23 Αυγούστου 2011

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Παρότι περίοδος διακοπών δόθηκε η ευκαιρία να υπάρξει μια επικοινωνία με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Μουστόγιαννη, ο οποίος απάντησε σε μερικές εύκολες αλλά και σε δύσκολες ερωτήσεις.
Κε Μουστόγιαννη σας καλωσορίζω στην πρώτη συνέντευξη που γίνεται για το blog: Agia Paraskevi images (http://agparaskevi.blogspot.com/). Μέχρι τώρα κρατήσατε ένα χαμηλό προφίλ και χαίρομαι ιδιαίτερα που δεχθήκατε να απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις.

---Για πολλούς από εμάς γίνατε γνωστός από τις δημοτικές εκλογές και έπειτα. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την μέχρι τώρα πορεία σας, ιδίως στο χώρο της πολιτικής;

- Εδώ και 26 χρόνια από τότε που γεννήθηκα μένω στην Αγία Παρασκευή μαζί με την οικογένεια μου. Η εμπειρία μου στα πολιτικά δρώμενα ξεκίνησε από τα μαθητικά μου χρόνια όπου συμμετείχα στα 15μελή μαθητικά συμβούλια στο σχολείο έχοντας εκλεγεί δυο φορές στην θέση του Προέδρου. Είμαι ενεργό μέλος της ΝΔ από το 2000. Το 2005 μαζί με τον κ.Ζορμπά ιδρύσαμε την ανεξάρτητη παράταξη ΑΚΕΠ. Την επόμενη χρονιά ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές. Με βάση το νεαρό της ηλικίας μου,όντας 21 ετών αλλά και με τον πόλεμο που δέχτηκα λόγω της συμμετοχής μου στην παράταξη ΑΚΕΠ πήρα την 1η θέση στον συνδυασμό μου βοηθώντας τον κ.Ζορμπά να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος. Απο εκεί και πέρα το 2008 στις πρώτες εκλογές που διεξήχθησαν για την ανάδειξη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων στην πόλη μας η υποψηφιότητα μου τιμήθηκε απο την νεολαία καθώς ήρθα 1ος σε σταυρούς. Σημειωτέον ότι πρότεινα για την θέση του Προέδρου γυναίκα,όπως και έγινε(πρόεδρος Ερμιόνη Καραχάλιου). Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη Προέδρου στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις τον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα είχα την τιμή να τοποθετηθώ από το γραφείο του κ. Σαμαρά υπεύθυνος εκλογικού αγώνα στην Αγία Παρασκευή.Το 2009 θέτω υποψηφιότητα για μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας στην Αγία Παρασκευή όπου και εκλέγομαι μέλος θέση που κατέχω μέχρι σήμερα. Η πορεία μου στα πολιτικά κατά κάποιον τρόπο αναγεννήθηκε περισσότερο καθώς για 3 χρόνια δούλεψα στο πολιτικό γραφείο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή της ΝΔ κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο(2006-2009) και για μια χρονιά στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ(2009-2010). Αν αναλογιστεί κανείς και την πολύ καλή θέση εκλογής στις τελευταίες εκλογές του 2010 η πορεία μου κρίνεται ικανοποιητική. Μια πορεία η οποία χαράσσεται βήμα-βήμα.

---Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήρθατε 3ος σε ψήφους με το συνδυασμό «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», πολύ καλή θέση για κάποιον νέο σε ηλικία υποψήφιο. Πιστεύετε ότι σας στήριξε η νεολαία της πόλης;

- Η νεολαία είναι το στήριγμα μου σε ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα στα κοινά της πόλης μου. Και αυτό διότι αναγνωρίζεται η διάθεση και η αγάπη που έχω για την πόλη μας. Νεολαίοι από όλους τους κομματικούς χώρους γιατί όπως έχω ξαναπεί στις τοπικές εκλογές πρέπει να αφήνουμε τις κομματικές ταυτότητες σπίτι μας. Η πολύ καλή θέση εκλογής μου, δείχνει επίσης ότι ο κόσμος μπορεί να στηριχτεί σε νέους ανθρώπους αναμφισβήτητα. Προσωπικά στο Δημοτικό Συμβούλιο θέλω να εκφράζω τη νεολαία με τις προτάσεις μου αλλά και τους προβληματισμούς. Μέχρι σήμερα δυστυχώς βλέπουμε από την Δημοτική Αρχή να απαξιώνεται το Τοπικό Συμβούλιο Νέων. Ούτε μια τυπική συνάντηση δεν έχει γίνει με τον Δήμαρχο ο οποίος όφειλε να πάρει την πρωτοβουλία. Στο κάτω κάτω η νεολαία έδωσε ώθηση στην παράταξη που διοικεί ώστε να εκλεγεί και αυτό φαίνεται και από την εκλογή 5 νεολαίων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στη νέα εποχή που ακολουθεί η νέα γενιά θα παίξει σηματικό ρόλο στην πόλη μας.

