22 Ιανουαρίου 2012

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Την κοπή της πίτας του συλλόγου Πευκακίων ευλόγησε ο πατέρας Τρικαλιώτης, ο οποίος αφού ευχήθηκε για καλή χρονιά, δύναμη και υγεία ανέφερε ότι τα μηνύματα που έρχονται για τους πολίτες (λόγω της οικονομικής κατάστασης) είναι άσχημα και τόνισε στον Δήμαρχο να επισπεύσει το "Κοινωνικό Παντοπωλείο".

Ο νέος πρόεδρος του συλλόγου ο κ. Στέφανος Μπακογιάννης μίλησε για τα προβλήματα της περιοχής, για τα οποία έστειλε υπόμνημα στον δήμο.

Συγκεκριμένα ζήτησε την άμεση απόκτηση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων της περιοχής προς όφελος των κατοίκων, τακτοποίηση των οικοπέδων που προορίζονται για κοινωφελή χρήση, να αποπερατωθεί η παιδική χαρά στην Ησιόδου, να γίνουν ο παιδικός σταθμός και η πλατεία Ρίτσου, όπως και η πεζογέφυρα Γελαδάκη που είναι μείζονος σημασίας για την περιοχή. Υπάρχουν τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην συνοικία οι οποίες είτε είναι παράνομες είτε έχουν εκκρεμότητες με τις άδειες. Να γίνει πεζοδρόμηση και διάνοιξη δρόμων ιδίως κάποιων δρόμων που οδηγούν στη Λεωφ. Μεσογείων, να φτιαχτεί ο εσωτερικός δακτύλιος ομβρίων υδάτων και για όλα αυτά να αξιοποιηθεί στο μέγιστο το ΕΣΠΑ.Μίλησε για τα Δημ. Ιατρεία που στην ουσία δεν λειτουργούν λόγω μη πρόσληψης γιατρών και αναγκάζονται οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται από το 1ο Δημ.ιατρείο στην οδό Χίου, όπως ανέφερε και η ψυχολόγος κα Α. Θεοδωρίδου η οποία παρουσίασε τις ομιλίες και συζητήσεις που αναπτύχθηκαν μέσα στο 2011. Ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και το διευθυντή του 9ου Δημοτικού σχολείου που παραχώρησε το χώρο.

Ο Δήμαρχος κος Ζορμπάς μίλησε για δύσκολες μέρες και πρότεινε τα προβλήματα της συνοικίας να συζητηθούν στις 11 Μαρτίου στις 10:30 στον ίδιο χώρο. Αναφέρθηκε μόνο στο ότι πρέπει να απομακρυνθεί το γκαράζ του δήμου από την οδό Επαμεινώνδα, το οποίο αποτελεί ντροπή για το δήμο και στη δημιουργία του αθλητικού κέντρου.

Στο σημείο αυτό κάποιος από τους παρευρισκόμενους διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε να γίνει χώρος πρασίνου και όχι αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή. Σε επιμονή του, ο Δήμαρχος ήταν απόλυτος και είπε ότι θα γίνει αθλητικό κέντρο. Η επίθεση πλέον συνεχίστηκε εις βάρος του προέδρου του συλλόγου, κατηγορώντας τον ότι διαλύεται ο σύλλογος και ότι υπήρξε μικρή προσέλευση κόσμου σε σχέση με άλλες χρονιές.

Κατά την άποψη μας είναι νωρίς να κρίνουμε τον πρόεδρο και να του καταλογίσουμε ευθύνες. Εξάλλου κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να πάρει τους συμπολίτες του από το αυτί και να τους φέρει στην συνέλευση αν δεν το θέλουν οι ίδιοι.

Παρόντες ήταν οι αρχηγοί των αντιπολιτευτικών παρατάξεων κ.κ. Γιαννακόπουλος, Σταθόπουλος, Γκιζιώτης, Κουβόπουλος, ο πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου κ. Βουτσινάς, η αντιδήμαρχος κα Δάβαρη,οι Δημ. σύμβουλοι κ.κ. Γουργούλης, Γαβράς, Κρητικίδης, Ι. Σιδέρης, Παπαμιχαήλ, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Λέκκας. Ακόμα ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου κος Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του συλλόγου Τσακού κκ Σαββίδης και Μίχας, η πρόεδρος και η γραμματέας του συλλόγου Κοντοπεύκου-Παραδείσου κες Μάρκου και Κούγια, η πρόεδρος του συλλόγου Ζωοφίλων και η πρόεδρος του συλλόγου Πάτηματος Χαλανδρίου κα Τζελεπίδου.