25 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΜΕΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Μέσα στο καταχείμωνο, όταν η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 10 βαθμούς C το 2ο δημοτικό σχολείο Αγ. Παρασκευής έχει μείνει χωρίς θέρμανση. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι αποφάσισαν να αλλάξουν το καύσιμο από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο μέσα στον Γενάρη!!!

Αποτέλεσμα οι γονείς να αναγκάζονται να πηγαίνουν φορητά σώματα θέρμανσης στις τάξεις των παιδιών τους (πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους) και στις υπόλοιπες τάξεις δάσκαλοι και παιδιά να κρυώνουν.

Και το άσχημο είναι ότι δεν γνωρίζουμε πόσο θα συνεχιστεί ακόμα αυτή η κατάσταση γιατί το όλο εγχείρημα έχει κολλήσει σε μια υπογραφή και ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι...

Όσο αφορά τον σύλλογο γονέων φέρεται ότι είναι ενήμερος μεν, αλλά δεν κάνει καμία κίνηση.
Στα πηγαδάκια των γονιών που πηγαίνουν να πάρουν τα παιδιά τους στο σχόλασμα, ακούγεται σαν σκέψη να φωνάξουν τα ΜΜΕ στο σχολείο σαν ένας τρόπος πίεσης για να λυθεί το πρόβλημα.

Προσωπική άποψη είναι πριν φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις ο Δήμος να επιλυφθεί του θέματος σκεπτόμενος πρώτα απ' όλα τα παιδιά και τους δασκάλους που καλλούνται να κάνουν μάθημα με πρωτόγονες συνθήκες φορώντας μπουφάν, σκουφιά, κασκόλ και γάντια!!!