2 Απριλίου 2011

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΦΟ ΤΣΑΚΟΥ

Σε δελτίο τύπου που εστάλη από το μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Τσακού κ. Τάσο Μίχα όσον αφορά την συνάντηση για τη διάσωση του λόφου Τσακού, αναφέρονται τα εξής:


Αρκετός κόσμος ευαισθητοποιήθηκε και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας για την διάσωση του λόφου ο οποίος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις κάμπιες με αποτέλεσμα να έχουν ξεραθεί σχεδόν όλα τα δέντρα.

Την συζήτηση συντόνιζαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Βασίλειος Σαββίδης και το μέλος του Δ.Σ κος Τάσος Μίχας οι οποίοι ενημέρωσαν τους κατοίκους για το χρονικό της καταστροφής, για τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς (με τον Δήμαρχο, τις δημοτικές παρατάξεις, επιστημονικούς φορείς κ.α) καθώς και τοποθέτησαν ένα χρονοδιάγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα με απώτερο σκοπό να ξαναπρασινίσει ο λόφος.

Ύστερα από συζήτηση που ακολούθησε με τους κατοίκους της περιοχής και τους προβληματισμούς που ανταλλάχτηκαν συμφωνήθηκε:

1.η δημιουργία επιτροπής η οποία θα επιδιώξει συνάντηση με τον Δήμαρχο ώστε να του εκθέσει τα αιτήματά της,

2.η δημιουργία εθελοντικών ομάδων οι οποίες θα συμμετέχουν στον καθαρισμό, στην φύλαξη και στην προστασία του Λόφου Τσακού,

3. η οργάνωση δενδροφυτεύσεων στη σωστή χρονική περίοδο και με τα σωστά φυτά και

4. η συνεργασία και με τον Δήμο Χολαργού- Παπάγου ώστε να υπάρξει μια πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κλείνοντας την συζήτηση ο κος Σαββίδης ευχαρίστησε τους φίλους και γείτονες για την παρουσία τους και τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία και στο μέλλον σε ακόμα περισσότερους τομείς. .