7 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Στις 6 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 13.00, στα γραφεία του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π., πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ κ. Βασίλη Σάρκουλα, του μέλους του Δ.Σ και υπεύθυνης για τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια κ. Ηλέκτρας Αντωνοπούλου και του επί σειρά ετών Καλλιτεχνικού Διευθυντή των Εργαστηρίων Τέχνης γλύπτη κ. Τάκη Κοζόκου, παρουσία και της Καθηγήτριας κ. Μαρουσώς Λαουράκη καθώς και του μέλους του Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. κ. Σπύρου Παπασπύρου, με θέμα την έναρξη των μαθημάτων στα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου μας.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, αφού και οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν τα τυπικά και ουσιαστικά προβλήματα που καθυστερούν την έναρξη λειτουργίας των Εργαστηρίων.

Δυστυχώς η Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του Δήμου για την έγκριση των θέσεων των καθηγητών, παρά τις επανειλημμένες και επίμονες παραστάσεις και προσπάθειες τόσο του Προέδρου του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. όσο και του κ. Δημάρχου.

Προφανώς, και αυτό, οφείλεται στην ολοένα και διευρυνόμενη αδράνεια της Κεντρικής Διοίκησης .

Παρ’ όλα αυτά τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Π.Α.Ο.Δ.Α.Π., επεξεργάζονται λύσεις που και μέσα στα πλαίσια του νόμου θα είναι, και δεν θα θέτουν σε περιπέτειες την δουλειά και τις προσπάθειες κανενός.

Πρόταση πού έγινε από την πλευρά του κ. Κοζόκου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δυστυχώς δεν γίνεται να υλοποιηθεί, καθόσον ελέγχεται η δυνατότητα εφαρμογής της ως προς το νομικό πλαίσιο πού επιβάλλει ο «Καλλικράτης».

Το κοινό συμπέρασμα ήταν ότι τα Εργαστήρια υπό τις παρούσες συνθήκες θα πρέπει να αναβάλουν την έναρξη λειτουργίας τους, η οποία είχε προγραμματισθεί για τις 10-10-2011.

Θεωρούμε ότι κατόπιν των συνεχών πιέσεων εκ μέρους της Διοικήσεως το πρόβλημα θα λυθεί και τα Εργαστήρια θα λειτουργήσουν σύντομα. Άλλωστε όλοι επιθυμούμε την λειτουργία των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου μας το συντομότερο δυνατό.

Για κάθε ενέργειά μας θα τηρούμε ενήμερους τους ενδιαφερομένους Καθηγητές και μαθητές των Εργαστηρίων.

Από τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.