---Στη συνέχεια αναλαμβάνετε πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ σε μια δύσκολη στιγμή για τον συγκεκριμένο οργανισμό. Πως βρήκατε την κατάσταση εκεί;


- Είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο Νομικό Πρόσωπο είναι από τις ιδιάζουσες περιπτώσεις της Δημοτικής Αρχής με πολλές ευθύνες και αρμοδιότητες καθώς με τη νέα μορφή του Καλλικράτη ενώνεται Αθλητισμός-Πολιτισμός. Η κατάσταση που βίωσα στην αρχή ήταν κατά κάποιον αναγνωριστική καθώς ζούσα ένα νέο εχγείρημα και προσπαθούσα να κάνω έναν προγραμματισμό. Οφείλω βεβαίως να πω ότι με βόηθησε στην παράδοση-παραλαβή ο πρώην Πρόεδρος του ΟΑΔΑΠ κ.Μυλωνάκης και σε ότι χρειάστηκα ήταν δίπλα μου. Το παράπονο μου είναι ότι σε ένα τόσο μεγάλο Νομικό Πρόσωπο ήμουν ολομόναχος με έλάχιστη βοήθεια στον πολιτισμό. Θέλω να ευχαριστήσω για πολλοστή φορά τους υπαλλήλους του ΠΑΟΔΑΠ που ελικρινά ήταν δίπλα μου συνεργαστήκαμε άψογα 4,5 μήνες. Δημιουργήσαμε μια οικογενειακή σχέση. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Αντίθετα η βοήθεια που είχα από τον Δήμαρχο ήταν ελάχιστη. Δεν ήμουν επαγγελματίας για να τα ξέρω όλα και όταν ζητούσα βοήθεια δεν έβλεπα ανταπόκριση. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ.Δήμαρχος δεν επισκέφτηκε ποτέ το γραφείο μου η τους υπαλλήλους του Οργανισμού από τον Μάρτιο που ανέλαβα μέχρι τον Ιούλιο. Η παρουσία μου εκεί χαρακτηρίζεται θετική καθώς κατόρθωσα να κάνω περικοπές στις εκδηλώσεις εκμεταλλεύοντας τις γνωριμίες μου και βρίσκοντας χορηγούς και καταφέρνοντας να μπει σε μια τροχιά ο Οργανισμός.

---Κε Μουστόγιαννη, πως ήταν οι σχέσεις σας με τον κο Ζορμπά;


-Οι σχέσεις μου με τον κ.Ζορμπά από τις εποχές της "ΑΚΕΠ" 'ήταν άψογες. Από την στιγμή που εξελέγην Δήμαρχος παρατήρησα μια άλλη συμπεριφορά όπως μαρτυρεί και ο κόσμος. ΄Οσον αφορά την σχέση μας Δήμαρχος-Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ σας εξήγησα ότι δεν είχα στήριξη με τα παραδείγματα που σας ανέλυσα παραπάνω.

---Σας ρωτώ, γιατί ξαφνικά από το πουθενά παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται ένα συμβάν με κατήγορο τον κο Δήμαρχο και αποδέκτη εσάς. Τι έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη;


- Κυρία Μαρκή όπως αναγνώσατε και στο εξώδικο μου αναλυτικά δέχθηκα μια επίθεση ανευ αιτίας. Το τι έγινε δεν μπορώ να το ξέρω και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα.

---Πώς εξηγείτε εσείς την στροφή του κου Ζορμπά απέναντί σας;

- Όπως σας είπα παρατηρείται μια στροφή στην συμπεριφορά του Δημάρχου από την στιγμή εκλογής του. Όσον αφορά απέναντι μου ρωτήστε τον ίδιο,δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται ο καθένας.

