει να κατευνάζει τα πνεύματα και να διατηρεί την ηρεμία ανάμεσα στους πιστούς.

Για να δούμε τώρα την μεγάλη ζημιά που θα πάθουν τα καταστήματα της περιοχής. Για πείτε μου στην πλατεία και όλη την Αγίου Ιωάννου ξέρετε πολλά καταστήματα που πουλάνε καραμέλες και ζαχαρωτά; Γιατί αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι το υλικό που θα πραγματεύονται τα σπιτάκια στην πλατεία. Δεν θα πουλάνε ούτε ρούχα, ούτε παπούτσια, ούτε τρόφιμα. Και πόσα κιλά καραμέλες θα πάρει μια οικογένεια μέσα στα Χριστούγεννα άραγε; Εγώ υπολογίζω το πολύ ένα σακουλάκι των 100γρ.

Από όσο γνωρίζω σαν μητέρα, τα Χριστούγεννα πολλοί γονείς της πόλης μας, πήγαιναν τα παιδιά τους στο παγοδρόμιο του Ζαππείου ή του πάρκου στο Γουδή (μαζί κι εγώ) για μια φορά και σπάνια δεύτερη . Και φέτος όσοι το αντέχουν οικονομικά το ίδιο θα έκαναν. Η διαφορά λοιπόν είναι ότι αντί να τρέχουν κάπου μακριά, θα πάνε μέχρι την κεντρική πλατεία κάνοντας οικονομία στην βενζίνη ή τα εισιτήρια του μετρό. Εξάλλου δεν εξαναγκάζεται κανείς να πληρώσει για να χρησιμοποιήσει κάποιο από τα παιχνίδια, μπορεί απλά να κάνει μια βόλτα και να καταλήξει στην γνωστή παιδική χαρά της πλατείας.

Η εποχή που διανύουμε είναι πολλή δύσκολη και η ψυχολογική κατάσταση και διάθεση του καθενός μας κοντεύει να περάσει τα όρια... Ας μην αναλωνόμαστε σε γκρίνιες για πράγματα πρόσκαιρα. Ας ηρεμήσουμε λίγο να πάρουμε μια ανάσα γιατι το 2012 θα είναι πολύ ζόρικο.

Αν κάποιοι πάλι θέλουν να φωνάξουν, να διαμαρτυρηθούν και να αλλάξουν τα πράγματα, ας το κάνουν στα δύσκολα και με πράξεις, όχι από τον καναπέ ή από το pc τους μόνο και μόνο για να γίνεται ντόρος.-


Λένα Μαρκή


2 σχόλια:

πόσο κοστίζει δηλαδή να κάνεις ice-skating?

γυρω στα 10 με 12 € την ωρα