8 Δεκεμβρίου 2010

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ...

.
Μερικοί άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ!
Στις 1/12/2010 έγινε η διακήρυξη του πρόχειρου διαγωνισμού για το "Χριστουγεννιάτικο στολισμό 2010" του δήμου Αγίας Παρασκευής. Ο προϋπολογισμός είναι 44.929,44€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23% και η λήξη παραλαβής προσφορών είναι στις 9 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 10:30πμ.

Με λίγα λόγια μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων αν πάνε όλα καλά και βρεθεί και μια εταιρεία να συμφωνήσει στο ποσό, μπορεί να δούμε δέντρο στολισμένο στην πλατεία. Αλλιώς, στολίστε τους κήπους σας για να καταλάβουμε Χριστούγεννα
Από αυτό καταλαβαίνουμε πόσο μας υπολογίζουν. Κάθε χρονιά κάνουμε παράπονα για τον άθλιο στολισμό της πόλης μας, όμως από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Και δεν είναι δικαιολογία το ότι ο νυν δήμαρχος έχασε τη Δημαρχία γιατί είναι πολίτης αυτού του δήμου και θα έπρεπε να νοιάζεται λίγο περισσότερο.

Από την άλλη με τόσα χρήματα δεν θα μπορούσε ο δήμος να αγοράσει στολίδια δικά του και να τα χρησιμοποιεί κάθε χρόνο; Πόσο θα κόστιζε να δώσει μερικές υπερωρίες στο προσωπικό και να στολίσουν τους κεντρικούς δρόμους με λαμπάκια και αστέρια, τα οποία θα μέναν μόνιμα εκεί, όπως κάνουν και τόσοι άλλοι δήμοι;

Και βέβαια όταν λέμε δέντρο εννοούμε έλατο (όχι αληθινό φυσικά, να μην σακατεύουμε και τα λιγοστά δέντρα), το οποίο δεν χρειάζεται να είναι ούτε το μεγαλύτερο ούτε το ψηλότερο στον κόσμο. Ένα κανονικό δέντρο!
Ας ελπίσουμε να μην σκοπεύουν να στολίσουν πάλι τον ταλαίπωρο τον πλάτανο, που κάθε φορά που βλέπω την περσινή φωτογραφία, "ανάβουν τα δικά μου τα λαμπάκια".

Υπάρχει και εναλλακτική λύση: δεν θέλουν έλατο; Ας στολίσουν ένα καραβάκι, καμία αντίρρηση.


Άντε να δούμε και φέτος ...