---Σίγουρα ο δρόμος της πολιτικής είναι δύσκολος και απ' ότι φαίνεται εσείς περνάτε την πρώτη «λακκούβα». Από δω και στο εξής ποια είναι τα σχέδια σας για την πολιτική σας πορεία; Νοιώθετε ότι προχωράτε πιο δυνατός ή κάπου έχετε απογοητευτεί;

- Καμιά φορά η λακκούβα όμως οδηγεί σε πιο καθαρό και ευθύ δρόμο. Επειδή η τοπική κοινωνία,μας κρίνει όλους εγώ κ. Μαρκή βγαίνω πιο δυνατός από αυτόν τον εφιάλτη που έζησα. Προχωρώ πιο δυνατός γεμάτος ενέργεια και αισιοδοξία από τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης που παίρνω καθημερινά από τον κόσμο. Στην νέα εποχή που ακολουθεί αναμένονται εξελίξεις και θα ενημερωθείτε σύντομα. Τώρα ξεκινάμε χωρίς καμία απογοήτευση αλλά με αντοχή και διάρκεια.

---Ακούγονται διάφορα για την δημιουργία νέου συνδυασμού με την στήριξη της Ν.Δ. και μάλιστα πληροφορήθηκα ότι ήσασταν διακοπές στο Ναύπλιο με την παρέα του κου Αντώνη Σαμαρά, αληθεύει;


- Δεν μπορώ να απαντήσω σε φήμες αλλά όπως σας είπα θα ενημερωθείτε σύντομα για τα σχέδια μου. Όντως βρισκόμουν στο Ναύπλιο για διακοπές όχι όμως με την παρέα του κου Σαμαρά,δεν ξέρω από που το συμπεράνατε αυτό. Με τον κ. Σαμαρά συναντήθηκα τελευταία φορά στο Ναύπλιο το Πάσχα.

---Κε Μουστόγιαννη, η οικονομική και η γενικότερη κατάσταση της χώρας μας είναι πολύ δύσκολη. Εσείς ως πολιτικός, πως βλέπετε τις κινήσεις που έγιναν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα;

-Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση του μνημονίου αλλά και των πολλών μέτρων απέτυχε. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς εχει παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση για την έξοδο από την κρίση με επιχειρήματα. Χρειάζεται να τονιστεί η πίεση της ΝΔ για ανάγκη Ευρωομολόγου που ενώ έιχε απορριφτεί από την κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι η μόνη λύση.

---Η πόλη μας , κατά την άποψη σας, σε ποιο βαθμό έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και που θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα τη δεδομένη στιγμή;


- Η τοπική αυτοδιοίκηση πλήττεται από την οικονομική κρίση βαθύτατα καθώς η επιχορήγηση από το κράτος είναι μικρότερη σε σηματικό ποσοστό. Από εκεί και πέρα είναι στην κουλτούρα της παράταξης που διοικεί πως θα διαχειριστεί την κατάσταση. Βλέπουμε μια δημοτική αρχή χωρίς ουσιαστικό σχέδιο ενώ σε εξαγγελίες του Δημάρχου παρατηρείται στασιμότητα και αναφέρομαι σε Αγ. Ιωάννου,Κολυμβήριο,Αθλητικό Κέντρο Πευκάκια κλπ.

---Έχετε κάτι να πείτε στους συμπολίτες μας στην Αγία Παρασκευή, ιδίως σε αυτούς που δεν σας γνωρίζουν προσωπικά;

-Έχω να τους πω ότι θα τιμήσω την εντολή τους η οποία με έστειλε σε πολύ υψηλή θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των πολιτών. Ενώ σε αυτούς που δεν με γνωρίζουν είμαι απλός άνθρωπος και αν με γνωρίσουν θα το διαπιστώσουν. Είμαι στην διάθεση της πόλης για προσφορά με ανιδιοτέλεια και πολύ όρεξη. Πιστέψτε με στη νέα εποχή που έρχεται ο κόσμος θα μας μάθει καλύτερα.

Σας ευχαριστώ.
Αλέξανδρος Μουστόγιαννης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Κε Μουστόγιαννη σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε. Ελπίζω στο μέλλον να έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε και σας εύχομαι ότι καλύτερο στη ζωή σας γενικότερα.
Λένα Μαρκή