22 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ



2012- «ΕΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς ανακήρυξε χθές, Τετάρτη 21/12/2011, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το ΕΤΟΣ 2012 ,σαν «ΕΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» για το Δήμο μας, οριοθετώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το όραμα, τις προτεραιότητες και την στόχευση του έργου της Δημοτικής Αρχής για τον προσεχή χρόνο.

Στα πλαίσια αυτά ,δράση αιχμής και ιδιαίτερης βαρύτητας αποτελεί η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» ,την οποία η Δημοτική Αρχή στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις και θεωρεί ηθική υποχρέωση της την υποδειγματική οργάνωση και διεκπεραίωση της δράσης, με ευαισθησία, διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια όσον αφορά στους δικαιούχους της.

Στόχος της δημιουργίας του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ,είναι η ενεργοποίηση του Δήμου για την παροχή στήριξης σε όσους πολίτες αδυνατούν να καλύψουν βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες και η δράση του ως πυλώνα αξιοποίησης της αλληλέγγυας οικονομίας και δέσμευσης των δράσεων κοινωνικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών, προς ένα κοινό σκοπό.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, ενέκρινε την εισήγηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της εισήγησης για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, όπου αναλύονται η φιλοσοφία, το περιεχόμενο, οι σκοποί και οι στόχοι, οι κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων πατήστε ΕΔΩ.