7 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σήμερα το πρωί όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου συμμετείχαν σε κατάληψη του Δημαρχείου, σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αναφέρεται στο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και στην απόφαση για κατάληψη όλων των Δημοτικών κτιρίων, των γκαράζ και των ΧΥΤΑ της χώρας, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), μετά και τη μαζική συμμετοχή των υπαλλήλων στην 24ωρη απεργία της 5ης Οκτωβρίου 2011, καθώς επίσης και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν ανά τη χώρα, ανακοινώνει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων της έως και τη νέα 24ωρη απεργία που έχουν αποφασίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. συνεχίζουν και κλιμακώνουν την αγωνιστική τους δράση
ενάντια στα μέτρα εξόντωσης της κυβέρνησης με κατάληψη όλων των Δημοτικών κτιρίων, των γκαράζ και των Χ.Υ.Τ.Α. της χώρας. Οι καταλήψεις θα διαρκέσουν μέχρι την προσεχή ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011. Για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στις καταλήψεις πραγματοποιούνται ήδη Γενικές Συνελεύσεις και γίνονται συντονισμένες δράσεις με άλλους τοπικούς φορείς.

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 και την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. θα απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία, με στόχο να μην λειτουργήσει καμία Δημοτική Υπηρεσία. Με τη συνέχιση της αποχής για τρίτο Σαββατοκύριακο εκφράζουν την αντίδραση τους στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης και ειδικότερα των περικοπών που προωθούνται στην εργασία κατά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες.

Την ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 έχει αποφασιστεί ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τους εργαζομένους στους Ο.Τ.Α., από τις 11.30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου
, συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) στις 12.00 το μεσημέρι και από εκεί πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εν’ όψει και της νέας 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει για τις 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε., στην οποία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α., καλεί όλες τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου να συντονίσουν τη δράση τους και να προχωρήσουν σε καταλήψεις Υπουργείων, Νοσοκομείων και άλλων Δημοσίων κτιρίων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.