12 Αυγούστου 2010

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΛΑΜΠΑΣ

Το κείμενο είναι τμήμα κειμένου από την εφημερίδα: "Παράθυρο στην πόλη" τεύχος 51, Μάρτιος 2010. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί και δείχνει ότι οι πολίτες πρέπει μάλλον να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους (ίσως και καμιά λάμπα) για να έχει μέλλον αυτή η πόλη.
Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΛΑΜΠΑΣ ΚΑΙ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ
Της Μάρης Πετούνη


Το πρώτο τηλέφωνο για την καμένη λάμπα το έκανα αρχές Νοεμβρίου 2009. περνώντας με το αυτοκίνητο απ’ την Αγίου Ιωάννου είδα την μια από τις δύο λάμπες ενός φανοστάτη καμένη. Θεώρησα ότι καλό θα ήταν να ενημερώσω την υπηρεσία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, όπου είπα ότι πρόκειται για την δεξιά λάμπα του φανοστάτη που βρίσκεται στο 85 ή 87 της Αγίου Ιωάννου. Η απάντηση που πήρα ήταν: ΄΄Θα πρέπει να μας πείτε ακριβώς σε ποιον αριθμό βρίσκεται, γιατί το αρμόδιο συνεργείο εργάζεται το πρωί, οπότε δεν λειτουργούν τα φώτα και έτσι δεν μπορεί να εντοπίσει την καμένη΄΄. Μετά από δύο – τρεις μέρες ξανατηλεφώνησα και έδωσα τα ακριβή στοιχεία της θέσης της καμένης λάμπας. Η γραμματέας του αντιδημάρχου τεχνικής υπηρεσίας μου απάντησε ότι θα πρέπει να μιλήσω με τον αρμόδιο (;) ΄΄σε καμία ώρα΄΄. Η αντίδρασή μου ήταν λίγο έντονη. Της είπα ότι είχα ήδη ασχοληθεί αρκετά με το θέμα, το οποίο θα έπρεπε να έχει λυθεί χωρίς την δική μου μεσολάβηση και ότι δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο. Παρ’ όλο που ήμουν αρκετά θυμωμένη και έτοιμη να παραιτηθώ από τις προσπάθειες να λύσω το μεγάλο αυτό ζήτημα (!!) έκανα ακόμη ένα τηλέφωνο στο γραφείο του Δημάρχου αυτή τη φορά. Στην γραμματέα του είπα με δύο λόγια την ιστορία της καμένης λάμπας. Η απάντηση ήταν:
΄΄Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Θα πρέπει να μιλήσετε με την τεχνική υπηρεσία΄΄. Με θυμό πλέον δήλωσα ότι είναι του Δήμου και όχι δική μου αρμοδιότητα να αντικατασταθεί η καμένη λάμπα με μια καινούργια και ότι επιτέλους!, θα πρέπει η δημοτική αρχή να φροντίζει τουλάχιστον να συντηρεί ένα δύο λειτουργικά και όμορφα στοιχεία στην πόλη μας.
Απάντηση στην έκρηξή μου αυτή, ήταν η διαβεβαίωση ότι θα μεταβιβαστεί το αίτημά μου (!) και ότι θα λυθεί το θέμα (!!).

Σήμερα, 16/01/2010, όχι μόνο δεν έχει αντικατασταθεί η συγκεκριμένη λάμπα, αλλά έχουν καεί αρκετές επί πλέον λάμπες των όμορφων φανοστατών της οδού Αγ. Ιωάννου του δρόμου που, όπως λέγεται, αποτελεί το καμάρι της Αγίας Παρασκευής.
.....................................................................................................................................................................
..............................................