17 Δεκεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ Α. ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

" Κύριε Δήμαρχε θα συμφωνήσω μαζί σας μόνο στο ότι ο προυπολογισμός που ψηφίστηκε τον Μάρτιο ήταν μεταβατικός. Αυτός ο προυπολογισμός που συζητάμε σήμερα και θα προχωρήσουμε σε ψήφιση αργά το βράδυ είναι η πολιτική πρόταση της ηγεσίας του Δήμου για το έτος 2012.
Ακόμα και σήμερα στην κορυφαία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αντί να μας αναλύετε το πρόγραμμα σας για την πόλη μας ήσασταν ακόμη μια φορά καταγγελτικός. Έχει περάσει ένας χρόνος και η ανοχή από τους πολίτες τελειώνει .Και αντί να παρουσιάζεται έργα συνεχίζετε να καταγγέλετε. Βέβαια έχει ευθύνη και η Αξιωματική Αντιπολίτευση για την "χλιαρή" παρουσία της αυτή την χρονιά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όσον αφορά κωδικούς εξόδων δυο κουβέντες.
1) 35,000 ευρώ έχετε προυπολογίσει για εκδηλώσεις και εορτές όταν εσείς πρώτος καταγγέλατε την προηγούμενη διοίκηση.Σας προτείνω αυτά τα χρήματα να τα δώσουμε σε άπορες οικογένειες.
2) Μικρή επιχορήγηση στον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό με αποτέλεσμα να χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι αναμόρφωση προυπολογισμού. Δεν δίνετε βάρος σε Πολιτισμό-Αθλητισμό.
3) Μείωση επιχορηγήσεων σε Αθλητικούς-Πολιτιστικούς Συλλόγους ενώ κάνετε διακρίσεις ανάμεσα σε συλλόγους.
4) 500,000 ευρώ για μελέτες που αφορά την ανέγερση του Δημαρχείου την ώρα που υποστηρίζατε ότι δεν θα ξοδεύουμε σπάταλα τα χρήματα για μελέτες.


Κατά δήλωση σας στην σημερινή τοποθέτηση όσον αφορά το σχέδιο προυπολογισμού που καταθέτετε απουσιάζει πλήρως η νεολαία.
Λυπάμαι γιατί γιατί η νεολαία της πόλης μας στις Εκλογές του 2010 ψήφισαν και εξέλεξαν 5 νέους Δημοτικούς Συμβούλους με την παράταξη σας αλλά εσείς δεν το εκτιμήσατε αφού αυτή την χρονιά δεν αναφερθήκατε ποτέ στα προβλήματα της νέας γενιάς. Έξι φορές σας έκανα ερώτημα τι σκοπεύετε να κάνετε με την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Νέων. Ποτέ δεν μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε. Σας θυμίζω ότι το συγκεκριμένο θέμα κοσμούσε το προεκλογικό πρόγραμμα σας.
Κύριε Δήμαρχε έχετε άγνοια σε πολλά θέματα. Εσείς όμως είστε ο ηγέτης της Δημοτικής Αρχής και θα έπρεπε με την προσωπικότητα σας να βάζετε την πινελιά σας σε μεγάλα ζητήματα αλλά εσείς τίποτα. Για να είμαι δίκαιος υπάρχουν Αντιδήμαρχοι που προσφέρουν έργο και άλλοι όχι. Και δεν θα διστάσω να πω και ονόματα. Είναι αλήθεια ότι οι Αλεφαντής-Δάβαρη-Παναγόπουλος προσφέρουν σε αντίθεση με άλλους Αντιδημάρχους οι οποίοι δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.
Βαδίζετε με μια πολιτική άγνωστης ταυτότητας. Συνεχώς λέτε ότι είστε ο ένας και μοναδικός και τα κάνετε όλα τέλεια. Λόγια. Μόνο λόγια.
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εσάς για τις επιλογές που κάνατε. Εσείς επιλέξατε "άτυπους συμβούλους" οι οποίοι μιλούν εξ ονόματος σας και σας εκθέτουν.
Καταφέρατε σε ένα χρόνο να τραυματίσετε την δημοτική παράταξη. Αντί να προσθέτετε και να πολλαπλασιάζεται εσείς συνεχώς αφαιρείτε και διαιρείτε. Αυτό θα σας κοστίσει.
Εγώ σήμερα σας καλώ να απομακρύνετε από δίπλα σας αυτούς οι οποίοι σας εκθέτουν. Συνεχίζετε να στρίβετε συνεχώς από *αριστερά* και δεν λέτε να ξεκολλήσετε με τίποτα. Και επειδή κ.Δήμαρχε έχετε πικράνει πολλά στελέχη της φιλελεύθερης παράταξης με τις επίμονες δηλώσεις σας ότι Δήμαρχο σας εξέλεξαν κάποιοι τυχάρπαστοι κάποιοι λίγοι πολιτικά μην έχετε αυταπάτες. Και για να μην έχετε αυταπάτες και για να ακουστει επιτέλους η αλήθεια. Κύριε Δήμαρχε αν δεν είχατε την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας δεν θα είχατε εκλεγεί ποτέ Δήμαρχος. Να μην ονειρεύονται κάποιοι.
Εγώ κύριε Δήμαρχε τους πρώτους 7 μήνες σας στήριξα όσο κανείς άλλος. Εσείς με προδώσατε.
Θα κλείσω όπως και στον προυπολογισμό του Μαρτίου που είχα δηλώσει ότι οι νέοι άνθρωποι στεκόμαστε δίπλα σου.
Σήμερα 8 μήνες μετά μπορώ να σας πω με ευκολία ότι όλοι αυτοί οι νέοι είναι απέναντι σας εξαιτίας της στάσης σας."

Σας ευχαριστώ.
Αλέξανδρος Μουστόγιαννης
Δημοτικός Σύμβουλος