9 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012,στις 12.00 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μελέτης για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου, από τα αρμόδια γραφεία μελετητών που απαρτίζονται από Αρχιτέκτονες, Στατικούς Μηχανικούς και Μηχανολόγους.
Απόδειξη του ζωηρού ενδιαφέροντος για το νέο κτίριο του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, αποτελεί το γεγονός ότι η αίθουσα ήταν κατάμεστη από μέλη της Δημοτικής Αρχής, επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της πόλης μας, Δημοτικούς Συμβούλους ,εκπροσώπους τοπικών Περιβαλλοντικών Συλλόγων ,εκπροσώπους του Τύπου και δημότες.
Η εισαγωγή της Παρουσίασης έγινε από τον Προϊστάμενο Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού Κτιρίων του Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Νίκο Θεοδωρίδη, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή , αναφέροντας ότι το έργο ξεκίνησε το 2000 με Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, το 2002 περαιώθηκε ο Διαγωνισμός και το 2005 έγινε η σύμβαση με την αρχιτεκτονική ομάδα που κατέκτησε το πρώτο βραβείο.
Η Μελέτη αποτελείται από τρείς φάσεις:
1) Στάδιο Προμελέτης το οποίο έχει ολοκληρωθεί και παραληφθεί από το Δήμο Αγίας Παρασκευής
2) Β Φάση-Οριστική Μελέτη και έκδοση οικοδομικής άδειας.
3) Γ Φάση-Μελέτη εφαρμογής και σύνταξη τευχών δημοπράτησης.
Σήμερα βρισκόμαστε στο στάδιο ολοκλήρωσης της οριστικής μελέτης αρχιτεκτονικών, στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Στη συνέχεια, οι μελετητές των αρμόδιων μελετητικών γραφείων παρουσίασαν το αρχιτεκτονικό σχέδιο, τις στατικές μελέτες και τις μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Τόνισαν ότι στόχος είναι η κατασκευή ενός λειτουργικού και «ζωντανού» κτιρίου, που θα πληρεί όλες τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές ,με απόλυτο σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο και στη «ροή» της πόλης.
Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον έλεγχο του κόστους κατασκευής με τη χρήση απλών ,λιτών και οικονομικά αποδοτικών υλικών.
Το νέο Δημαρχιακό Κτίριο δεν θα υπολείπεται σε τίποτα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτηρίζεται από προκλητικά και υπερβολικά στοιχεία.
Οι κύριοι άξονες στους οποίους βασίστηκε η μελέτη είναι : Σεβασμός στην Αρχική Μελέτη-Εξοικονόμηση Ενέργειας- Ευκολία Συντήρησης-Λογικό Κόστος Κατασκευής.
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, πήρε το λόγο.
Αρχικά ευχαρίστησε θερμά την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τα μελετητικά γραφεία για την ενδιαφέρουσα παρουσίαση καθώς και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κύριο Δημαρά, τα παρευρισκόμενα μέλη όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τους εκπροσώπους των Τοπικών Συλλόγων και τους εκπροσώπους του Τύπου για την παρουσία τους.
Τόνισε ότι στα πλαίσια αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου προς όφελος των πολιτών, το έργο είναι μεγίστης σημασίας και θα δώσει χαρακτήρα και «στίγμα» στην πόλη μας.
Παράλληλα σημείωσε ότι όταν το έργο ολοκληρωθεί, οι δαπάνες για ενοικιάσεις Δημοτικών χώρων (Δημαρχείο, ΚΕΠ, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.λ.π ) ,που σήμερα είναι πολύ υψηλές, , θα εξοικονομηθούν και θα αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών,
ενισχύοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό κοινωνικών παροχών του Δήμου μας.
Σημειώνεται ότι, τηρώντας και την προεκλογική δέσμευση, στις προθέσεις του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής είναι να αρχίσει η κατασκευή του έργου στα τέλη του έτους 2013.
Τελειώνοντας ,ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε με συγκίνηση: «Είμαι πολύ υπερήφανος γιατί το έργο αυτό θα το παραδώσουμε, ως παρακαταθήκη, στη νέα γενιά, στους νέους δημότες μας, στους νέους δημοτικούς συμβούλους της πόλης μας για να το χαρούν και να το αξιοποιήσουν».